Dood ze maar

Het geweld lijkt met de bomaanslag van eergisteren in Beiroet nu ook Libanon definitief te hebben bereikt. En opnieuw scheert het vooral sektarische karakter ervan hoge toppen. De strategie om het ganse Midden-Oosten in brand te steken lijkt steeds meer vruchten af te werpen.

Wie wint hierbij?

Een strategie waarvan men de oorsprong met bijna zekerheid in Israël moet zoeken, het enige land dat echt baat heeft bij zo’n alles vernietigende oorlog. Niemand in de regio behoudens Israël heeft er nu eenmaal belang bij. Ook voor het westen heeft dat weinig zin.

Behalve dan de wapenfabrikanten die dan natuurlijk gouden zaken doen. Maar de enigste echte winnaar van dit conflict wordt Israël en niemand anders. Wie de bomaanslag op Wissam al Hassan in Beiroet pleegde is als steeds onduidelijk.

Ook die op de vroegere eerste minister en vastgoedmakelaar Rafik Hariri van 2005 is nog steeds niet geweten. En inderdaad, Wissam al Hassan en Rafik Hariri zijn Libanese pionnen van de VS, Frankrijk en Saoedi-Arabië en dus van Israël.

Maar heeft Syrië of Hezbollah hen daarom vermoord? Mogelijks, maar zeker is dat niet. Beiden hadden vooreerst nog wat meer vijanden. Bovendien zijn dergelijke politieke aanslagen dikwijls wat men noemt zogenaamd false flag.

Men dood iemand van de eigen groep om dan de schuld op de tegenstander te steken en zo een excuus te hebben om die te kunnen aanvallen. De geschiedenis kent er massa’s voorbeelden van.

Het lijkt weinig geloofwaardig dat Syrië er op dit ogenblik baat bij heeft om Libanon te destabiliseren. Natuurlijk is al Hassan een vijand van Damascus en zijn hij en zoon Saad Hariri verantwoordelijk voor de stroom vanuit Libanon van wapens en salafisten richting Syrië.

Maar de dood van al Hassan gaat hieraan niets wijzigen. Men herinnert zich maar dat de bomaanslag van 2005 op Rafik Hariri voor Syrië alleen maar nadelige gevolgen had. Syrië moest zijn troepen terugtrekken waarna Israël Libanon het jaar nadien aanviel. Hopende Hezbollah te vernielen.

Geboren om te doden

Het plan faalde in zijn totaliteit. Waarna de groep rond Hariri, Israël en de VS begin 2007 hun complot tegen Syrië in elkaar staken. Met de nu gekende gevolgen.

Zo was het al Hassan, de vroegere private veiligheidschef van Hariri, die in samenwerking met zijn vrienden van de VS en Frankrijk de moord op Hariri onderzocht. Eerst kwam hij uit bij Syrië als de daders en daarna plots bij Hezbollah.

Maar wie is zo naïef om dat zomaar te geloven? De eerste verdachte was trouwens al Hassan zelf daar hij toevallig die dag niet in het konvooi van Rafik Hariri zat. Normaal vergezelde hij de premier bij verplaatsingen steeds. 

Dat de toestand ook hier nu geheel aan het ontaarden is blijkt goed uit een verslag vandaag in de Washington Post: 

“If a Shiite is passing by, we are going to kill them,” added one of his friends, who identified himself as Abu Lahab, 23. “I was born to kill Shiites,” he said proudly.

“Als een sjiiet hier passeert dan gaan we hem doden”, verklaarde een van zijn vrienden die zichzelf voorstelde als de 2”-jarige Abu Lahab. “Ik ben geboren om sjiieten te vermoorden”, verklaarde hij fier. (1)

Het is duidelijk dat het westen met steun van Saoedi Arabië bepaalde soennitische groepen zo aan het radicaliseren is dat die stilaan klaar raken voor het organiseren van een orgie van geweld waarbij dit in Syrië alleen maar een voorspel is. Het voorgerecht als het ware. Of eerder aperitiefhapjes?

Willy Van Damme

1) http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/violence-erupts-after-funeral-for-slain-senior-lebanese-intelligence-official-wissam-al-hassan/2012/10/21/db30f77c-1b94-11e2-ba31-3083ca97c314_story.html

