CIA steunt jihad

In Denemarken, maar ook daarbuiten is er grote heisa ontstaan rond het verhaal van de Deen Morton Storm. Deze stapte een tijd geleden naar de Deense krant Jyllands Posten en vertelde hen hoe hij van lid van een motorbende, kooivechter en bajesklant uitgroeide tot een jihadist en belangrijk spion voor de CIA, de Britse MI6 en de Deense PET. Hij verdiende met dit werk fortuinen maar leeft sinds zijn publiek optreden wel ondergedoken.

Belliraj

Regelmatig leest men wel eens verhalen over de infiltratie van westerse geheime diensten in milieus van jihadisten, salafisten die een terugkeer willen naar de vroege middeleeuwen toen Mohammed of zijn directe opvolgers nog leefden.

In België is er het bij specialisten gekende verhaal van Abdelkader Belliraj, de Belg van Marokkaanse origine die informant was voor de Belgische Staatsveiligheid en volgens drie goede ingelichte en zeer betrouwbare bronnen, ook werkte voor de Mossad, de Israëlische spionagedienst. De man had daarbij ook directe contacten met Al Qaeda waaronder Bin Laden zelf.

Abdelkader Belliraj werd nadien in Marokko tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens wapensmokkel en het plannen van terreuraanslagen in Marokko. Hij zou groepen moslims dus actief geholpen hebben bij het opzetten van gewapende acties.

Agitatie in Luton

Hetzelfde blijkt op te gaan voor de Deen Morton Storm. Die zat in een Deense cel en bekeerde zich plots tot de Islam, kwam vrij en trok een tien jaar geleden naar de steden Luton en Birmingham in de Britse Midlands. Morton Storm werd er Murad Storm en zijn zoon noemde hij naar Bin Laden.

Volgens moslims uit Luton en Birmingham kwam hij in het begin over als een brave ordinaire bekeerling die stelde zijn leven als vechtersbaas en drugshandelaar achter zich te willen laten om zich te wijden aan zijn nieuw geloof.

Al snel echter bleek hij zich steeds meer te radicaliseren en kritiek te uiten op de klassieke islam zoals men die in moskeeën daar normaal predikt. Zij waren voor hem verraders en onder moslims in die steden riep hij op tot steun voor extremistische groepen als Al Muhajiroun, een sinds 2010 in Groot-Brittannië verboden groep verwant aan Al Qaeda.

Hij zwaaide ook met veel geld en had in die steden dan ook al snel volgelingen achter zich. Waarmee hij dan gematigde organisaties als het Luton Islamic Center bevocht. Ook reisde hij veel naar Jemen en Denemarken alhoewel hij officieel geen inkomen had.

Huwelijksmakelaar

Daar in Jemen had hij dan o.a. contact met een zekere Anwar al Awlaki, een van origine Amerikaanse moslimextremist die een der best gekende uithangborden van het Jemenitische salafisme was.

Volgens het verhaal dat door de krant ook werd onderzocht bezorgde hij al Awlaki zelfs een Europese bruid. Ze moest namelijk blond haar hebben. Dat gebeurde echter volgens dat verhaal in overleg met de CIA die op deze wijze dan al Awlaki poogde te traceren. Het mislukte. Hij kreeg van die CIA wel eventjes 250.000 dollar voor zijn werk als huwelijksmakelaar.

Uiteindelijk werd die al Awlaki door de VS vermoord en daar begon het fout te lopen. Morton Storm stelde dat hij hierin een grote rol had gehad, maar de CIA vond van niet en dus kreeg hij niet datgene waar hij dacht recht op te hebben. En dus stapte hij dan maar naar Jyllands Posten.

Zowel de Deense PET als de CIA weigerden tot heden elke commentaar op zijn verklaringen. Voor de PET is dit immers onwettig. Maar voor wie dit wereldje kent is zijn verhaal vrij klassiek.

