Over neutelen, zeuren en zagenventen

Over een ding kun je bij Vlaamse extremisten zeker zijn, de oorzaak van hun kwalen is simpel en de oplossingen hiervoor nog simpeller. Het is iets wat typerend is voor dat genre volk, wereldwijd. Hou het simpel, verder raakt men niet. Het interview in De Standaard van gisteren 20 augustus met Guido Moons, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, is hier typerend.

Het kwaad is bij hem en bij andere ultra’s uit zijn stal te herleiden tot België, in zijn ogen het inferno en de oorzaak van alle kwalen op aarde, en Vlaanderen, dat is hun heimat, hun hemel op diezelfde aarde, het land van melk en honing.

Zo orakelt hij:

‘De Vlaming voelt dat en zal driemaal betalen, eenmaal voor zichzelf, eenmaal voor de rest van België, en dan … de PS-staat…. feiten en cijfers die aantonen dat de oorzaak van die economische neergang het Belgisch systeem is…. België faalt niet enkel in wat traditioneel “communautair is”, maar in de aanpak van de crisis…. De neergang van Brussel is dus de schuld van het Belgisch systeem.’

Van simplismen gesproken. Alles draait hier vierkant en dat komt door de Belgische structuur. Toen de economische cijfers in de Europese context tot recent relatief zeer goed waren durfde hij dat soort prietpraat natuurlijk niet uiten. Nu het dit kwartaal wat slechter gaat, dan komt hij aandraven met dit soort onzin.

Straks is ook de klimaatopwarming, de oorlog in Afghanistan en Syrië, de crisis van de Eurozone en het moslimextremisme het gevolg van dit oh toch zo afschuwelijke België, tehuis van alle wereldkwalen.

Alsof België in verhouding tot haar inwonersaantal niet bij de groep der rijkste landen van de wereld zit. Alsof Vlaanderen en de Nederlandse cultuur in dat vermaledijde duivelse België niet de dominerende cultuur van het land is.

Maar voor dat soort nationalistische ultra’s kan er nooit iets goed komen uit dat ‘kloterige’ België. Altijd zijn zij het slachtoffer, nooit kregen zij voldoening en altijd is de vijand (de Franstalige smeerlappen) achterbaks, onbetrouwbaar.

Ze zullen dat woord smeerlap publiek na de vele kritiek hierop wel niet meer durven gebruiken. Maar dat is de teneur bij een Guido Moons, vaandeldrager van de haatcampagnes en wegbereider van een burgeroorlog.

Typerend voor het soort extremisme die dat soort lieden uitstraalt is dat ze er zelfs niet voor terugschrikken om van hun griezelig enge maatschappijvisie een als zijnde van alle Vlamingen te maken.

Zo zegt hij in datzelfde interview:

“’We doen dat beter zelf, vinden de Vlamingen.’

Met andere woorden: Wat hij in al zijn radicaliteit beweert is ook de mening van alle Vlamingen. Van arrogantie en zelfoverschatting gesproken. Hoe zot kan men zijn?

Neen, en om zijn maatschappijvisie te gebruiken, vinden de Vlamingen dat Franstaligen best leuke mensen kunnen zijn, dat alle Vlaamse extremisten hun baard moeten scheren en stoppen met het verkopen van onzin, leugens en halve waarheden. Dat ze moeten stoppen met het zaaien van haat en het destabiliseren van dit land.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Over neutelen, zeuren en zagenventen

