Balliauw en het Iraanse kernprogramma

Dat uw medewerker Jan Balliauw bijna continu niet meer doet dan het herkauwen van wat men hem bij de Navo serveert is voor insiders reeds lang gekend.

Dat bleek vandaag opnieuw perfect in het Tv-journaal van 13 uur terug toen hij het had over het nucleaire programma van Iran waarbij hij de kwestie van de verrijking tot 20% ter sprake bracht.

Wat hij erbij vergat – en ik kan alleen maar besluiten dat dit bewust gebeurde – was dat dit voor het gebruik in hospitalen betreft nodig voor de aanmaak van radio-isotopen. Dit is essentieel voor de bestrijding o.m. van kankers.

Een deel van dit tot 20% verrijkt uranium is bijvoorbeeld ondertussen al verwerkt tot materiaal voor hospitalen en totaal onbruikbaar voor die beweerde atoombom van uw medewerker. Het staat te lezen – als de man dat natuurlijk wil – in het laatste rapport van het IAEA over Iran.

Maar blijkbaar moeten de mensen in Iran voor hem – en hij is heus in de Belgische journalistiek en de politiek niet alleen (1) – dan maar sterven van kanker. Het toont zijn niveau dat zelfs onder de riool ligt.

Van journalisten verwacht ik professionaliteit en objectiviteit. Moet ik in ’s hemelsnaam daarvoor belastinggeld betalen, of komt Siegfried Bracke terug?

In de kwestie van Irak en de massavernietigingswapens blunderde de voltallige westerse klassieke media. Hier is het nu geen sikkepit beter. En zoals het spreekwoord zegt: Een ezel stoot zich geen tweemaal aan diezelfde steen. Dus ….

Misschien kunnen jullie zich eens inleven in het lot van die Iraanse kankerpatiënt die dringend nood heeft aan radio-isotopen omdat hij anders sterft. Denk er eens aan, bespreek het eens op een van de redactievergaderingen met die van de Navo ingehuurde papegaai.

Willy Van Damme

Brief vandaag gericht aan de redactie van het VRT Tv-journaal.

1) Onder andere Kristof Calvo, volksvertegenwoordiger voor Groen, is een van die politieke tenoren die er een probleem mee heeft dat Iran uranium tot 20% verrijkt om er radio-isotopen mee te maken. Mensenrechten is iets wat hij alleen gebruikt als het in zijn kraam past. Iraniërs mogen in zijn ogen blijkbaar desnoods op straat creperen.

Advertenties

2 thoughts on “Balliauw en het Iraanse kernprogramma

 1. Zotte Willy,
  Geloof je werkelijk dat ze ginder geen bommetjes aan’t maken zijn?
  De MOSSAD wel, wait and see.
  __________________

  Rudy Putteman
  Antwoord:
  Zelfs Israel beweert officieel niet dat Iran bommen aan het maken is. Het zegt alleen dat de kans groot is dat ze dat willen doen. Lees goed: willen en niet doen.
  De officiële lezing van de VS is dat Iran in 2003 de plannen hiervoor – lees dat dus correct – heeft opgeborgen. Plannen en niet het werken aan.
  Een hemelsgroot verschil met wat jij hier zegt.
  Maar het is ook de bedoeling van de VS en Israël en ook mogelijks Balliauw dat jij dankzij hun continue dubbelzinnige communicatie dat begrijpt zoals jij het hier schrijft. Nogal wat journalisten vallen trouwens in diezelfde val (zie mijn bespreking van het degelijke boek over Israël van Sus Van Elzen).
  Het is wat men noemt een verfijnde vorm van propaganda.
  Ik heb geen zin om die religiueze mollah’s in Iran te verdedigen maar feiten zijn feiten. De waarheid heeft nu eenmaal haar rechten en de slachtoffers van dit beleid en de leugens van een Balliauw en de Navo zijn niet die mollah’s maar de Iraniër in de straat die kanker heeft. Daarover gaat mijn woede.
  En zelfs al zou Iran aan een atoombom werken. Wat dan? België hielp hier wel Israël en Pakistan. Is dit het einde van de wereld? Neen!
  Verder nog een commentaar. Je reactie doet mij denken aan een mailcorrespondentie die ik had met Bart Sturtewagen, hoofdredacteur van De Standaard. Deze stelde begin 2003 tegen mij, enkele maanden voor de Amerikaanse invasie van Irak begin maart 2003, dat men toch niet kan ontkennen dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens heeft. Wat uiteraard niet het geval was. Zoals jij en ook Bart Sturtewagen zijn jullie gewoon misleid door de Amerikaanse en Israëlische propagandamachine en tonen jullie een groot gebrek aan kritische zin.
  Voor Bart Sturtewagen was dat gezien zijn functie natuurlijk dodelijk. Maar geen schrik: de man doet gewoon voort. Zie Syrië.
  Willy Van Damme

 2. Kernwapen-expert Clinton Bastin, adviseur bij de IAEA, zond deze week een brief naar President Obama en Eerste Minister Netanyahu waaruit blijkt dat de IAEA gegijzeld wordt door elementen die niet vertrouwd zijn met kernwapens en wiens opdracht is om met verkeerde voorstellingen van wetenschap en fysica, de opvatting te ondersteunen dat Iran een kernwapen-programma heeft.

  “Sure, Iran could divert a few tons of 3.5% or a ton of 20% enriched uranium hexaflouride gas for enrichment to 90+%. But what then?
  No one has ever made a nuclear weapon from gas. It must be converted to metal and fabricated into components which are then assembled with high explosives.
  Iran lacks experience with and facilities for these processes which are very dangerous because of potential for a criticality accident or nuclear explosion. Iran would not jeopardize its important, fully safeguarded nuclear programs by an attempt to have a deliverable, one kiloton yield nuclear weapon ten to fifteen years later.”

  http://www.veteranstoday.com/2012/09/26/netanyahu-caught-ignoring-top-iaea-no-iran-bomb-report/
  Luc Demeyer
  Antwoord:
  Excuses, maar zoals wel al nog meer gebeurde was ook deze reactie bij de spam geraakt. Beide gelijkaardige reacties trouwens. Ik plaats uiteraard slechts een.
  Bedankt alleszins voor deze mij onbekende info die nogmaals aantoont wat voor grove leugens en oorlogspraat hier in dit dossier te horen valt. Het IAEA lapt in deze zaak gewoon de eigen regels aan zijn laars.
  De wijze waarop Jan Balliauw de kijkers hier leugens verkocht is trouwens typerend voor gans dit dossier. Soms echter zie je aan hun teksten dat journalisten de lezers en kijkers heel bewust op een verkeerd been zetten. Maar om dat te zien moet je goed het dossier kennen en zijn evolutie en de teksten grondig analyseren.
  Maar dit dossier wordt gemaakt door PR-bureaus die door de VS betaald worden. En die weten perfect hoe je leugens moet verkopen. Wees daar zeker van en voor mij zijn dit dan ook zeer zware criminelen. We hebben het hier nu eenmaal over een natie van ongeveer 75 miljoen mensen die men wil vernielen. Naast dan de 24 miljoen van Syrië. Geef mij dan maar Dutroux.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s