Hulpjes van folteraars en moordenaars

De VN-Commissie voor de Mensenrechten van de VN heeft een zoveelste rapport over Syrië klaar en zoals van deze organisatie kan verwacht worden, wordt daarbij nog maar eens op een uiterst merkwaardige wijze aan mensenrechtenbeleid gedaan.

Zoals de traditie dat wil werd Syrië door deze organisatie nog maar eens met bijna alle zonden overladen. Geen verrassing hier. Dit soort verslagen wordt opgemaakt door zogenaamde onafhankelijke experts maar die werken onder politieke controle. En die controle is westers. Serieuze waarnemers nemen dit soort ‘expertverslagen’ dan ook met wat tonnen zout.

In tegenstelling tot hun vorige rapporten werd echter ditmaal ook het verzet tegen de regering grove schendingen van de mensenrechten verweten. En dat is hier nieuw. Wel zegt men in het laatste rapport dat ze tot heden minder misdaden begingen dan de regering. Wat men men in de westerse media dan maar extra benadrukt. Wat uiteraard klassiek is.

De media hebben meer dan een jaar lang het bestaan in Syrië van salafisten genre Al Qaeda pogen te ontkennen. Jorn De Cock sprak van geruchten en Rudi Vranckx noemde het propaganda van de Syrische regering. Dit terwijl er al van in het begin van de oproer massa’s bewijsmateriaal is van het tegendeel.

Maar nu die rebellen zelf hun onthoofdingen, executies en andere gruweldaden op YouTube zetten heeft ontkennen nog weinig zin, noch van westerse regeringen, noch van Ngo’s of de media.

Zo kon men recent zien hoe men in een stad aan de Turkse grens tegenstanders van die rebellen onder de kreet ‘Allah is Groot’ gewoon van de zesde verdieping op de grond smeet. Terreur in al zijn gruwel live op het internet. Een verwittigde Syriër is er twee waard.

Maar dat de VN die rebellen misdaden tegen de menselijkheid aanwrijft heeft natuurlijk zijn consequenties. Het betekent immers dat men iedereen die deze rebellen steunt op een of andere wijze als medeplichtig kan zien aan die misdaden. Zeker wie openlijk oproept om hen te steunen riskeert dit aangewreven te worden.

Bovendien weten we dat onze westerse rebellenvrienden dergelijke rapporten als die van de VN bloedserieus nemen en steevast in hun campagne voor deze rebellen gebruiken. Die vrienden kunnen in dit specifieke geval dus niet doen alsof er niets aan de hand is. Integendeel.

Zo was er de recente oproep van Brigitte Herremans in De Standaard, de pleidooien in onze kranten van bepaalde journalisten voor die rebellen of de acties van pseudomensenrechtenorganisaties als Amnesty International, Pax Christi en Human Rights Watch. Voor hen zijn die rebellen zowat heilig en verdienen ze (dixit Herremans) ‘ALLE steun’.

Allen steunen ze in de praktijk dus die onthoofdingen, folteringen, standrechtelijke executies, etnische zuiveringen, enzovoort ….  Ze zullen het uiteraard wel ontkennen en uitvluchten zoeken, maar voor hen zijn die rebellen steeds vrijheidsstrijders geweest die het opnamen tegen een dictatoriaal regime om zo de democratie te installeren.

En dat is ook zo voor onze regering met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, de man van Israël, en alle westerse politici die of schuldig zwijgen of actief meehelpen. Dat Saoedi-Arabië en Qatar hier haantje de voorste speelt en Israël op de achtergrond lustig manipuleert, dat is begrijpelijk.

Het zijn nu eenmaal de meest walgelijke regimes op aarde en zouden reeds lang diplomatiek als een melaatse moeten gezien worden, d.i. geïsoleerd. Maar neen, onze media, Ngo’s en regeringen spelen hier allen mee, de folteraars, moordenaars en plunderaars achterna lopende. En dit is niet zomaar wat radicale prietpraat. Neen, de VN-Commissie voor de Mensenrechten zegt het zelf dat het folteraars e.d. zijn.