Men kan er gif op nemen dat binnen al die jihadistische groeperingen waar ook westerse infiltranten aanwezig zijn en actief meehelpen, en in veel gevallen ook aanvallen mee uitlokken. Belliraj is zo een geval.

Hadley

Een ander gelijkaardig voorval is dat van David Coleman Hadley, alias Daood Sayed Gilani, een van Pakistaanse afkomst zijnde Amerikaan. Zoals Storm had die toen hij in de gevangenis vloog ook een liederlijk leven van drugs en criminaliteit achter zich.

Daar bekeerde hij zich eveneens tot een zeer vrome moslim, kwam vrij en ging werken voor de Drug Enforcement Administration (DEA). En die stuurde hem dan naar Pakistan, officieel om er de drugstrafiek tussen de VS en Pakistan in het oog te houden.

Eens in Pakistan vervoegde hij echter onmiddellijk Lashkar-e-Taiba, een van ‘s wereld meest beruchte islamitische terreurgroepen. Voor hen zal hij dan o.m. de scouting doen voor de bloedige terreuraanslag in de Indische metropool Mumbai van 2008. In totaal reist hij zelfs vijfmaal om die reden naar de stad.

Nadien zal hij een zelfde poging wagen tegen de krant Jyllands Posten in Kopenhagen, de krant die ooit die anti-islamitische cartoons publiceerde. Hij reist daarvoor via London waar de Britse veiligheidsdiensten hem echter opmerken en de VS verwittigen. Die arresteerden hem dan maar in oktober 2009 bij een van de vele bezoeken aan zijn vaderland.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten waren nochtans herhaaldelijk van zijn terreuractiviteiten op de hoogte gebracht maar hadden hem steeds laten begaan. Achteraf haalde de DEA dan maar het excuus boven dat ze hem uit het oog hadden verloren.

Het verhaal zorgde er mede voor dat de relaties tussen de VS en India, waar het verhaal veel herrie veroorzaakte, meer dan ooit ijzig zijn. Uiteindelijk hadden de VS India niet verwittigd voor de komende door hun agent georganiseerde bloedige aanval. Hadley zit sindsdien in de cel maar of er ooit een proces tegen hem zal komen is twijfelachtig.

Adressenboek

Het verhaal van Morton Storm, Belliraj en Hadley toont nogmaals aan hoe groot de verwevenheid soms is tussen westerse veiligheidsdiensten en salafistische terreurgroepen. Uiteindelijk is Al Qaeda toch mee opgericht door de CIA.

Als morgen in de kranten dan het nieuws zou verschijnen dat Faoed Belkacem – ook die stapt van de cel recht naar het salafisme – van Sharia4Belgium en Sjeik Bassam Ayachi ook voor bijvoorbeeld de CIA werken dan zou niemand moeten verrast zijn.

Dit soort figuren zijn immers bij voorkeur de meest geschikte kanalen voor veiligheidsdiensten om zicht te krijgen op de wereld der jihadisten. Zo krijgen ze een mooie lijst bijeen, een adressenboek, voor ingeval ze hen zoals vroeger nog eens nodig hebben voor een ‘bevrijdingsoorlog’ in Tsjetsjenië en Afghanistan.

De in België recent bij verstek voor terreur tot acht jaar celstraf veroordeelde Abdel Rahman Ayachi, zoon van Bassam Ayachi, vecht trouwens op dit ogenblik in Syrië in een door de CIA mee gesteunde opstand. Of hoe een terrorist voor de veiligheidsdiensten plots een vrijheidsstrijder kan worden.

