Plan R met de R van Ridicuul

In het nummer van september 2012 van M.O. magazine wordt het zogenaamde Plan R van onze veiligheidsdiensten doorgelicht. Volgens dat artikel staat R voor Radicalisering welke men dan via dit plan wil bestrijden. Voor mij echter staat R eerder voor Ridicuul.

Vooreerst vroeg Alain Winants, baas van de Veiligheid van de Staat, enkele maanden geleden dat men dringend de geldstromen achter die in België opererende salafistische groepen zou in kaart moeten brengen. Een belangrijke boodschap die hij nadien blijkbaar niet meer durfde/mocht herhalen.

En dan kwam er recent Jean-Claude Delepierre, een man die dit soort dossiers goed kent, dit maar nog eens herhalen. Voor zover we weten eveneens tevergeefs. Maar ja die financiers zitten grotendeels op het Arabisch schiereiland en daar moeten wij afblijven. Men durfde de extremistische predikant Chalid Alabri zelfs niet eens uitwijzen want hij kwam van ‘bondgenoot’ Saoedi-Arabië.

Typerend is ook het verhaal van Abdelrahman Ayachi, via zijn vader een man met links naar Al Qaeda, die hier vervolgt werd voor zware terroristische feiten maar geruisloos naar Syrië kon vertrekken om ginds zijn terreur verder te zaaien. Men veroordeelde hem in Brussel – symbolisch – dan maar bij verstek tot 8 jaar cel.

Recent werden hier ook Saoedische madrassas ontdekt, kweekscholen voor jihadisten en financieel onderhouden door alwaar Saoedi-Arabië. En onze veiligheidsdiensten wisten er amper iets over te melden.

Vanuit België vertrokken het voorbije jaar een ganse serie, mogelijks enkele tientallen, salafisten naar Syrië om ginds te vechten tegen het seculiere bewind van Assad. Geen enkele overheidsdienst die hen een vinger in de weg legde. De gevolgen negerend waarvoor Alain Winants, eveneens tevergeefs waarschuwde.

Maar Aljazeera Arabische versie die openlijk rekruteert voor deze Syrische jihad zit hier wel op de kabel. Recent werd zo’n Belgische salafist ginds gedood en op Buitenlandse Zaken bleek men met de mond vol tanden te zitten. Men wist niets.

Het grote probleem is dat men in het westen die salafisten genre Al Qaeda op dit ogenblik gebruikt tegen al wie Israël en haar vrienden in de weg lopen. En dus mogen die salafisten doen wat ze willen zolang ze hier maar braaf blijven en ginds dood en verderf zaaien. Voor hoelang blijven ze dan hier rustig?

Ridicuul is in wezen zelfs een te braaf woord voor dit beleid, een dat alleen maar onheil brengt, hier en ginds.

Willy Van Damme

One thought on “Plan R met de R van Ridicuul

  1. Pingback: Plan R met de R van Ridicuul « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s