Groot crapuul

Er zijn wereldwijd in de politiek massa’s mensen waarvan men zich in ‘s hemelsnaam kan afvragen wat voor uitschot is dit. Zeker de voorbije jaren is dit genre politici bij nogal wat kiezers erg populair.

Vuilspuiter Filip Dewinter plakt de muren vol met vaagborstels en bokshandschoenen en trekt dan ook het genre mensen aan dat niet terugschrikt voor een portie grof geweld. Ooit knalde een van zijn gemeenteraadsleden in Stekene zomaar een medeburger neer.

Dewinter trok die dag de trekker uiteraard niet over. Hij nodigde met zijn geweldkreten alleen maar dat soort schietgraag volk uit om hem te vervoegen. Geheel onschuldig was hij dan ook niet.

Ook Jean-Marie Dedecker zit in dat soort ‘politiek’ waar schelden en beledigen schering en inslag is. En dan trek je ook dat soort volk aan. In Erpe-Mere wou men zelfs de voorzitter van zo’n beruchte motorclub op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen zetten.

En kijk, zijn Antwerpse ‘sterke’ man Jurgen Verstrepen, gewezen pseudojournalist en pseudopoliticus, toonde vandaag dat hij niet toevallig rond partijen als Lijst Dedecker of het Vlaams Belang zweeft als een vlieg rond een hoop drek.

Zo twitterde hij naar aanleiding van de voorlopige vrijlating van moordenares Michelle Martin vandaag:  ‘Als we samen leggen, dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die Michèle Martin neerlegt.’

Dit is zo te zien samenzweren om iemand te vermoorden, en dat lijkt mij toch een strafbaar feit. Het is geweten dat het Antwerpse gerecht het moeilijk heeft met het bestraffen van de misdaad in de metropool, maar dit lijkt mij toch vervolgbaar. Het is iets als spek voor de gerechtelijke bek.

Jurgen Verstrepen of de nieuwe diepten van wat politiek hoort te zijn.

Willy Van Damme

Advertenties

12 thoughts on “Groot crapuul

 1. Vanavond dacht ik zelfs Marcel Vervloesem (Werkgroep Morkhoven) in de rechtszaal te hebben zien zitten, zij het op de rug gezien.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Tijdens mijn onderzoek heb ik de man ooit op zijn vraag gaan opzoeken in Morkhoven. Een zeer halucinant gesprek. Gelukkig waren er in die kamer wel enkele verstandige mensen. Het was mij toen duidelijk dat er met de man iets serieus mis was. Het zou mij dus niet verbazen dat ook hij hier was.
  Deze morgen zei Verstrepen op Radio 1 dat hij alleen maar een discussie wou uitlokken. Zelfs een verontschuldiging kon er niet af. En dat zit in de raad van beheer van de VRT de betweter uit te hangen.
  Willy Van Damme

  • Hoezo waren er in die kamer wel enkele verstandige mensen en wat is er volgens U mis met Marcel Vervloesem? Heeft U dezelfde opvatting over Regina Louf en Patrick de Baets?
   Joop de Jong
   Antwoord:
   De man verkocht wartaal en hield mij gewoon aan het lijntje terwijl hij mij naar Morkhoven had gelokt met allerlei beloften. Bijna tweehonderd kilometer rijden voor dat is misbruik maken van mij, bedrog. Maar hij leek mij eerder geschift en dus hield ik mijn woede intern nog beperkt. Enkele leden van zijn zogenaamde werkgroep hadden dat door en verontschuldigden zich toen tegen mij.
   Over Regina Louf en Patrick De Baets wil ik mij onthouden. Beiden zijn verschillende personen. Ik ben De Baets, een man van de toenmalige BOB, ooit eens tegen het lijf gelopen en een korte babel gehad en de man leek mij meer dan solide. Maar als buitenstaander van dit dossier Dutroux wens ik hier geen definitieve verklaringen te doen. Te duister voor mij.
   Willy Van Damme

  • Je hoeft er niet op te antwoorden hoor, Willy. Maar Marcel Vervloesem lijdt aan diabetes, kanker en een hartkwaal. Dus dat er serieus iets met hem mis is, lijkt mij evident. Maar ik was in de veronderstelling dat jij een open minded figuur was. Maar de zaak Dutroux blijkt ook bij jou een blinde vlek te veroorzaken. Het zij zo.
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Die ontmoeting was rond vermoedelijk 1996, dus zestien jaar geleden. Fysiek zag hij er toen gezond uit, alleen wat dik. Maar ik kan slechts mijn ervaring vertellen, niet meer. En die ervaring was slecht. Over de rest heb ik geen opmerkingen.
   Willy Van Damme