Willy Van Damme

Advertenties

15 thoughts on “CIA steunt jihad

 1. Nee Willy, dit is géén sprookje uit 1001 nacht!
  Anwar al Awlaki werd een paar maandjes na 9/11 op het Pentagon uitgenodigd voor een lunch.
  Ik vraag mij dan altijd af waarover er gepraat is, evaluatie over 9/11 of zo? Next leader of the gang? 🙂

  http://www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

  Daarnaast en ik kan mij vergissen natuurlijk, dacht ik één van de terroristen in Mumbai te herkennen, als één van de vliegtuigkapers van 9/11. Er zit wel een paar jaren tussen, dus hij is ook iets ouder, maar hij zou het kunnen zijn.


  Joop de Jong
  Antwoord:
  Ik heb het altijd hoogst bizar gevonden dat vriend al Awlaki een uiterst professioneel gemaakte blog had bij…. WordPress. En inderdaad volgens een Amerikaans persbericht is al Awlaki gedood door een aanslag met een drone. Een andere bron is er niet. Toch geen die betrouwbaar is. We zullen dat dus maar geloven zeker. Of heb jij een ander idee?
  Willy Van Damme

  • Het was ook al de tweede keer dat zij hem hadden gedood! 🙂
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Bedankt voor die info over al Awlaki. Inderdaad, dit voorval was mij geheel ontgaan maar herinner het mij nu. Al die verhalen over Awalaki als de topman van Al Qaeda, enz…. komen uiteindelijk bijna alleen vanuit de Amerikaanse regering of hun vazallen als de regering van Jemen. Dat is een in deze zaak niet-neutrale bron die er alle belang bij heeft om te liegen. Het persbericht kan dus waar zijn maar evengoed gelogen. En natuurlijk zal bijvorbeeld een of andere terreurgroep dat dan bevestigen, maar als bewijsmateriaal is dit alles meer dan flinterdun. Ik noteer dus dat al Awlaki al tweemaal werd gedood. Iemand een derde keer?
   Willy Van Damme

   • Nu dacht ik dat bij de drone aanval op Anwar al-Awlaki ook zijn zoon was omgekomen, maar ik lees nu dat dat een paar weken later heeft plaatsgevonden. Op de vraag waarom de Obama regering de 16-jarige Abdulrahman al-Awlaki had gedood, antwoordde de voormalige pers secretaris, Robert Gibbs, van het Witte Huis; “It was the boys fault for having a father like al-Awlaki.”

    http://www.uruknet.info/?p=m92091&hd=&size=1&l=e
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Bedankt voor die bijkomende info die duidelijk is. Dat zootje dat het Witte Huis in handen heeft hoort maar op een plaats: Een goelag waar ze hun leven lang hard werk moeten verrichten. Liefst dan in een land dat ze vernielden of vernielen. Veel maar commentaar hoeft daar feitelijk aan dat ‘volk’ niet vuil gemaakt te worden.
    Willy Van Damme

 2. Het is inderdaad verwonderlijk hoe Al Qaida dan weer tegen het westen strijdt (911) en dan weer voor (Libiē). Of tegen (irak), weer voor (Syriē), of weer tegen (Afghanistan)..

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8391632/Libya-the-West-and-al-Qaeda-on-the-same-side.html

  Zie de 4e dimensie aan het werk. In de pers schrijven ze 3 dimensionaal.. En daar blijft het meestal bij.
  Kuukske
  Antwoord:
  Ten tijde van de opstand in Libië riep de Amerikaanse republikeinse senator John McCain op om die rebellen in Benghazi te bewapenen. Wat dan gebeurde. Het zijn deze rebellen en hun wapens die zorgden voor de dood van ambassadeur Stevens in datzelfde Benghazi. Men vertrouwde die salafisten zelfs zo sterk – velen vechten nu voor de VS in Syrië – dat er zelfs amper bewaking was voor dit consulaat en de ambassadeur. Het is een van de voorbeelden van de ultieme dwaasheid van het Amerikaanse buitenlandse beleid. Ze steken het Midden-Oosten geheel in brand en zijn dan kwaad als ze hun vingers verbranden.
  Willy Van Damme

  • @Kuukske & Willy,
   Ik weet niet hoe dat in België ging, maar in Nederland waren het altijd onschuldige Libische burgers die door Gaddafi werden gemarteld, maar je hoorde nooit wát voor burgers dat waren? Jihadisten van de Libyan Islamic Fighting Group, een groep sinds 2007 gerelateerd aan Al-Qaida, worden in het westen al snel gezien als gewone Libische burgers.