Advertenties

4 thoughts on “Dood ze maar

 1. Willy, welk belang heeft de staat Israel bij het in brand steken van het ganse midden oosten? Je suggereert dat dit land er niet alleen de hand in heeft maar ook nog eens dat het er baat bij heeft.
  Wat is het voordeel voor Israel van de chaos die nu heerst in het midden oosten?
  Jan
  antwoord:
  Deze kwestie werd hier al uitvoerig besproken en deze analyse kun je of via deze blog onder Midden-Oosten of via Google opzoeken. Ze werd ook overgenomen door het Palestina Komitee. Ze verscheen als ik mij herinner ergens in het begin van dit jaar en is een gevolg van mijn werk rond Syrië.
  Ook nu nog deel ik die analyse. In het kort komt die neer op een zoveelste versie van ‘verdeel en heers’.
  Israël voelt zich continu in gevaar, zeker nu het Midden-Oosten economisch steeds sterker wordt. Daarom dat het al jaren bezig is met het zaaien, met succes, van tweedracht onder de Palestijnen. Zo hielp het mee bij het sterk maken van Hamas. Een project van vooral de koninkrijken op het Arabisch schiereiland en ook de VS. En die drie groepen werken nauw samen.
  We zien verder dat diezelfde krachten overal in de islamitische wereld erg radicale groepen salafisten oprichten, financieren en zelfs bewapenen. Waarbij de westerse media al die conflicten steeds zien als een van soennieten versus sjiieten. Enige nuancering of correct perspectief zit er zelden of nooit in. Dit is geen toeval. Westerse media laten zich voor dergelijke berichtgeving bijna geheel leiden door hun regeringen.
  En als die moslims, druzen, christenen en anderen elkaar massaal de kop inkloppen dan zit Israël veilig voor – denkt men – een decennium, voldoende om hun heilstaat verder uit te bouwen en definitief in de regio te vergrendelen. Hier dient de reden gezocht waarom de VS überhaupt sjiieten in Irak aan de macht brachten. Het destabiliseerde de regio. Dat was geen domme zet.
  De dan ontstane chaos zou ook kunnen gebruikt worden om alle niet-joden uit Groot-Israël te verwijderen en een deel van de oostelijke Jordaanoever te veroveren. Kwestie van al dat water in handen te krijgen. En die beide doeleinden zijn toch de zelden openbaar geuite droom van de zionistische leiders.
  Maar voor een uitgebreidere analyse moet je wel die eerder genoemde tekst lezen.
  Willy Van Damme

  • Beste Jan,

   Ik zal de beschouwingen van Willy later ook opzoeken, maar het kan nooit kwaad als je het ook ‘from the horse’s mouth’ hoort: van de Israeli’s zelf dus.
   in de jaren 80 schreef Oded Yinon — journalist, analist, Ministerie van Buitenlandse Zaken (Israel) — een klein boekje dat bekend is als : Het Yinon Plan. Prof. Israel Shahak vertaalde het en bracht het in de publiciteit. Daar kun je lezen welke strategie Israel moet volgen om veilig te zijn in de toekomst.
   — Elk land dat een goede defensie heeft en zijn buren met rust laat is veilig. Maar dat is natuurlijk niet wat Israel doet, en dus is daar altijd de kans dat de arabieren sterk genoeg worden om wraak te nemen. De echte vraag is dus: hoe kunnen we de arabische buren zwak houden—

   Hier enkele citaten uit het Yinon Plan: ( met paragraaf nrs)
   20. Breaking Egypt down territorially into distinct geographical regions is the political aim of Israel
   22. The dissolution of Syria and Iraq later on into ethnically or religiously unqiue areas such as in Lebanon, is Israel’s primary target
   23. Iraq is guaranteed as a candidate for Israel’s targets.
   24. The entire Arabian peninsula is a natural candidate for dissolution due to internal and external pressures,

   Hier het hele Yinon Plan: http://tiny.cc/udtld
   Enkele artikelen die het bovenstaande ondersteunen:
   Counterpunch 2006: http://tinyurl.com/bupfhka
   Walberg: http://tinyurl.com/6v8hvhz

   Uit allerlei informatie blijkt dat Israel in het verleden nog nooit in zijn voortbestaan bedreigd is geweest. Generaals hebben dat vaak verklaard. Zie: http://tiny.cc/xvenmw
   Israel heeft juist behoefte aan meer agressieve tegenstanders ( natuurlijk niet van het kaliber Saddam, maar wel losbollen die hard roepen “We gaan Israel vernietigen”. ) want dat geeft Israel een alibi om militair zulke landen kapot te bombarderen.

   Zo ongeveer denk ik dat de wereld in elkaar zit, en dat is waar onze toekomst wordt bepaald. Niet in de Wetstraat en niet op Het Binnenhof.
   Uzelf hierin verdiepen is dus wel besteede tijd.

   Jan Verheul.
   Antwoord:
   Bedankt voor die informatie. Jij vertrekt vanuit mij tot recent totaal onbekende informatie maar komt op juist diezelfde plek uit. Wat nog maar eens een aanwijzing is dat onze analyse de juiste is. Het verklaart ook andere zaken die normaal onlogisch lijken zoals Irak en de sjiieten.
   Willy Van Damme

  • Willy,

   ik denk dat je Jan naar deze blog van jou verwijst: https://willyvandamme.wordpress.com/2012/02/10/verdeel-en-heers-het-sectaire-gevaar/

   Ook in het interview met Karskens komt de onderliggende strategie tot uiting: https://willyvandamme.wordpress.com/2012/02/17/arnold-karskens-zo-dicht-mogelijk-tegen-de-waarheid-aanschuren/

   Groet, Jan Verheul.
   Antwoord:
   Ik had het gisteren en vandaag te druk met dat stuk over de Dendermondse verkiezingen. Bedankt en die Arnold Karskens is een toffe kerel en een goede journalist. Een man van het vak en geen dubieuze clown zoals er veel rondlopen.
   Willy Van Damme

 2. Bedankt heren voor de informatie. Het is me nu een stuk duidelijker geworden.
  Jan
  Anword:
  Graag gedaan en dit is ook een van de bedoelingen van deze blog.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s