 1. Beste Willy,
  Andermaal bewijs je mij als overtuigde Vlaamsnationalist geen dienst om mee af te dalen in een totaal zinloze scheldtirade. Vlaamse extremisten…! Wie zijn ze ? Wat eten ze ? Waar doen ze hun behoeftes ? Wegbereiders van een burgeroorlog ? Hier in Vlaanderen, laat me niet lachen. Hoogstens zijn een paar onder hen in staat om hun eigen vrouw aan de open haard vast te klinken.
  Daarnaast is het mijn eerlijke overtuiging dat er ook in Wallonië en Brussel best eens grote kuis wordt gehouden onder de parvenu’s van de vorige eeuw, bij rood ,bij geel en zwart,om blauw zeker niet te vergeten. Ook alle prinsen, ridders en baronnen mogen wat mij betreft enkel foto’s in vergeelde geschiedenisboekjes worden. Der hoeven er echt ook geen meer worden bijgemaakt.
  De Vlaamse volksbewegingen gaan in deze eeuw vooral richting Werchter, Pukkelpop en andere Marktrocks. Al lang nietmeer naar de Voerstreek of de IJzerbedevaart of naar Brussel voor een mars .Of ’t moet voor rode duivels zijn. Nu de kerk in vrije val is heeft niet ‘het brood’ maar ‘de spelen’ de bovenhand.
  En wat strofe 5 van onze “Vlaamsche Leeuw” zingt, zou vandaag enkel nog in een goedkope en slechtgemaakte horrorfilm passen zeg nu zelf…

  “Het wraaksein is gegeven, Hij is hun tergen moe;
  met vuur in ’t oog, met woede, springt hij den vijand toe.
  Hij scheurt, vernielt, verplettert, bedekt met bloed en slijk,
  en zegepralend grijnst hij, op ’s vijands trillend lijk.

  Ze zullen hem niet temmen, zolang één Vlaming leeft,
  Zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft.
  Zolang de leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft.”

  Vriendelijke groeten
  Johan Baert
  Antwoord:
  Dat er meer volk gaat naar een Dendermondse kermis dan naar de IJzerbedevaart is geweten. Had die bedevaart blijven bestaan dan had ze binnen een paar jaar minder volk gelokt dan Denderpop.
  Maar in de opiniepeilingen scoort de N-VA nog steeds vrij hoog (laat ons zeggen 35%). Natuurlijk weten wij allen dat maar een klein deel van die 35% gewonnen is voor die natte droom van een Guido Moons.
  Hen zomaar weglachen kan dus niet. Bovendien hebben zij in de media talloze duikboten die steeds voor hen in de bres springen, hun een podium geven en daarbij liegen en bedriegen dat het klettert.
  Bovendien zegde Moons in dat gesprek zelf bijna letterlijk dat hij België wil destabiliseren. Het is de reden waarom het een jaar duurde voor we een regering hadden. En wie zal dat hierdoor ontstane verlies betalen? Guido Moons & Co zeker niet.
  Men kan lachen en zeggen dat ik overdrijf met dat woord ‘burgeroorlog’ maar ik meen dat hier geen reden voor is. De voorbije jaren is er hier al herhaalde malen sprake geweest van niet alleen verbaal maar ook fysiek geweld. Van beide zijden.
  Typerend en verontrustend is dat de media langs beide zijden het geweld van de ene kant overroepen en dat van de andere (hun) kant minimaliseren. Het is hier de goede versus de slechte. En ook dat moet een teken aan de wand zijn.
  De oorlog in Joegoslavië is begonnen met een Kroaat die in de stad Vukovar een Serviër doodschoot. EEN!
  Verder zegt men nogal gemakkelijk dat de Vlaming/Belg/Waal/Brusselaar/Franstalige/Nederlandstalige een vreedzaam en pragmatisch figuur is die respect toont voor de andere. Dat is ook zo. Maar de geschiedenis leert dat elke groep van mensen mits de nodige voorwaarden tot de meest onvoorstelbare brutaliteiten in staat is. In de geschiedenis zijn er zelfs gevallen bekend van kanibalisme. En zie maar naar die brave, vriendelijke Duitsers die hier op bezoek komen. Maar hun vaders en moeders steunden wel Hitler en zijn gruwel. En er zijn duizenden dergelijke voorbeelden uit het verleden te geven.
  Dat wil niet zeggen dat een Guido Moons voorstander is van geweld of daar toe zou overgaan. Neen, hij is er door zijn discours van ons versus zij wel de wegbereider van. En dat is gevaarlijk.
  Verder lopen er overal figuren in de politiek en het zakenleven rond waar ik zeer zware bedenkingen bij heb. Wie zal dat betwisten? Jij niet vermoed ik.
  Ook zie ik dat je de klassiekers nog kent. Klinkt toch zo ‘ontroerend’ mooi. Maar vraag mij de tekst van de Brabançonne niet.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s