   Één van die leiders van het LIFG heet Abdel Hakim Belhadj, die op 6 maart 2004 in Maleisië werd gearresteerd en overgebracht naar een geheime CIA gevangenis in Thailand, waar hij werd geïnjecteerd met waarheidsserum en gemarteld.
   Na een overeenkomst tussen de VS en Libië werd hij teruggebracht naar Libië, waar hij opnieuw werd gemarteld, maar deze keer door de hand van Britse agenten in de Abu Salim gevangenis, waarvan hij, na de val van de Tripoli, de celdeuren wagenwijd openzette en alle Al-Qaida jihadisten bevrijdde die tot dat moment nog steeds gevangen zaten. Het verhaal vertelt niet hoe Abdel Hakim Belhadj zijn gevangenschap is ontvlucht, maar een dealtje met de Britten om een beetje rotzooi in Benghazi te gaan lopen schoppen acht ik zeker tot de mogelijkheden. Ik heb de reportages hier in Nederland ook gezien hoe deze ‘burgers’ werden bevrijd. Bedankt media, bedankt politici!

   Dit waren dus o.a. de Libische burgers waarvan westerse politici en media zeiden, dat zij gemarteld en op gruwelijke wijze vermoord werden in deze gevangenis.

   Lees het artikel van Thierry Meyssan en ik kan jullie verzekeren dat er geen woord van is gelogen, het is bevestigd door meerdere bronnen.

   http://www.voltairenet.org/article171328.html
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Natuurlijk moet men van Kadhaffi ook geen heilige maken. Voor mij was hij een excentriek Arabisch nationalist die zoals zovele dictators zijn zakken vulde. Maar dat wil zeker niet zeggen dat wat jij hier schrijft fout is. En diegenen die na hem kwamen zijn een veel ergere bende. Geen enkele Libiër, op wat bendeleden na, zullen dat betwisten. Zeker weten.
   We weten dat men in de pers er over het algemeen over dergelijke toestand maar op los kletst. Iets wat men Thierry Meyssan zeker niet kan verwijten.
   De man komt dan ook onze kranten en weekbladen niet binnen.
   Willy Van Damme

   • Deze artikelen wil ik jullie ook niet onthouden.

    Abdel Hakim Belhadj, commandant van het Vrije Syrische Leger!
    http://www.voltairenet.org/article172163.html

    “Journalist” Paul Conroy is een MI6 agent!
    http://www.voltairenet.org/article173025.html
    Joop de Jong
    Antwoord:
    Ik ken het verhaal over Paul Conroy. De man reageerde voor zover geweten nog niet op de heel zware beschuldigingen. Ik persoonlijk heb het wat moeilijk met dit soort verhalen. Uiteraard is Paul Conroy, de man zat daar ook in Bab Amr in Homs, een dubieus figuur die journalistiek verwart met propaganda maken voor dat soort door het westen gesteunde bendes.
    Objectief gezien speelt die natuurlijk met verve het spel van het westen. En dan stelt men normaal gezien steeds de vraag: Waarom?
    Willy Van Damme

   • Geheel met je eens, maar ik heb er een hekel aan als men mensen gaat demoniseren.
    Ik heb ook voldoende over Lockerbie gelezen en gezien om met zekerheid te kunnen vaststellen dat Gaddafi daar niet achter zat. In een officieel document van de VN-veiligheidsraad las ik dat; “Libië de verantwoordelijkheid voor de Lockerbie-aanslag had geaccepteerd” en dat zegt in mijn ogen iets anders dan als je de verantwoordelijkheid neemt. Gaddafi heeft $2,7 miljard aan de nabestaanden van Lockerbie betaald om van de VN sancties af te komen, dat was waarschijnlijk goedkoper dan aan die sancties vast te blijven zitten en of dat dan voor hem gelde of voor zijn burgers laat ik dan maar even in het midden. Maar of hij werkelijk de kwade genius was zoals hij hier in het westen werd weggezet, waag ik te betwijfelen.

