Palestijnen zijn geen mensen

De nieuwe escalatie met de Israëlische bombardementen op Gaza toont nog maar eens perfect het misdadige karakter van de Israëlische staat. Eerst steelt men hun gronden en huizen, jaagt ze weg uit hun land, organiseert nadien tegen hen een blokkade om daarna dan massaal dodelijke raketten af te schieten op die vluchtelingenkampen. Voor Israël en het westen zijn Palestijnen geen mensen.

Schiet er maar op los

Dat is samengevat de geschiedenis en het lot van de Palestijnen in Gaza. Een triest lot dat bij rechtgeaarde mensen alleen maar woede kan opwekken. Woest om zoveel door de zionisten veroorzaakte ellende, woest om zoveel onbestrafte misdadigheid.

Ook nu weer hoor je vanuit de VS en de EU, incluis de media, trouwens alleen maar steunbetuigingen aan het adres van deze schaamteloze moordenaars. “Israël heeft het recht om zich te verdedigen tegen die raketaanvallen”, is samengevat de teneur van de boodschappen komende vanuit Washington, Parijs, Londen, Brussel en Berlijn. met andere woorden: “Schiet er maar op los.”

Over de diefstal van die gronden en huizen en die etnische zuiveringen spreken ze niet. Evenmin over die blokkade. Men zal die Israëlische raketaanvallen en massale beschietingen dan ook nooit veroordelen. Want, aldus het westen, Israël is hier in zijn recht.

De enige die zich zelfs niet eens mogen verdedigen zijn de Palestijnen. En nochtans zijn de Palestijnen zowel legaal als moreel geheel in hun recht wanneer ze Israël vanuit Gaza beschieten.

Geen moreel gezag

Zeggen dat de Palestijnen dit recht niet hebben is het institutionaliseren van grootschalige grond- en huisdiefstal, het legaliseren van etnische zuiveringen en toelaten dat die blokkade mag doorgaan. Het is het tolereren van crimineel gedrag.

Het westen steunt door de acties van Hamas te veroordelen dan ook crimineel gedrag en zelfs oorlogsmisdaden. Het ontneemt hun elk recht om ooit nog elders respect voor de mensenrechten en de wet te eisen.

Integendeel, door dit Israëlische optreden nu al meer dan 60 jaar te steunen maakt het zich wegens medeplichtigheid zelf schuldig aan die misdaden. Toen Israël bijna vier jaar geleden Gaza binnenviel maakte het ongeveer 1.400 doden waaronder 300 kinderen.

Het viel daarbij scholen, hospitalen en zelfs voedselopslagplaatsen aan. En wat deden de Europese leiders? Van Sarkozy tot Merkel gingen ze nadien bijna allen op officieel bezoek naar Israël om hun solidariteit te betuigen voor die bende kindermoordenaars.

Schaamteloos gedrag van een groep regeringsleiders die daardoor bij velen elk moreel gezag verloren. Moesten de westerse leiders enig moreel besef hebben dan hadden ze toen in Israël hun gastheren in het openbaar uitgescholden.

Maar de westerse politieker van enige omvang die zich publiek tegen Israël uitspreekt is nog diezelfde dag mentaal door de vrienden van Israël in de politiek en de media kapot gemaakt. Vraag het maar eens aan Bert Anciaux, in deze kwestie zowat de enige Belgische politieker met ballen.

Het toont nog maar eens aan hoezeer het westen niet maalt om mensenrechten, vrijheden, democratie en de rechtstaat. Integendeel. Men zal indien nodig zelfs het grootste uitschot gebruiken om de westerse macht uit te breiden. Kijk maar naar Syrië waar men een nest gruwels aan het bewind poogt te helpen.

Verkiezingen

Wat de reden voor de huidige golf van raketaanvallen op Gaza is is nog onduidelijk. Vermoedelijk heeft het te maken met de Israëlische verkiezingen van januari. Een herhaling dus van 2008. Er is in Israël groot sociaal ongenoegen en partijen met een meer sociale visie zitten volgens opiniepeilingen in de lift.

En dus komt een oorlog voor krijgsheren als Ehud Barak, Avigdor Lieberman en Benjamin Netanyahu goed van pas. Men provoceert Hamas en de andere vanuit Gaza opperende groepen om terug te vechten en schuift zo de aandacht weg van de sociale problemen. Een klassieke tactiek.

En dat Israël hier bewust provoceerde lijkt duidelijk. Maar er is hier meer aan de hand dan die simpele verkiezingstruc. De VS lieerde zich sinds het aan de macht komen van president Barack Obama terug aan de ultraconservatieve politieke islam.

Huma Abedin

Zo viel het waarnemers op dat een van de aanwezigen op de receptie van de Amerikaanse ambassade in Egypte ter gelegenheid van de nationale feestdag van 4 juli Emad Abdel-Ghaffour was.

En dit is de leider van Nour, de Egyptische salafistische partij. Een aanwezigheid die in Egypte natuurlijk zeer druk werd besproken. Maar er is meer. Zo is er Huma Abedin, de adjunct stafchef van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. En dat is gezien haar positie en achtergrond een meer dan merkwaardige dame.

Zo is deze in 2010 gehuwd met Anthony Weiner, een joods en gewezen democratische lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die in 2011 ontslag moest nemen omwille van een van de vele seksschandalen in de Amerikaanse politiek. Weiner is dan ook altijd een fervent verdediger van Israël geweest.