Bovendien is het bij kenners van het dossier algemeen geweten dat de Libische Islamietische Gevechtsgroep (Libyan Islamic Fighting Group) in Syrië actief is en op grote schaal meevecht. Deze is volgens onder meer de VN en de VS officieel een terreurgroep uit het nest van Al Qaeda. Met andere woorden; Brigitte Herremans, Reynders, Obama etc… steunen een aan Al Qaeda gelinkte stelletje terroristen.

En dus is dat de logische hieruit voortvloeiende conclusie. Pax Christi riep vorige week op tot ‘alle steun’ voor die rebellen. Iemand wat messen en geweren voor Brigitte Herremans en Didier Reynders? Er zijn immers nog wat Syrische kelen die dringend dienen aangepakt te worden.

Willy Van Damme

Naschrift:

Het rapport is geschreven onder medecontrole van een zekere Karen Koning AbuZyad. Ze heeft wel een Arabische achternaam maar is mede door haar blond haar en zeer witte huid duidelijk niet-Arabisch. Ze is bovendien een Amerikaanse diplomate geweest die ook betrokken was bij het UNRWA, de VN organisatie die instaat voor de hulp aan de Palestijnse vluchtelingen.

Ze is daarbuiten nu directeur en bestuurder van de Middle East Policy Council waar naast een set Amerikaanse militairen en gewezen Amerikaanse ambassadeurs in Arabische landen ook het kruim van het Amerikaanse bedrijfsleven in zit als Exxon, Conoco, Raytheon en Boeing. De wapen- en oliebaronnen dus.

Leuk detail is dat verder een zekere Fuad A. Rahini lid is, een man van de Saoedische Bin Ladengroep, je weet wel het nest waar een beter gekende Osama uit kwam.

Men kan er dus praktisch zeker van zijn dat dit rapport in dit milieu goed is aangekomen. Ondanks dus de sneer naar de rebellen, hun vrienden.

Advertenties

9 thoughts on “Hulpjes van folteraars en moordenaars

 1. Willy,
  ik heb het laatste VN rapport nog niet gelezen, maar volgens onze NOS moet daar in staan dat de VN vasthoudt aan de conclusie, dat de Houla slachting de verantwoordelijkheid was van het Syrische Nationale Leger. Heb jij daar iets over gelezen?
  Joop de Jong
  Nederland
  Antwoord:
  Ik heb alleen gelezen wat de media er over schreven plus een tekst elders.
  Willy Van Damme

 2. Willy, Joop,

  het nieuwe UN rapport is te vinden op de site van The Guardian. Daar kun je klikken op ‘UN Report”: http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/15/houla-killings-un-blames-syria-troops
  Het is 102 pagina’s lang, en slechts 2 pagina’s gaan over Houla. Die twee pagina’s worden later iets uitgebreider herhaald in de Annex. Veel info is het dus niet.
  Belangrijkste zaken:
  – de UN zegt dat zowel de rebellen als de Assad loyalen de huizen war de mensen vermoord zijn, konden bereiken.

  Toch gaat men er van uit de de Assad strijders het deden, want :
  – ze hebben een reeks getuigen gehoord die een consistent verhaal vertellen.
  ( Alleen al dat overlevende jongetje dat op een video staat van de rebellen, gooit alle namen door elkaar en geeft zijn eigen vader een andere naam dan in het interview met de Guardian! Hij is dus niet eens consistent binnen zijn eigen verklaringen!)
  ( Het is natuurlijk not done om alleen Sunni getuigen te horen, en dat is wat de UN deed ! Eén kant van de zaak belichten en voor waar aannemen. )
  – de familie van de slachtoffers zijn niet naar de regeringssoldaten gevlucht.
  ( Misschien was dat onmogelijk of te gevaarlijk.)
  – de vermoorde families waren niet loyaal aan Assad, itt wat Assad zei. ( Maar het lijkt me waarschijnlijker dat de politie-functionaris loyaal aan Assad was. )
  – Assad zou de zaak niet goed hebben onderzocht
  – Assad zou de onderzoekers geen toegang hebben gegeven.

