Zolang we maar oorlog voeren

De bedreigingen door Israël aan het adres van Iran nemen van dag tot dag toe. En dit zonder dat daar iemand binnen het westerse establishment in het publiek op reageert. Een land bedreigen met oorlog, alleen Israël of de VS mogen dat ongestraft doen.

Geen enkele pennenlikker genre Yves Desmet of Bart Beirlant die er zijn vinger voor opheft. Iran is een relatief machtige economische mogendheid geworden en dient zoals Irak en nu Syrië kapot geslagen te worden. Het betekent immers een gevaar voor de Israëlische hegemonie. En geen westerse krant die zich daartegen zal verzetten.

Eerst rekende Israël daarvoor op enkele oppositiefiguren die tijdens de presidentsverkiezingen van 2009 herrie schopten. Maar dat faalde wegens een onvoldoende basis onder de bevolking. Integendeel steeds meer mensen keerden zich tegen die opposanten aangevoerd door miljardair ayatollah Rafsanjani.

De vrees in de VS is dat Israël nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november Iran zal aanvallen wat dan tot een onvermijdelijke oorlog met de VS moet leiden. Een ramp voor de wereldeconomie waar de olieprijzen door het plafond zullen gaan. Er dreigt zelfs rantsoenering.

Hoe krom de Israëlische logica in deze kwestie is bleek uit het artikel ‘Report on Iran Nuclear Work Puts Israel in a Box’ in de New York Times van vrijdag en geschreven door Jodi Rudoren en David Singer. (1)

“If the U.S. makes it clear to the Iranians that they may go to war, there will be no need for anyone to go to war,” one top Israeli official said.

“Als de VS aan de Iraniërs duidelijk maakt dat ze mogelijks zullen overgaan tot oorlog, dan zou er geen enkele noodzaak zijn voor wie dan ook om ten oorlog te trekken”, aldus een hooggeplaatste Israëlische ambtenaar.

Dus als de VS publiek verklaart dat ze tegen Iran ten oorlog zouden kunnen trekken, dan is er geen enkele nood om ten oorlog te trekken. Van een kromredenering gesproken. Maar wie goed het dossier van Iran opvolgt ziet niet zelden dat soort bizar taaltje.

Zo eiste Ban Ki-moon, de Zuid-Koreaanse secretaris generaal van de VN, recent in Teheran dat het land zijn goede intenties moet bewijzen. Alsof de man niet perfect weet dat je zoiets nooit kunt bewijzen.

Willy Van Damme

1) http://www.nytimes.com/2012/08/31/world/middleeast/report-on-iran-nuclear-work-puts-israel-in-a-box.html?_r=1&nl=todaysheadlines&emc=edit_th_20120831

De New York Times is gekend als een spreekbuis van de zionistische belangen. Berucht was de propaganda die het blad voerde om de oorlog tegen Irak van 2003 mogelijk te maken. Achteraf moest Judith Miller, toen een van hun topjournalisten, daarom ontslag nemen. De hoeveelheid leugens en flagrante corruptie was immers te groot, zelfs voor de krant.

Het dagblad verontschuldigde zich voor die leugens en deed nadien gewoon verder met liegen en bedriegen. Zo gaat dat in het land van de Pulitzerprijzen voor kwaliteit in journalistiek.

Advertenties

5 thoughts on “Zolang we maar oorlog voeren

 1. Hopelijk komt Willy Van Damme nooit in aanmerking voor een Pulitzerprijs.
  Dat zou meer zeggen over Willy Van Damme, dan over de kwaliteit van zijn journalistiek.
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Ooit weigerde de Vietnamese politicus Le Duc Tho de Noorse Nobelprijs voor de Vrede die hij dan samen met massamoordenaar Henry Kissinger in ontvangst moest gaan nemen. Hij is samen met jean-Paul Sartre de enige en het was voor mij een mooie en moedige daad. Maar maak U geen zorgen, die kelk van Pulitzer zal aan mij voorbijgaan. Ik drink veel liever wat anders. Santé!
  Willy Van Damme

 2. In hoeverre was Israël betrokken bij de USS Liberty? In hoeverre was Israël betrokken bij 9/11? In hoeverre was Israël betrokken bij 7/7? Is Israël überhaupt ergens niet bij betrokken?
  Joop de Jong:
  Antwoord:
  Bij het kweken van mijn aardappelen en bonen in mijn tuin.
  Maar verder is Israël bij vele acties betrokken die haar direct aanbelangen en dat zijn er uiteraard veel.
  De USS Liberty is mij niet direct bekend. Is dat een Amerikaans schip dat ooit vlakbij Bali zonk?
  Bij de aanslag van 9/11 is de rol van Israël voor mij onbekend. Wel had het er uiteraard grote belangen bij.
  Willy Van Damme

  • Willy,
   de USS Liberty was een schip dat in de Middellandse Zee werd aangevallen door Israëlische vliegtuigen en torpedoboten. De Israëli’s wilden het doen voorkomen alsof deze van Egyptische nationaliteit waren om zo Amerika in de oorlog met Egypte te betrekken. Er schijnt een audiotape te bestaan waarin toenmalig President Lyndon B, Johnson gezegd zou hebben; “I want that god damned ship to the bottom.”, maar daar moet je altijd voorzichtig mee zijn, dus ik weet niet of dat op waarheid berust.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Ik vermoede dat het over dat schip ging maar ik vond er niet direct aanwijzingen voor. Dit Amerikaans oorlogsschip bestemd voor spionagedoeleinden werd wel degelijk door Israël in de grond geboord. Over de reden waarom is uiteraard nog steeds grote discussie. Maar het is in onze media een van de vele taboes.
   Willy Van Damme

 3. Twee opmerkelijke berichten!

  http://www.veteranstoday.com/2012/08/30/911-jaccuse-zelikow-cheney-rumsfeld-bush-and-obrien-2/

  http://www.veteranstoday.com/2012/08/30/911-confessions-of-a-former-cia-asset/
  Joop De Jong:
  Antwoord:
  Sorry maar dit zat nog maar eens bij de spam. Verder was het hier de voorbije dagen zeer druk.
  Bedankt ook om de aandacht van de lezers op deze website te trekken. Deze Veterans Today lijkt mij veel boeiend materiaal te bevatten. Met zo te zien gefundeerde discussies. Leuk.
  Willy Van Damme

 4. Pingback: Zolang we maar oorlog voeren « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s