    Moet je de reacties eens horen als je Thierry Meyssan als bron gebruikt, dan is het een een verlengstuk van Rusland (Russia Today) of van Iran (Press TV), maar op de vraag waarom de westerse TV stations deze meneer nooit eens uitnodigen, krijg je geen antwoord.
    Joop de Jong:
    Antwoord:
    Met wat we nu met zekerheid over Lockerbie weten kunnen we feitelijk schrijven dat Kadhaffi er niet bij betrokken was.
    En de westerse media laten liefst mensen aan het woord van bijvoorbeeld het Carnegie Center, IHS Global Insight, SIPRI en De International Crisis Group. Die door westerse regegeringen gefinancierde groepen meten dan bevestigen wat door de westerse overheden betaalde opstandelingen beweren.
    Waarna men het nog eens door de westerse regeringen en de Navo laat bevestigen. Men spreekt dus officieel met meerdere bronnen. Zo simpel is dat.
    Willy Van Damme

   • Sorry Willy, ik ben het niet met je eens. Natuurlijk is het bekend dat Kadhaffy zich via de westerse ladder omhoog geklommen heeft, zoals wel vaker gebeurd.Eenmaal boven toonde hij zijn ware gezicht en dat was opkomen voor het volk. Van de verhalen van miljoenen of miljarden privégeld op buitenlandse banken geloof ik geen snars, de banktegoeden die door het westen ‘bevroren’ werden, waren allemaal staatsbanken en van staatsbedrijven. Nu wil ik ook niet beweren dat de Khadhaffy’s hiervan niet meer profiteerden dat de gemiddelde Libiër. Als je dicht bij het vuur zit is de verleiding nou eenmaal groot. Maar het was niet voor niets dat Khadhaffy door het volk op handen gedragen werd. Dat kunnen we van de Belgische en Nederlandse premiers niet zeggen. Als je me vraagt waaronder ik het liefste leef, onder het vergaande socialisme van Khadhaffy of het kapitalisme hier, is mijn keus niet moeilijk. Dat krijg ik altijd het verwijt waarom ga je daar (toen) (of elders) dan niet wonen? Zo makkelijk is het niet om alles achter te laten hoor, ik bewonder degenen die dat wel kunnen. Bovendien heb ik lang de illusie gehad dat ik iets in Nederland kon veranderen.
    Gerrit
    Antwoord:
    Het gedrag van Kadhaffi was zeker niet onbesproken. Hij was toch de man die een bom liet plaatsen op het passagiersvliegtuig van UTA dat in Brazaville was vertrokken en dat boven Niger ontplofte. Waarbij alle pasagiers om het leven kwamen. Over die aanslag kan geen twijfel zijn. Zie een hier eerder geplaatst verhaal.
    Een serieus staatsman doet dat nooit. En verder is er natuurlijk het gedrag van zijn zoons die als playboys rondliepen waarvan Saif zich aan de LSE in Londen een doctoraat kocht. Verder lijkt mij het folteren van wie dan ook totaal ontoelaatbaar.
    En dan 50 miljoen euro geven aan Nicolas Sarkozy voor zijn verkiezingscampagne. Dat is toch platte corruptie. Ik ken wel beter volk.
    Maar als eerder geschreven liep hij in de weg en zijn diens opvolgers nog een stuk slechter. Het is gewoon een zootje ongeregeld, een stelletje bandieten die ongetwijfeld op dit ogenblik uit de staatsruif aan het graaien zijn. Er komt nu veel geld binnen maar men heeft geen staatsapparaat om het ook uit te geven. Dus… En iets anders zou mij sterk verbazen.
    Willy Van Damme

