Geen lijk gevonden

De graafwerken door het Belgische gerecht in de Mosselpolderstraat in het Nederlandse Philippine hebben uiteindelijk niets opgeleverd. Hier zocht men naar het lijk van de verdwenen Vera Van Laer, ex-vriendin van Marc de Schutter, een van de sleutelfiguren in de zaak van de fraude rond de videoverhuurketen Superclub.

Op verdenking van moord zit hij al sinds september in een Antwerpse gevangenis. Het lijk werd echter tot heden niet gevonden. De goede hoop die toch in Philipinne te vinden bleek uiteindelijk illusoir.

Eric C.

Dit wordt uiteraard gezien als een tegenslag maar lijkt geen obstakel te zijn om de zaak uiteindelijk toch voor de rechtbank te brengen. Wel zou het onderzoek nog enkele maanden werk vergen om af te ronden.

Villa De Schutter, Moselpolderstraat, Philipinne

De graafwerken in de vroegere villa van Marc De Schutter leverden uiteindelijk niets op.

Intussen blijkt de Antwerpse substituut Eric C. nu ook door de gerechtelijke politie ondervraagd te zijn. Deze gebruikte in die periode de villa van De Schutter als een liefdesnestje.

Wat de Schutter merkwaardig genoeg zelf stelde en welke de toenmalige Antwerpse procureur generaal Christine Dekkers nadien bevestigde. “De nagel aan mijn doodskist” stelde zij toen tijdens een interview. Eric C. die het verhaal tot dan steeds ontkende kon daarna nog moeilijk anders dan de feiten toegeven.

Hij ontmoette er de rechter van de kamer waar hij traditioneel als openbaar aanklager optrad. Wat al de vonnissen in de zaken die er door beiden werden gedaan natuurlijk op de helling zette.

Ook heeft Marc De Schutter, die nog steeds stelt onschuldig te zijn, zich een stevig team van strafpleiters aangeschaft met daarbij o.m. Vic Van Aelst, een man gekend voor zijn vulgaire uitlatingen over Franstaligen.

Ook blijkt dat veel van de vroegere vrienden, zakenpartners en familieleden van Marc De Schutter en Marc H. zich nu bij hun contacten met het gerecht distantiëren van beiden. Wat de politie natuurlijk een bron aan nieuwe informatie bezorgt.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s