  Op mijn blog heb ik een iets uitgebreidere samenvatting gemaakt (in een groene tekstkleur): http://tiny.cc/qqehiw

  Ik vind het niet erg overtuigend.
  – Zoals gezegd: getuigen moeten van beide partijen worden gehoord.
  – Er wordt gezegd dat de getuigen allen dezelfde versie van het gebeuren gaven, maar nergens is één woord van een getuige te lezen. Laat staan een naam van een getuige.
  (Uit allerlei info weten we dat die getuien juist niet consistent zijn. )
  Een dergelijk rapport zou alle getuigenverklaringen uitgeschreven bij leveren, lijkt mij.
  – Er wordt niet gepoogd een timeline van de gebeurtenis te geven. Andere bronnen doen dat wel.
  We hebben dus geen goed beeld waar de rebellen zich bevonden en waar de regeringssoldaten, en wie er begon met het conflict.

  Alleen al het feit dat de UN een dergelijk onbetrouwbaar rapport wereldkundig maakt en durft te schrijven dat ze overtuigd zijn dat Assad het deed, bevestigt hun partijdigheid.
  Wie naar waarheid streeft bevraagd beide partijen en geeft de verklaringen integraal op schrift uit. Mogelijk dat Assad hen niet toe liet, maar dat is eigenlijk ook wel begrijpelijk: deze mensen zijn partijdig.
  Jan Verheul
  Nederland
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende informatie. Ze is belangrijk.
  En hun verhaal over Houle verrast helemaal niet. En iki ben er zeker van dat Asad ook zijn mensen en anderen zou hebben laten ondervragen. Er zijn geen aanwijzingen van het tegendeel.
  Er zijn verschillende versies van wat toen gebeurde. Human Rights Watch en Der Spiegel geven als dader allebei het regeringsleger. Ze hebben echter niet eens de moeite gedaan om ook met de andere kant te praten. Hun methodologie bij hun onderzoek is dus barslecht en het resultaat daardoor feitelijk waardeloos.
  En dat de VN dit ook doet lag in de lijn der verwachtingen. Je moet eens de VN-rapporten over Victor Bout lezen. Dat is helemaal hallucinant. Bij de VN kan echt alles hoor. Het embargo tegen Irak bewees dat voluit. Het was massamoord via een resolutie. En op wat uitzonderingen na, geen kat die bewoog. 500.000 dode kinderen – en dat is uit een officieel VN-rapport dat uiteraard amper besproken werd – waren het resultaat.
  Willy Van Damme

  • Nog een toevoeging:

   Op Information ClearingHouse beschrijft Cartalucci dat het UN Report is samengesteld door een UN Expert pannel.
   De namen van dit pannel zijn bij mij nu niet bekend, maar de voorzitter van het geheel is een mevrouw, Karen Koning AbuZayd.

   Deze Karen is ook lid van een Think Tank die heel erg geIdentificeerd kan worden met de Amerikaanse Belangen. Absoluut geen objectieve groep.

   Cartalucci trekt de conclusie dat dit Report dus onbetrouwbaar is. (Wegens haar partijdige voorzitter, als ik het goed begrijp. J.V.)
   Bovendien kun je met interviews ( die je van één partij in het conflict afneemt, en die niet worden gepubliceerd. J.V.) gewoon propaganda plegen.

   Hier het artikel van Cartalucci: http://www.informationclearinghouse.info/article32219.htm
   Elk artikel in ICH heeft een nummer. Verder steeds dezelfde URL.
   Ik zou dus de link eenvoudig als volgt kunnen geven: ICH32219.
   Misschien iets voor de toekomst.
   Jan verheul
   Antwoord:
   De dame is een voormalige Amerikaanse diplomate en bestuurslid van de Amerikaanse studiedienst Middle East Policy Council.
   Echt meer informatie heb ik niet nodig om gans dat rapport als een leugen te bestempelen.
   Het doet denken aan dat rapport van HRW over Houla. Wat een bende schaamteloze gangsters. De 108 doden van Houle nog eens doden. Je moet maar durven.
   Willy Van Damme

  • @ Allen,

   Hier volgt een zeer goede lijst van blog artikels en nieuws artikels over Houla:

