Franse agressie

Toch leuk zo’n onderhandelaar die namens de Verenigde Naties en de Arabische Liga met de oorlogvoerende partijen moet gaan onderhandelen om tot een oplossing te komen voor de Syrische burgeroorlog. Allemaal praat voor de galerij natuurlijk want om tot onderhandelingen te komen moeten beide partijen dat willen.

Maar die rebellen, bijna allen salafistische moordenaarsbenden met een grote buitenlandse inbreng willen geen onderhandelingen, ze willen geen vrede behalve die van hun. En daarin worden zo voluit gesteund door het westen.

Dit blijkt ten volle uit de houding van Laurent Fabius, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, een man met joodse wortels en een fanatiek verdediger van de Israëlische belangen. Deze stelde op 19 augustus in het publiek in Turkije tijdens een officieel bezoek dat: “Het Syrische regime zo snel mogelijk moet vernield worden…..Mr Bashar al Assad hoort niet thuis op deze aarde.” (1) Feitelijk een oproep tot massamoord dus.

Dit terwijl men na lang zoeken in de VN op 17 augustus, amper twee dagen eerder, de gewezen Algerijn Lakhdar Brahimi benoemde tot vredesonderhandelaar voor Syrië. Het toont de oorlogsretoriek van de Franse (sic) socialistische regering van president François Hollande. Syrië was ooit een Franse kolonie en ze moet terug onder Franse controle komen. Dat is de teneur, eerst van Nicolas Sarkozy, nu van François Hollande.

Het is trouwens geen toeval dat nogal wat mensen in die Syrische Nationale Raad, vermeende spreekbuis van de oppositie, in het verleden goede contacten onderhielden met Frankrijk en er ook wonen. Ook onder de mensen van de VN die betrokken waren bij de waarnemersmissie waren er nogal wat ex-Franse diplomaten of militairen van vroegere Franse kolonies als Senegal.

Verder viel het ook op dat toen Kofi Annan, de voorganger van Brahimi, als speciaal gezant ontslag nam, alleen landen als Rusland, Syrië, Iran en China diens mislukken betreurden. Elders in het westen was er alleen de boodschap van: “Zie je wel, het kon niet lukken.’ Uiteraard, en de westerse regeringen wisten perfect waarom.

In die zin is de zeer recente oproep van de Noorse generaal Robert Mood opvallend. Deze Navo-generaal was een tijd hoofd van de VN-missie in Syrië en volgens de Amerikaanse zender ABC heeft die opgeroepen tot het stopzetten van de steun aan die rebellen.

“De internationale gemeenschap (het westen, nvdr.) zal zo het verschrikkelijk lijden van de Syrische bevolking laten voortduren”, aldus de man. (2) Waarmee hij zich frontaal keerde tegen mensen als een Laurent Fabius, de media en ngo’s als Amnesty International en Pax Christi met hier Brigitte Herremans.

Van Lakhdar Brahimi moet men dan ook niets verwachten. Fabius & Co zullen hun Salafistische bloedhonden blijven aansporen tot nog meer geweld, tot nog meer destructie. Waarna ze de Syrische regering dan in koor zullen beschuldigen van het schenden van de mensenrechten.

Bovendien is Brahimi een man die namens de VN gaan onderhandelen is in door de VS bezette landen als Afghanistan en Irak. Hij woont al jaren in Parijs en geniet dan ook het volste vertrouwen van de VS en uiteraard Frankrijk, zijn nieuw vaderland.

Het enige dat we zeker weten is dat Brahimi er wel een cent zal aan verdienen en zijn werk niets zal opleveren. Hoe klinkt dat Europese hymne van Beethoven weeral? Was dat niet iets over broeder zijn of zo.

Willy Van Damme

1) http://www.phantis.com/news/french-turkish-foreign-ministers-discuss-syria. Phantis is een Griekse website.

2) http://www.abc.net.au/news/2012-09-12/un-observer-chief-warns-against-supporting-syrian-rebels/4256028

Advertenties

One thought on “Franse agressie

  1. Pingback: Franse agressie « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s