 3. Welk bewijs heb je dat Khadhaffi was die opdracht heeft gegeven voor ie vliegtuig bom, Willy? Beweerden ze ook over de Lockerby-bom, wat een uitermate doorzichtige leugen bleek. Geef aub even een link naar het artikel waar je dit schreef, ik volg je (helaas) nog niet zo lang.
  Geld investeren in politici waar je wat van verwacht is niet netjes, maar dat gebeurd echt overal in de wereld. En martelen blijft misdadig, maar ook dat gebeurd overal, ook in Belgie en Nederland, aleen op een geraffineerdere manier. Voor mij staat een ding vast, het volk van Libie had het dank zij Khadhaffi beter dan de doorsnee Belg of Nederlander. Daar waren voedselbanken niet nodig.
  Gerrit
  Antwoord:
  Het betreft het verhaal van de Fransman met Tunesische achtergrond Serge Berrebi. Aan dat verhaal wordt door niemand meer getwijfeld. Lockerbie is een gans ander verhaal. Serge Berrebi heeft over de zaak herhaaldelijke malen gepubliceerd op zijn blog. In de kranten komt het amper omdat de pro-Franse regering in Brazzaville, Elf en de Franse veiligheidsdiensten vooraf wisten van de zaak en lieten begaan. En nadien hebben zij het gerechtelijke onderzoek geheel gemanipuleerd.
  Alleen zorgden ze ervoor dat hun vrienden niet aan boord waren. In tegenstelling tot de gewoonte zat er bijvoorbeeld niemand van Elf op het vliegtuig. Het is dus volgens de beschuldigingen massamoord met voorbedachten rade voor Libië en de regering in Brazzaville, die mee hielp bij het plaatsen van de bom, en medeplichtigheid aan massamoord door de Fransen.
  De link naar de website van Serge Berrebi kun je vinden op de eerste pagina van mijn blog. Het artikel moet je via Google zoeken.
  En of er geen zwarte armoede in Libië was durf ik sterk te betwijfelen. Paradijzen bestaan niet, behalve in religieuze sprookjesboeken.
  Willy Van Damme

 4. Hoi Willy. De laatste zin vind ik een beetje kinderachtig van je. Ik heb het niet over een paradijs gehad, alleen over een land waar de bevolking het beter had dan de Belgen en Nederlanders nu in hun kapitalistische land.
  Ik heb je eerdere atikel opgezocht en gelezen, maar de beschuldigende vinger naar Libie is erg vaag. Ik geloof er dan ook helemaal niets van. Wat ik toen al eerder aan commentaar gaf (zie commentaren bij het artikel), wat voor belang zou Libie hier bij gehad hebben. Ze konden zich na de Lockerby affaire echt niets meer permiteren.
  Dat Frankrijk hier, net als bij zoveel adere zaken, de hand in had, ik durf te wedden samenwerking met de CIA, lijkt mij zeer waarschijnlijk.
  Je schrijft ‘Het betreft het verhaal van de Fransman met Tunesische achtergrond Serge Berrebi. Aan dat verhaal wordt door niemand meer getwijfeld.’ Noudat meen ik te mogen betwijfelen. Zie ook onderstaand artikel uit die tijd:

  -Een Amerikaanse federale rechter- heeft de regering van Libië en zes Libische functionarissen veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 6 miljard dollar
  Dat maakte het advocatenkantoor van de nabestaanden van de zeven Amerikaanse slachtoffers woensdag bekend. Behalve naar de nabestaanden gaat het geld naar de Amerikaanse eigenaar van de DC-10. UTA-vlucht 772 was op weg van N’Djamena in Tsjaad naar Parijs toen het toestel op 19 september 1989 door een bom boven Niger neerstortte. Aan boord waren 170 mensen.
  -Het Noord-Afrikaanse land ontkent iets met de aanslag te maken te hebben-, maar kwam eerder met de Franse autoriteiten overeen om 1 miljard dollar schadevergoeding te betalen aan de nabestaanden. Libië heeft tot 25 februari om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het Amerikaanse hof.

