Uw kandidaat in Grembergen

Wie de officiële aanplakborden aan het kiesbureau in Grembergen deze ochtend bekeek zag een wel heel grote verrassing. Bleek immers dat Lieven Waegeman ook kandidaat was op de derde plaats voor iets dat Leefbaar Vlaanderen bleek te heten en verbonden was met het Vlaams Belang.

Wie echter dat Leefbaar Vlaanderen op de kandidaatslijsten voor de gemeenteraad zocht was er echter aan voor zijn moeite. Een ook elders op de lijst voor de provincie bleek de man en zijn lijst gewoon onvindbaar.

Nochtans leken die affiches pas zeer recent aangeplakt. Enig spoor van vandalisme was er in tegenstelling tot bij andere posters, bijvoorbeeld niet op te vinden. De klassieke snorren, zwart gemaakt tanden, ooglapjes of hakenkruisen ontbraken.

IMG_0089

Uw kandidaat voor het betere Grembergse caféleven?

Bij nader toezien echter bleken die affiches uit de campagne van 2006 te stammen. De periode toen Pim Fortuyn in Nederland tevergeefs campagne voerde onder de slogan ‘Leefbaar Nederland’. Dit leek voor Filip Dewinter echter toen zo’n goed idee dat hij het ook hier invoerde. Eveneens tevergeefs.

Lieven Waegeman is raadslid en werd gezien als de vertegenwoordiger van de uiterst rechtse vleugel van het Vlaams Belang en is eerder dit jaar zelfs bij deze partij opgestapt. De reden is nog steeds onduidelijk maar had mogelijk te maken met de komst van Barbara Pas, tot haar verkiezing tot parlementslid de medewerkster van Gerolf Annemans.

Voor welk schepenambt dat hij ditmaal ambitie heeft is onduidelijk. Dat van schepen voor de renovatie van het Grembergse toogleven? De man is in Grembergen gekend van het Zonneken via de de Verloren Zoon tot de Quasimodo.

Zijn grootste politieke daad in de voorbije legislatuur was de vraag voor extra parkeerplaatsen aan café Quasimodo. Hij werd met zijn vraag zachtjes naar de prullenmand verwezen.

Lieven Waegeman voor schepen? Natürlich mein freund. Kermisdinsdag heeft al zijn eerste onderwerp klaar.

Willy Van Damme

In zijn Grembergse biotoop klonk het achteraf dat hij het als een grap bedoeld had.

3 thoughts on “Uw kandidaat in Grembergen

 1. Maar één vuiltje aan de lucht !
  Alle gekheid op een stokje, vond ik deze grap van de man wel geslaagd. De overwinningsspeech van Bart De Wever gisteravond in de Zuiderkroon dat was er echter stevig over. Om koude rillingen van te krijgen. Ik vraag me af of hij dat zelf ‘the morning after’ beseft.
  Voor de rest vind ik, maar wie ben ik, dat winnaars eigenlijk moeten besturen…in Brussel in Antwerpen maar ook in Dendermonde !
  Tot slot… als ik me niet vergis heeft Grembergen maar 1 verkozene op de 35. Terwijl het er volgens ons inwonersaantal minstens 5 zouden moeten zijn en dat is niet de schuld van Leen maar van de Grembergenaars.
  Zouden we niet beter een afscheidingsbeweging of beter nog ons eigen republiekje oprichten? Of worden we dan allemaal Leenman of vrouw? Ik zal niet rouwen als Vlaanderen ook een republiekje wordt. Zolang het democraten zijn die mijn republiekjes besturen is er maar één vuiltje aan de lucht en… dat kan ik de baas.
  Johan Baert
  Antwoord:
  Ik en ook vele anderen in Grembergen hebben eens goed gelachen.
  En tja, Bart De Wever is de vleesgeworden arrogantie. De wijze waarop hij Stijn Tormans van Knack, ATV of Le Soir aanpakt is typerend en gewoon een schande.
  Wordt dat voor U dan de Republiek Grembergen Centrum versus de Volksdemocratie Grembergen Stationsbuurt? Of komt er een hertogdom Hekkestraat met dan een hertogin?
  Verder zal het mij worst wezen of die gekozenen uit Grembergen komen of uit Baasrode. Wat ben je met een Grembergs gemeenteraadslid als Lieven Waegeman? Toch niets.
  Voor mij telt kwaliteit en integriteit. De straat, wijk of deelgemeente van waar iemand komt is iets totaal onbelangrijk.
  Er is echter wel zeker een Grembergs provincieraadslid.
  Willy Van Damme

 2. Als je een beetje het nieuws volgt moet je vaststellen dat de arrogantie van De Wever zich veralgemeend… Sommigen zijn uiteraard teleurgesteld dat ze ‘niet meegenomen worden’ om te besturen. Misschien begrijpelijk, maar dat is nu eenmaal het systeem. En ja, Grembergen heeft dan maar 1 verkozene op de 35, maar het is dan wel iemand om “u” tegen te zeggen! Laten we zeggen dat de uitslag van de lokale verkiezingen in onze stad een rechtstreeks gevolg is van een goed bestuur van de afgelopen zes jaren, of niet? Wellicht zal dit in de de toekomst nog beter worden. Het zetelverlies bij sommige partijen heeft duidelijke redenen, en zij die er deel van uitmaken kunnen dat enkel en alleen maar bevestigen. Het gebrek aan bepaalde mensen op hun lijsten is voor sommigen rampzalig afgelopen. Andere partijen boeten voor hun bepaalde standpunten, wat ook sterk voorspelbaar was! Je weet toch dat politiek een ‘vies beest’ kan zijn of misschien wel is…
  Jempi Verhofstadt
  Antwoord:
  We komen hierop morgen terug. Nu is het eventjes uitrusten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s