 2. Dat zijn dan ook de “mensen” die beweren te ZEGGEN wat “wij” DENKEN !!!
  Mijn gedacht ???
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  Dit idee, toppunt van arrogantie, dat zij namens ons spreken is ontstaan rond 1970 toen Richard M. Nixon Amerikaanse president werd. Als een van ’s lands grootste misdadigers ooit sprak hij steeds van de ‘silent majority’, de stille meerderheid, die hij dan beweerde te vertegenwoordigen. Dit tegen al diegenen in de VS die protesteerden tegen de massale slachtpartijen in Vietnam, Cambodja en Laos.
  Een van de eerste financiers van de Lijst Dedecker was een zakenman Guido Dumarey, een brokkenpiloot wiens avonturen op de beurs met o.m. Punch International nog steeds tot de financiële verbeelding spreken. De man sloeg op zeker ogenblik publiek een vakbondsafgevaardigde in zijn bedrijf neer. Geweld is dan ook zo te zien een tweede natuur van dat volk.
  Je zou je dan gaan afvragen of het niet gewoon jaloesie op Marc Dutroux is die hen tot die verklaringen als Verstrepen brengt.
  Een tip voor Verstrepen: Michelle Martin zoekt werk, misschien kan zij zijn kelder verbouwen. Ze kent er als ervaringsdeskundige al wat van.
  Willy Van Damme

  • Er is inderdaad nog een hele bende zeer gerespecteerde en fijn gecultiveerde onmensen die “HET” ook NIET ZEGGEN, maar vooral (LATEN ) DOEN, of er tenminste de omstandigheden voor scheppen.
   Er zou nog heel wat kunnen onderkelderd worden, om dat soort een “nuttige” bezighouding te verschaffen !
   Gerard Eggermont
   Antwoord:
   Inderdaad en dat zijn dikwijls fijne gecultiveerde heren en dames in maatpak.
   Willy Van Damme

 3. Eerst een Radio Mille Collines routine opvoeren, want als volksmenner – euh ik bedoel volksvertegenwoordiger – hebben we de vinger aan de pols en weten we wat er bij het gepeupel zoal speelt nietwaar….

  jurgen verstrepen ‏@verstrepen
  ik vertaal gewoon Vlaamse emo in een wild id.. Niets meer, niets minder :)))

  Mijnheer is blijkbaar ook kenner wat er zoal speelt in “het milieu”:
  “Alle social media zijn boos, verontwaardigd, roepen op tot moord en brand, oog om oog, tand om tand… Wekenlang. Betogingen enzovoort enzoverder. Ik schreef vandaag een tweet; als jullie -volk- dan toch zo hard roepen om gerechtigheid.. doe dan wat het milieu zou doen.” (http://jurgenverstrepen.typepad.com/jurgen_verstrepen_maakt_l/2012/08/mijn-tweet.html)

  Maar verantwoordelijkheid opnemen voor zijn uitspraken is iets anders:

  jurgen verstrepen ‏@verstrepen
  ik breng mensen op een id, niets meer 🙂 creatief en positief denken heet dat

  jurgen verstrepen ‏@verstrepen
  pech voor de simpelen 😉

  Ondertussen nog wat olie op het vuur gooien:

  jurgen verstrepen ‏@verstrepen
  echt?Voor weinig geld opgeruimd,veel Goedkoper dan n klooster bewaken en btw, in DDR wasr geen proces

  jurgen verstrepen ‏@verstrepen
  bij nader inzien,Albanezen zijn te duur tegenwoordig,een drugsveslaafde junkie doet t voor minder 🙂

  Maar wacht hij ontdekt hij dat er in dit land toch nog mensen met meer dan een hersencel rondkuieren. Och kom, het was allemaal niet zo bedoelt. “In De Ochtend op Radio 1 zei Verstrepen vanmorgen dat hij alleen maar de knuppel in het hoenderhok wou gooien.” (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120828_191) Want “(I)k bekijk, evalueer, als communicatiespecialist maak ik de balans. Boeiend. Zelfs.. onverwacht op sommige vlakken. Leuk als experiment…”. (http://jurgenverstrepen.typepad.com/jurgen_verstrepen_maakt_l/2012/08/mijn-tweet.html) Nu ik ben geen communicatie-‘specialist’, noch volksvertegenwoordiger, noch volksmenner maar ik dacht dat de geschiedenis ons leert dat dit soort van “experimenten” tot nefaste gevolgen kunnen leiden….

