Desso: Waarheen met het kunstgras?

Er komt stilaan meer duidelijkheid over wat er gebeurde rond de verkoop van de afdeling kunstgras van Desso uit Dendermonde aan het Sint-Niklase Domo. Dat leek deze zomer definitief geregeld en was zo te zien ook zowel sociaal als economisch de beste oplossing.

Het leek een droom van een akkoord, te goed om waar te zijn. En dat bleek gisteren ook te kloppen. Een overeenkomst die feitelijk op wat details na rond was viel op het werkelijk allerlaatste moment nog in duigen.

Pierre Van Trimpont - Desso

Pierre Van Trimpont, Ronsenaar en textielman in hart en nieren, zit met een flinke kater na de mislukte deal met Domo.

“Alles was voor meer dan 99% rond en dan op dat werkelijk laatste ogenblik mislukte de zaak. Wij hebben daar ontzettend veel energie in gestoken en zagen hierin een zeer sociale oplossing voor de zaak. Waarom het dan mislukte is nog een raadsel. Al ons werk is nu wel tevergeefs”, aldus Pierre Van Trimpont, verantwoordelijke binnen de groep Desso voor de vestiging in Dendermonde.

Mogelijks heeft men bij Domo nog maar eens een studie over de sector besteld en was die te negatief en werd alles daarom op het laatste ogenblik nog afgeblazen. Bij Desso zit men dan ook met een serieuze kater. Naar verluidt had Pierre Trimpont zelfs een deel van zijn vakantie opgeofferd aan die gesprekken.

Bij Desso moet men dus nu op zoek gaan naar een nieuwe oplossing voor de financieel onvoldoende rendabele kunstgrasafdeling. Die verkoopt wel goed en vele prestigieuze voetbalstadiums als Wembley gebruiken hier de technologie van Desso, maar financieel is dat blijkbaar toch niet voldoende.

Pierre Van Trimpont: “Wij bekijken de komende weken nu een aantal mogelijke scenario’s voor deze tak. Het volledig behouden van de tewerkstelling op die afdeling lijkt ons echter onhoudbaar. Onze wil is wel een zo sociaal mogelijke oplossing te bekomen. Maar wij gaan onze plannen wel eerst voorleggen aan de vakbonden voor we naar het grote publiek communiceren.”

Milieucharter 2012 - Desso - KvK

Desso kreeg dit jaar van Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen het milieucarter uitgereikt. Een terechte zaak voor een onderneming die duurzaamheid heel hoog in haar vaandel heeft staan. Dit waren leuker tijden. Hier met Christel Geltmeyer, lokaal directeur van de Kamer, en een goedgemutste gedeputeerde Jozef Dauwe.

Morgen vrijdag is er een gesprek met de plaatselijke vakbondsvertegenwoordigers voorzien en maandag dan met de vakbondssecretarissen. Mogelijks zal er op dat ogenblik al iets meer duidelijk zijn.

Een echt plan zal er tegen maandag wel nog niet op tafel liggen. Daarvoor is het nu nog veel te vroeg. Op die afdeling werkten, zonder de sectie extrusie mee te tellen, origineel 79 mensen waarvan een deel intern verplaatst werden, 26 het bedrijf verlieten en 26 er nog overblijven.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s