  Uit De Volkskrant nog wel, een krant die rechtstreeks onder controle staat van de AIVD.
  Gerrit
  Antwoord:
  In tegenstelling tot de zaak Lockerbie is er over deze zaak nooit echt betwisting geweest. Er was wel een pro forma ontkenning van Khadaffi maar daar bleef het bij. Het echte verhaal is echter steeds verborgen gehouden en werd door Serge Berrebi openbaar gemaakt op zijn blog. De klassieke media deden er het zwijgen toe om de simpele reden dat Frankrijk feitelijk evenveel boter op zijn hoofd had.
  In wezen is de zaak grotendeels achter de schermen geregeld. Een hemelsbreed verschil met Lockerbie. Daar is het wel duidelijk dat Kadhaffi er niet bij betrokken was en dan maar wat geld gaf om iederen tevreden te stellen.
  Ook is het een kwestie van het evalueren van bronnenmateriaal. Ik ken Serge Berrebi persoonlijk en weet zijn achtergrond en wat tegenstrevers en medestanders over hem denken. Daarom dat ik hem ook als zeer betrouwbaar inschat. Jij kent hem niet en kan hem dus ook onmogelijk taxeren.
  Verder lijk je nogal gemakkelijk te doen over de negatieve kanten van het bewind onder Kadhaffi. Hij gaf zomaar 50 miljoen euro aan Sarkozy, was corrupt en liet folteren. En wie negatief over de man sprak riskeerde de cel. En verder had je zijn zoons die als ware playboys het geld door de vensters gooiden.
  Uiteraard is wat de VS en de EU doen nog duizendmaal erger, maar dit is ook niet goed te praten.
  Willy Van Damme

  • Beste Willy, Gerrit,

   het is mijn ‘hobby’ om te achterhalen hoe boosaardig Ghadaffi nu werkelijk was.
   Ik herinnerde me dat er een artikel was dat Ghadaffi vrij pleitte van de aanslag op het UTA vliegtuig. Met hulp van Googgle heb ik het weer gevonden.
   Hier is dat artikel : http://www.unabombers.com/TheTaintedEvidence.htm

   Op dit moment heb ik weinig tijd om het te herlezen en op waarde te beoordelen, maar mogelijk dat U dit bericht interessant genoeg vindt om het te lezen en op waarde te beoordelen.

   Groet, Jan Verheul.

   NB: Op Information Clearing House verscheen vorige week een interessant artikel over Ghadaffi, geschreven door Adam Curtis, die ik bewonder.
   Het is een lang atikel, voor de liefhebbers: http://www.informationclearinghouse.info/article32851.htm

   Ik heb datzelfde artikel gebruikt om te laten zien hoe wij allen een vals beeld van ‘de wereklijkheid’ krijgen voorgeschoteld. Het artikel toont hoe Ghadaffi consequent zwart werd gemaakt in onze media, terwijl de realiteit geheel anders was.
   Hier mijn versie: http://xevolutie.blogspot.nl/2012/10/245-how-reality-is-constucted-case.html
   Jan Verheul
   Antwoord:
   Wie in de weg loopt wordt zwart gemaakt terwijl er veelal alleen tinten van grijs te bemerken zijn. Ik heb nu wel eventjes geen tijd om dat nader te bekijken maar bedankt voor die bijdrage tot de discussie. Na volgende week zou het hier terug wat rustiger worden.
   Willy Van Damme

 5. Pingback: CIA steunt jihad « Mediawerkgroep Syrië

 6. Pingback: CIA steunt jihad | freesuriyah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s