Een niet te missen start

Vanavond start in de befaamde Dendermondse jazzclub Honky Tonk het nieuwe seizoen en dat is meteen een fameus schot in de muzikale roos. Ze brengen immers vanavond toetsenvirtuoos Gene Taylor naar de bunker aan de Leopold II laan. En dat is een man die weet wat blues en rock zijn.

Hij was dit jaar trouwens al eerder in de stad met een optreden tijdens de Jazzbattaklang in mei. Het was een show voor een (te) klein publiek dat echter bij die aanwezigen een diepe indruk heeft nagelaten.

En dus hebben de mensen van Second Line, de nieuwe generatie Honky Tonkers, besloten er een vervolg aan te breien. En dus krijgen de afwezigen van toen een herkansing om dit blues- en rockfenomeen in Dendermonde aan het werk te zien.

Gene Taylor

Gene Taylor brengt vanavond zijn band mee naar de Dendermondse Honky Tonk Jazzclub.

Gene Taylor heeft er al een stevige muzikale carrière opzitten. Zo was hij enkele jaren de toetsenman bij de legendarische bluesrockgroep Canned Heat. Daarbuiten speelde hij ook nog bij andere legendes van de Amerikaanse rock- en bluesmuziek als Doug Sahm, T –Bone Walker, Big Joe Turner, Ricky Nelson, Ronnie Hawkins en de Blasters van de gebroeders Phil en Dave Alvin.

De man brengt vanavond dus een onvoorstelbaar pak blues en rockervaring naar de bunker. Hij woont momenteel al vijf jaar in België waar hij, in navolging van die andere Amerikaanse muzieklegende wijlen Derroll Adams, blijkbaar een tweede thuis heeft gevonden.

En als extra krijgen de bezoekers ook nog de Brusselse pianist Renaud Patigny naar de club geserveerd. Renaud Patigny is bij kenners zowat gekend als de sympathieke Belgische koning van de boogie woogie, wat de club dus zeker nog meer gaat doen swingen.

Wie vanavond echte live blues en rock wil zien kan dus probleemloos in de Honky Tonk Jazzclub terecht. Entree is een luttele 5 euro en daar krijg je een dik en zeer goed gevuld avondprogramma voor.

Lillian Boutté

En volgende week zaterdag 1 september start dan ook Honky Tonk met haar eigen nieuw jaarporgramma. En ook daar geeft men er onmiddellijk een stevige lap op met de komst van de Amerikaanse zangeres Lillian Boutté. Een van de grote namen van de muziekscene in New Orleans en een vaste gekende waarde in de club.

Ze is trouwens meter van Second Line en zorgt de dag erna om 11.30 ook voor de begeleiding van een gospelmis in de Sint-Jozefkerk van de wijk het Keur. Een unieke kans om dit aspect van de zwarte cultuur uit het diepe zuiden van de VS mee te maken. Na deze misviering is er ook nog een receptie, tegenwoordig een ‘meet & greet’ genoemd.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s