Geen laatste nieuws over Martin en Lejeune

Het voorbije weekend hebben de media het voluit gehad over het uitgelekte gesprek tussen Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, en Denis Lejeune, de vader van de door het duo uitgehongerde Julie.

Ze ontmoeten elkaar in het geheim voor een soort bemiddelingsgesprek. Denis Lejeune blijft immers zoals kon verwacht worden met een heel pak vragen rond de dood van Jullie zitten en hoopte daarop antwoorden te krijgen. Blijkbaar en niet onverwacht tevergeefs.

Grote opschudding echter dit weekend doordat de kranten van de mediagroep Sud Presse zoals La Capitale en La Meuse en in Vlaanderen Het Laatste Nieuws flarden van het vertrouwelijk gesprek zaterdag prominent afdrukten. Lekkere brokken voor op sensatie beluste lezers. De kassa hoorde men bij De Persgroep zo rinkelen.

Nog maar eens een dieptepunt voor bepaalde media die het blijkbaar leuk vinden in de riool bij de ratten te vertoeven. Er dreigen dan ook in deze zaak klachten want het weergeven van vertrouwelijke gesprekken is correctioneel nu eenmaal strafbaar. En zeker dit is heel gevoelig.

En kijkt terwijl de media dit verhaal zoals het hoorde het voorbije weekend en vandaag uitgebreid brachten stond er hierover vandaag geen woord in Het Laatste Nieuws, niet over het gesprek en niet rond de heisa over wat de krant zaterdag had gedaan. Van censuur gesproken. Alleen op de website van Het Laatste Nieuws kan men vandaag over de zaak twee korte verhalen vinden. Niets in de krant.

Maar geen zorg, zoals steeds bulkte de krant van de sensatie, bloed en tranen en niet te vergeten het vingertje om de buitenwereld wat moraal bij te brengen. Zou de krant niet beter dit vingertje wegstoppen? Het stinkt uren in de wind naar de hypocrisie. En het lijkt bovendien heel goed op wat rioolmagnaat Rupert Murdoch nog steeds in Groot-Brittannië doet met The Sun.

En zou de eigenaar niet best optreden en wat dubieuze zich oppermachtig wanende pseudojournalisten in Kobbegem de straat over gooien? Het zou een mooie opkuis zijn en journalistiek een uitstekende zet. De mensen die dat soort verhalen plaatsten horen gewoon niet thuis in de media.

Willy Van Damme

Naschrift:

Ook dinsdag zweeg de krant als de dood over de zaak. Geen verhalen over de strafklacht of over het onderzoek naar die bemiddelaars. Of hoe de krant haar lezers schaamteloos belangrijke zaken verzwijgt en geen enkel respect toont voor het leed van Denis Lejeune, vader van Julie. Maar het moraliteit predikende vingertje was ook dindsdag in de krant voluit aanwezig. Dat kan wel.

Advertenties

One thought on “Geen laatste nieuws over Martin en Lejeune

 1. Een walgelijke gazet, dat ‘HLN’. Als ik al zie dat iemand die krant op de rolband van de kassa in de supermarkt heeft liggen, weet ik al wat voor persoonlijkheid dat is.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Er staan wel eens goede artikels in en verder doorblader ik elke dag die krant. Maar verder ja, herinner de verhalen over Tom Boonen, etc…
  Ik las vandaag trouwens ook een opiniestuk van een zekere Efraim Halevy, een vroegere baas van de mossad. Een mens moet zich overal informeren. Zelfs bij dat soort.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s