  Dan maakt het bange ventje een ommedraai: ‘Ik ben niet zo gek om op te roepen om echt een huurmoordenaar in te huren. Ik wil mezelf niet buiten de wet stellen’. (http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120828_191) Is het mogelijk dat mijnheer de communicatie-‘specialist’ het licht heeft gezien? Ontdekt dat oproepen tot geweld in overtreding is met de Belgische wetgeving? Al gehoord van artikel 10 van het EVRM? Toch niet want mijnheer is het slachtoffer van heel deze affaire:

  “Ik weet 1 ding na die éne tweet; ik heb angst gekregen van de mensen die mij verketteren, michelle martin verdedigen, en zelf haat prediken tegen mij, liefdevolle vader die het opneemt voor alle ouders die hun kinderen graag zien, hopen dat een dergelijk horrorverhaal hun nooit zou overkomen, met verbijstering kijken naar de vervroegde vrijlating van iemand die de zwaksten op aarde heeft laten sterven… En ik ben nu ‘den boze’?” http://jurgenverstrepen.typepad.com/jurgen_verstrepen_maakt_l/2012/08/mijn-tweet.html

  Gerechtigde kritiek op zijn uitspraken wordt afgedaan als “haat prediken”… Ge moet maar kunnen !

  Dat het debat op hoog niveau wordt gevoerd mag blijken uit zijn laatste zin: “Ik hoop dat iemand mij zou tegenhouden.” Dit lijkt mij sterk veel op de “hou mij vast” vanop de speeltuin. Dat is al lang geleden…
  Peter Danssaert
  Antwoord:
  Bedankt voor dat volledig overzicht met kleine commentaar ertussen van de man zijn strapatsen in deze zaak. De enige commentaar die ik hierop wil geven is dat het mij opviel dat men er tijdens dat interview deze ochtend weeral niet inslaagde om de man kritisch te interviewen. Hij riep toch op tot moord! Maar zelfs hier lukte dat niet dus.
  Willy Van Damme

  • Je kent mijn mening over de schitterende journalistiek in Vlaanderen.
   Blijkbaar is het Antwerpse parket een vooronderzoek begonnen. “Volgens het parket gaat het mogelijk om schriftelijke bedreigingen en daar staan straffen op tot vijf jaar cel.” (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/120829_Verstrepen_Martin)
   O de ironie…
   Peter Danssaert
   Antwoord:
   Het nieuws was mij daarjuist ook ter hore gekomen. Maar het is met het Antwerps parket niet veel beter dan met onze journalistiek: huilen met de pet op.
   Zonder het parket van Hasselt was er in de zaak Superclub vermoedelijk nooit iemand veroordeeld.
   Willy Van Damme

 4. Crapuul dat de liefdevolle vader, de eervolle echtgenoot, met of zonder kanker, … , uithangt, blijft crapuul.
  Gerard Eggermont
  Antwoord:
  De man is al jaren een zacht uitgedrukt dubieus figuur en zijn vele pogingen om nu alles af te zwakken maken er hem alleen nog meer hatelijk door.
  Willy Van Damme

  • (… desnoods mét kanker)
   Gerard Eggermont
   Antwoord:
   De man hoort bij het uitschot maar daarom moeten wij hem nog niet een of andere ziekte toewensen. We mogen ons zeker niet tot zijn niveau verlagen. Laat dat maar over aan de Dedeckers, Dewinters en de Verstrepens van deze wereld. Het stinkt daar teveel om goed te zijn.
   Willy Van Damme

   • Het was NIET de bedoeling wie dan ook enige ziekte toe te wensen. Dit is gewoon een/mijn “statement”.
    Gerard Eggermont
    Antwoord:
    Een klassiek misverstand. Sorry.
    Willy Van Damme

 5. Willy, ik kan de bovenstaande discussie niet goed volgen. Wie heeft het over wei? Ik hoop niet dat je Marcel Vervloesem bij het ‘crapuul’ rekent, na alles wat hij tegen de pedo-maffia heeft gedaan. Iedereen die dat ongemotiveerd doet zakt kilometers in mijn aanzien.
  Gerrit
  Antwoord:
  Dit is blijkbaar het debat met de misverstanden. Wie Vervloesem bij Verstrepen of Dewinter en dus het crapuul zet is wel heel fout bezig. Dus Gerrit, U had mij fout begrepen.
  Willy Van Damme

  • Pfffffff, gelukkig. U stijgt weer in mijn aanzien 🙂
   Gerrit
   Antwoord:
   Niet te snel stijgen a.u.b., kalmte.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s