Haar broer Hasan Abedin is echter lid van met de moslimbroederschap en Saoedi Arabië gelieerde organisaties. Dit terwijl haar moeder Saleha Abedin o.m. hoofd en medestichter is van Dar el Hekma, een der weinige hogescholen voor vrouwen in Saoedi Arabië. Ze is in dat land dan ook een prominent figuur en lid van veel organisaties. 

De positie van de familie Abedin is in die zin een van de aanwijzingen voor de contacten tussen Israël en de politieke islam en zelfs haar meer extremere vormen. Men kan zich immers niet inbeelden dat iemand rector kan worden van een Saoedische hogeschool zonder de volle steun van het Saoedische vorstenhuis, de aanhangers van het salafisme. Uit publicaties blijkt trouwens dat ze voorstaander is van de sharia.

Moslimbroederschap

Het is dan ook opvallend dat een zo prominente politiek conservatieve met het huis van Saoed gelieerde familie voor zover geweten zonder morren toelaat dat de dochter trouwt met een joodse verdediger van Israël. Het is als vloeken in de kerk.

In de VS wordt door bepaalde kringen daarom dan ook gesteld dat Huma Abedin zelfs lid is van de Muslim Womenhood, de vrouwenorganisatie van de moslimbroederschap. Bewijzen hiervoor zijn er (nog) niet en politiek Washington staat ook geheel achter Huma Abedin.

Maar dat de VS met de moslimbroederschap en zelfs de salafisten samenwerken hoeft weinig betoog. De Egyptische president Mohamed Morsi, een man van die moslimbroederschap, is aan de macht gekomen met de steun van de VS.

Hij is in hun macht vooral doordat Egypte budgettair in zwaar water zit en financieel nu recht wordt gehouden door middel van miljardenleningen en giften vanuit de VS, het door Washington gecontroleerde IMF, Qatar en Saoedi Arabië.

De VS en de EU hebben trouwens uitgebreid gebruik gemaakt van allerlei salafistisch tuig om Libië onder controle te krijgen en doen nu hetzelfde met Syrië. Het zijn dus zelfs zeer belangrijke bondgenoten geworden.

Hamas losweken

Bovendien doet men al meer dan een jaar verwoede pogingen om Hamas los te weken van de as Syrië, Iran en Hezbollah. Dit is vooral het werk van Qatar maar vermoedelijk ook van de Egyptische moslimbroederschap die mee aan de basis lag van de stichting van Hamas.

Zo kreeg Hamas volgens bronnen vanuit Iran jaarlijks tot 500 miljoen dollar steun om de economie van Gaza recht te houden. Ook voor bewapening hoefde Hamas zich maar te richten naar Syrië en Iran.

Khaled Meshal, de officiële leider van Hamas, heeft echter Damascus verlaten en woont nu in Doha, hoofdstad van Qatar. En nog heel recent bezocht Sjeik Hamad bin Khalifa al Thani, de emir van Qatar, officieel Gaza om er een investering van 400 miljoen Amerikaanse dollar aan te kondigen.

Het was het eerste bezoek van een staatshoofd aan Gaza sinds Israël er haar troepen terugtrok. Het westen moet hier in Gaza dan ook heel voorzichtig optreden. De in de alliantie van Iran, Syrië en Hezbollah gemaakte bres dient niet gedicht maar verder opengebroken.

Een beloning

Het Israëlische optreden dreigt die bres nu toch te dichten en dat zullen Washington en haar Europese en Arabische bondgenoten met alle mogelijke middelen willen verhinderen. Vandaar dat men ook publiek in Washington en Egypte aandringt op een snel staakt-het-vuren. Hamas moet als beloning toch wat zoets krijgen.

Ook dient men zowel in Egypte als in Gaza rekening te houden met de publieke opinie. In Gaza is de bevolking de Israëlische terreur kotsbeu en eiste men tegenacties van de regering. Zelfs onze media schreven dat.

In Egypte is er als steeds brede publieke steun voor de Palestijnen die zoals de Egyptenaren ook Arabieren zijn. Morsi is dan ook wel verplicht om minstens publiek zijn steun aan Gaza te tonen en dus stuurde hij zijn eerste minister Hesham Mohamed Kandil (1) naar ginds.

Maar dat die solidariteit zijn grenzen heeft bewijst het feit dat de grensovergang van Rafah tussen Egypte en Gaza nog steeds hermetisch gesloten is. Er is zelfs opnieuw sprake van dat die tunnels tussen Sinaï en Gaza die zowat de levenslijn voor Gaza vormen door de Egyptische regering zouden vernield worden.

Dat is de realiteit, het bezoek van de Egyptische premier en de kreten van solidariteit van Morsi & Co zijn daarentegen niet veel meer dan schijn. Het vredesverdrag tussen Egypte en Israël, de hoeksteen van het Israëlische en Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten, blijft trouwens ook onder Morsi geheel intact. En daar gaat het hier over, niets anders. De rest is secundair.

Willy Van Damme

1) Zoals de Egyptische president Mohammed Morsi studeerde ook Dr. Hesham Mohamed Kandil in de VS. Geen toeval. Wil je in door de VS gecontroleerde landen als Egypte of Afghanistan aan de ‘macht’ komen dan moet je minstens in de VS school hebben gelopen of er gewerkte hebben. Kwestie dat de CIA je adres kent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s