Vooringenomen Radio & Televisie

Vandaag bracht het VRT-journaal van 13 uur ook het item over de gisteren gehouden parlementsverkiezingen in Hong Kong, de vroegere Britse kroonkolonie met nu een speciaal statuut in China.

Volgens nieuwsanker Phara de Aguirre stonden de verkiezingen in het teken van het protest tegen de introductie van een nieuw schoolcurriculum dat dient om in de lessen meer vaderlandsliefde aan te leren. Niets bijzonders feitelijk want het is in de meeste landen iets klassieks.

En volgens haar was de bevolking van Hong Kong dan ook tegen deze ‘patriottische’ schoolboeken. Waarna ze stelde dat de Democratische Partij, die uitgesproken tegen is, minder goed scoorde dan verwacht.

Dat ‘minder’ scoren blijkt immers maar 4 van de 70 zetels in het parlement te zijn. Dit tegen 8 zetels de vorige keer. Een zware afstraffing dus. Natuurlijk waren er maar 40 daarvan via een klassiek kiessysteem verkiesbaar en verliepen de andere via allerlei beroepsgroepen als advocaten, vakbonden, enz.. Waarop partijleider Albert Ho dan maar ontslag nam. Logisch natuurlijk.

Dus eerst zegt Phara de Aguirre dat DE bevolking van Hong Kong tegen dat curriculum is en daarna stelt ze dat de vaandeldrager van dit protest, De Democratische Partij, (sic) minder goed scoorde dan verwacht. Zonder uiteraard getallen te noemen want anders zou dat ‘minder’ lachwekkend zijn overgekomen.

Het is een mooi staaltje van vooringenomenheid van onze journalistiek en van het propagandaniveau ervan. Maar ja, in Washington droomt men ervan om China in stukken te slaan. En dus moet die Chinese verdeeldheid zo breed mogelijk op het TV-scherm komen. Al is het allemaal gelogen of verdraaid, verdeeldheid zal er zijn.

Dat er vele mensen in Hong Kong tegen dat curriculum zijn zal wel, maar dat is een hemelsbreed verschil met de leugens van Phara de Aguirre die zegde dat ‘de bevolking van Hong Kong’ tegen is.

In diezelfde uitzending zagen we ook de eerste reportage van Rudi Vranckx uit Syrië. Daar hoorden we dat een slachtoffer bij die rebellen bij zijn dood zijn vinger speciaal zo had gericht als een teken van diep geloof. Wat belooft.

De vrijheid en de democratie zullen volgens Vranckx wel om de hoek zijn. Zou hij de rebellen hebben bedankt voor dat dodelijk bombardement op zijn groep in januari in de stad Homs? Of zouden zij hem bedankt hebben omdat hij hun dodelijke aanslag op het conto van de Syrische regering zette?

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Vooringenomen Radio & Televisie

 1. Willy, een bericht vandaag in de Telegraaf (Zal ook wel in andere kranten staan) Ik ben er van overtuigd dat de berichten over HAARP geen fantasie zijn. En uiteraard weer het bekende westerse stro-poppen bla bla.

  Iran beschuldigt vijanden van droogte
  DUBAI – De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft de vijanden van zijn land beschuldigd van een sinister plan droogte te creëren door op de een of andere manier regenwolken te vernietigen voordat deze Iran bereiken. Dit meldden verschillende Iraanse websites dinsdag.

  Ahmadinejad, die bekend staat om zijn anti-Amerikaanse en anti-Israëlische retoriek, maakte eerder soortgelijke opmerkingen. Vorig jaar nog beschuldigde hij het Westen van het beramen van een plan om droogte te veroorzaken in de islamitische republiek.

  „De vijand vernietigt de wolken die naar ons land drijven, maar dit is een oorlog die Iran zal winnen”, zei Ahmadinejad.

  Iran heeft een van de droogste klimaten ter wereld. Ambtenaren hebben gewaarschuwd dat een ernstig gebrek aan neerslag in delen van het land de droogte-achtige omstandigheden hebben gecreëerd.

  Ahmadinejad deed in het verleden ook over andere zaken controversiële uitspraken. Zo ontkende hij dat de nazi-Holocaust, waardoor 6 miljoen joden zijn vermoord, ooit is gebeurd. Dit standpunt leidde tot woedende kritiek van politici over de hele wereld.

  Iran staat verder op gespannen voet met de Verenigde Staten en hun bondgenoten over het omstreden nucleaire programma van het land. Het Westen vreest dat dit is gericht op de ontwikkeling van kernwapens, maar Teheran ontkent dat het programma een militaire dimensie heeft.
  Gerrit
  Antwoord:
  Het is mij onduidelijk wat U met HAARP wil zeggen.
  Wel weet ik dat er in Iran al een tijd een extreme droogte heerst. Of dit een gevolg is van manipulaties van het weer is mij echter onbekend. Wel weet ik uit het boek van die Lisa De Bode ‘De stille revolutie’ dat men in Saoedi-Arabië om protestacties te saboteren het die dagen boven de hoofdstad hard heeft doen regenen en zelfs hagelen. En dat in de Saoedische woestijn. Ook in 2008 bij de Olympische Spelen in Beijing heeft men kunstmatig in het klimaat ingegrepen. Het bestaat dus en zou inderdaad wel eens een nieuw wapen kunnen zijn dat de VS gebruikt.
  Het is uiteraard een zeer dodelijk wapen maar dat de VS dit gebruikt zou niet mogen verbazen natuurlijk.
  Bedankt om dit te signaleren.
  Willy Van Damme

 2. http://www.gooieneemlander.nl/algemeen/buitenland/article18037653.ece/Zus-Assad-heeft-Syrie-verlaten?lref=vplr

  http://www.gooieneemlander.nl/algemeen/buitenland/article18034833.ece/Rebellen-bijna-heel-Syrie-onder-controle?lref=vplr
  Arie van der Gragt
  Nederland
  Antwoord:
  Excuses voor de late plaatsing maar ook dit was bij de spam geraakt en werd pas nu ontdekt.
  De Gooi en Eemlander is dan ook een kwaliteitskrant die alles controleert voor ze iets plaatst. Ik herinner mij de verhalen nog over al die dubbelgangers van Saddam Hoessein en dat verhaal over dat onmenselijk duur paleis van Robert Mugabe.
  Willy Van damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s