Op naar de middeleeuwen

Hoe misdadig Israël is blijkt uit de gisteren opgemerkte uitlating van de Israëlische vicepremier Elie Yishai zowel in de Israëlische krant Haaretz als op de orthodox joodse website Yeshiva World News. Daarin stelde hij dat het de bedoeling is om Gaza terug naar de middeleeuwen te bombarderen door alle infrastructuur zoals de watervoorziening en de wegen te vernielen.

Het doet denken aan de uitlatingen van Amerikaanse generaals in de jaren zestig van vorige eeuw dat men Vietnam terug naar het stenentijdperk ging brengen. Veel succes heeft dat plan wel duidelijk niet gehad. Integendeel.

Elie Yishai is in de huidige Israëlische regering minister van Binnenlandse Zaken en vertegenwoordiger van de orthodoxe Shas partij. Een partij die traditioneel in de Israëlische politiek op de wip zit en dus zeer invloedrijk is.

In de pers heeft men het steeds over de radicale, fundamentalistische of de extremistische Hamas. Wat moet men dan echter zeggen over deze Israëlische politici? Volgens onze regeringen en media is dat land echter een democratie. Alleen een waarbij de rechtmatige bewoners er niet eens mogen stemmen.

Ondertussen stelt de Israëlische propagandamachine dat men in Gaza alleen nesten met terroristen uitroeit. Toen het gisteren in Gaza een mediacentrum vernielde stelde men dan maar simpel dat de aanwezige journalisten er door Hamas als schild werden gebruikt. Minstens zes journalisten raakten er volgens de Washington Post gewond.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Op naar de middeleeuwen

 1. De persvertegenwoordigster van het Israëlische leger, Avital Leibovich, krijgt het ook nog redelijk voor elkaar om het allemaal goed te praten; hoewel ze zich niet verantwoordelijk voelt voor de uitspraak van Elie Yishai, ook al wordt ze stevig aan de tand gevoeld door Bill Dod van RT op http://www.youtube.com/watch?v=PSV176FaXG4
  Waterput 3
  Antwoord:
  Bedankt voor die aanvulling.
  Israël beseft het nog niet echt maar ze hebben de strijd tegen de Palestijnen al verloren. Alleen zal dat nog jaren duren en heel veel mensenlevens kosten, ook joodse.
  Maar zolang ze denken het eigen groot gelijk aan hun kant te hebben zal zionisten dat worst wezen. Maar wie weet vliegen er nu drones boven Tel Aviv.
  Als ze nu schikken halen ze veel uit de brand. Later zal dat al veel minder zijn. Maar zo zijn extremisten van dit genre nu eenmaal. Ze zien alleen zichzelf.
  Willy Van Damme

 2. Mijn ervaring met Zionisten is dat als je ze een uitspraak hoort doen, dat je dan best eens bij henzelf op onderzoek uitgaat. Iedere projectie heeft tot doel een eigen misdaad te camoufleren. Het is méér dan psychologische projectie, het is een uitgekiende strategie.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Ik kan je alleen maar gelijk geven. Ze bezetten al sinds 1967 de Westelijke Jordaanoever en wie betaalt een groot deel van de kosten ervoor:de EU en de VS. Doortrapter kan moeilijker.
  En weet je, als Israël ooit verplicht wordt de Palestijnen te vergoeden voor die gigantische diefstal van 1948 dan zal het de EU en de VS zijn die ervoor zullen moeten opdraaien.
  Willy Van Damme

 3. Twee links naar Webster Tarpley, die ik beschouw als één van mijn leermeesters op historisch gebied, buiten Willy van Damme, die mij een uitvoerig historisch overzicht over het ontstaan van de staat Israël deed toekomen, waarvoor ik Willy van Damme zeer erkentelijk ben.

  http://tarpley.net/2012/11/16/gaza-aggression-is-netanyahu-desperate-gambit-in-advance-of-january-22-vote/

  http://tarpley.net/2012/11/18/netanyahus-insane-gaza-adventure-faces-defeat/
  Joop de Jong
  Nederland
  Antwoord:
  Boeiend discours en bedankt voor die extra info. Wat hij zegt over de Amerikaanse generaals David Petreaus en John Allen was mij onbekend.
  De mediageile Petreaus is natuurlijk een van de grote aanhangers van het gebruik van die drones en die worden in de klassieke media meer en meer gezien als te controversieel.
  De VS zit in het Midden-Oosten feitelijk met een reuzegroot probleem. Langs de ene kant spelen zij natuurlijk onvoorwaardelijk het spel van Israël, gelijktijdig echter steunen zij ook de extremistische islamieten.
  Het is een op termijn voor de VS onhoudbare spreidstand. Denken dat men die salafisten zomaar zonder wederdienst voor de eigen kar gaat kunnen blijven spannen is niet geloofwaardig.
  Het doet mij denken aan de relatie tussen de Ostrogoten (Oost-Goten) en Rome. Rome bleef die Ostrogoten maar gebruiken en die voelden zich meer en meer bedrogen. Waarna ze, het liegen en bedriegen kotsbeu, dan maar Rome innamen.
  Het is iets wat Moskou aan Washington wil vertellen maar daar is men doof en dom.
  Duidelijk is verder nog dat de Israëlische premier Benjamin Netanhyahu meer en meer begint te lijken op een macho zonder ballen. Brullen dat hij Iran gaat vernielen en dan met een dwaze tekening in de VN verschijnen en bakzeil halen. Nu weer met Gaza krijgt hij de publieke en heel duidelijke boodschap van Washington en Londen dat hij Gaza niet mag binnenvallen.
  En ondertussen vliegen de drones van Hezbollah boven de kernwapenfabriek van Dimona. En wat deed hij hiertegen: NIETS.
  Netanhyahu is gewoon een enuch die meer en meer belachelijk wordt gemaakt. Pathetisch.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s