Overname kunstgrasafdeling Desso door Domo afgeblazen

PERSBERICHT
Waalwijk 17th October 2012

DESSO Sports Systems blijft onderdeel van DESSO Holding B.V.
Verkoop van DESSO’s Sports-activiteiten aan Domo Industries gaat niet door

Hierbij maakt de Management Board van Desso Holding BV (hierna te noemen ‘Desso’) bekend dat de verkoop van haar Sports-activiteiten aan Domo Industries BV, waarvan de hoofdzetel zich bevindt in St. Niklaas, België (hierna te noemen ‘Domo’) niet doorgaat. Ondanks inspanningen om tot een overeenkomst te komen, zijn de onderhandelingen niet succesvol gebleken.
Op 8 augustus 2012 kondigde Desso de intentie aan om haar Sports-activiteiten te verkopen aan Domo Industries.
Tom Francken, Desso’s Chief Financial Officer: “Het is betreurenswaardig dat beide partijen niet tot een overeenkomst zijn gekomen in een vergevorderd stadium in het proces. Dit proces was lang, tijdrovend en zorgvuldig en medewerkers zijn in onzekerheid gelaten, wat zeer spijtig is.”

Desso zal haar eerder aangekondigde herstructureringsplannen gebaseerd op deze ontwikkeling opnieuw bekijken en zal haar Sports-activiteiten (kunstgras en DESSO GrassMastervelden) continueren.

EINDE PERSBERICHT

Commentaar

Dit is wel een heel verrassende mededeling. Alles leek in kannen en kruiken en dit zeker nadat er door Desso een sociale arbeidsovereenkomst was afgesloten met de vakbonden. Een akkoord welke de verhuis betekende van het in die afdeling tewerkgestelde personeel naar Domo in Sint-Niklaas, een goeie 15 kilometer verder.

Een overheveling die toen ontzettend veel heisa veroorzaakte, zeker van diegenen die niets van de zaak begrepen. Een personeelsverhuis die een essentieel onderdeel vormde van dit commercieel akkoord.  Zonder gespecialiseerd personeel immers geen productie-eenheid. Die overheveling valt nu helemaal in het water. Merkwaardig toch.

Het is zeker geen goede zaak voor de Nederlandse groep Desso en haar Dendermondse afdeling. Het betekent immers eerst en vooral groot gezichtsverlies zowel naar haar personeel, aandeelhouders, klanten, leveranciers en, niet te vergeten, de banken.

Ook blijft het essentieel probleem voor die afdeling bestaan en dat is de magere rendabiliteit. Dit probleem is nu bloot op tafel gegooid en de vraag is dan ook hoe het nu met die divisie verder moet.

Misschien weet men het ook nog niet goed in Sint-Gillis-Dendermonde en in het Nederlandse Waalwijk waar de hoofdzetel is gevestigd. Ook bij het personeel moet gans die zaak natuurlijk grote vragen oproepen.

Eerst werd het onder druk gezet om een akkoord te ondertekenen dat velen die nu bijna naast hun deur werken niet lusten. Waarbij zij dan maar door uit onkunde handelende media, politici en patronaat voor profiteurs werden uitgescholden. Er zijn leuker dingen dan dit.

Een bedrijf moet er voor zorgen goed personeel aan zich te binden. Maar dit is niet de methode om dat te doen. Integendeel.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s