   Om continu Syrië nieuws te volgen ga op Google en zoek: clothcap blog. Met zeer heftige discussies en commentaren.
   Veel leesgenot:

   Imperialism and the Houla massacre – by Alex Lantier – 2012-06-17

   Frankfurter Allgemeine Zeitung confirms: Houla massacre committed by Syrian “rebels” – by Clara Weiss – 2012-06-16

   MEA CULPA: BBC world news editor: Houla massacre coverage based on opposition propaganda – by Chris Marsden – 2012-06-15

   GRTV: US-Sponsored Gangs Committed Houla Massacre – by Michel Chossudovsky – 2012-06-14

   UK Media Lies: ‘Shades Of Grey’. Rethinking The Houla Massacre – by Media Lens – 2012-06-13

   The Houla Massacre: The Disinformation Campaign – 2012-06-13

   The United Nations and the Houla Massacre: The Information Battlefield – by Ronda Hauben – 2012-06-12

   “Humanitarian War Criminals” in High Office: Was the Houla Massacre Ordered by the Western Military Alliance? – by Prof. Michel Chossudovsky – 2012-06-11

   Report: Rebels Responsible for Houla Massacre – by John Rosenthal – 2012-06-10

   BREAKING: Prime German Paper: Syrian Rebels Committed Houla Massacre – 2012-06-10

   Propaganda War: Houla Massacre Committed by US-NATO Sponsored “Free Syrian Army”. But They Accuse Syrian Government – by Thierry Meyssan – 2012-06-09

   SYRIA: The Houla Massacre and the Subversion of the Peace Plan – by Prof. Chandra Muzaffar – 2012-06-07

   VIDEO: Pointblank Massacre: Massive Fallout from Houla Killings – by Alistair Crooke – 2012-06-04

   Russian Journalist Exposes Propaganda Lies about Houla Massacre – by Stephen Lendman – 2012-06-03

   THE HOULA MASSACRE: Opposition Terrorists “Killed Families Loyal to the Government” – by Marat Musin – 2012-06-01

   Syria Houla Massacre: Government Investigation Blames Anti-Regime Forces For Killings – 2012-05-31

   FAKE JOURNALISM: Slaughter Slant: Houla massacre sparks media blame-game – by Keith Harmon Snow – 2012-05-29

   LIES AND FABRICATIONS: The Houla Massacre – 2012-05-29

   US threatens military intervention in Syria following Houla massacre – by Chris Marsden – 2012-05-29

   SYRIA: Guardian’s Houla Massacre Propaganda Stunt Uses “Little Kid”. Another case of reckless journalism aimed at selling war – by Tony Cartalucci – 2012-05-28

   DEATH SQUAD
   Mercury Traveller
   Antwoord:
   Proficiat met uw onderzoekswerk en ik kan U alleen maar namens mij en de lezers danken voor die vele informatie.
   Willy Van Damme

   • Graag gedaan.
    U kunt ook een beetje over Libië lezen op mijn 2 Libische blogs die ik schreef onder de bommen in Libië, onder de naam Hermes MSafiri ( Hermes = Mercury/MSafiri = traveller in ’t Arabisch)

    mercurymail.blogspot.com
    mercurymail.livejournal.com
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Ik doe het zo snel mogelijk. Bedankt.
    Willy Van Damme

    Beter vanaf het eerste artikel beginnen in de archieven.

  • Vandaag las ik een interview met Norman Finkelstein. Hij geeft daar deze informatie over Human Rights Watch:

   Vraag aan Finkelstein:
   …you criticize Human Rights Watch (HRW) for its report on Lebanon. What mistakes did it make?

   Antwoord:
   HRW does not make ‘mistakes’. It makes political calculations. It relies
   heavily on liberal Jewish donors, so it occasionally trims its sails
   when it comes under heavy attack by the Israel lobby. Although Israel
   fired four million cluster submunitions on south Lebanon when the war
   was already over in August 2006, HRW could not find evidence that Israel
   had committed war crimes. It was very shameful, and cowardly.
   Uit: http://www.newint.org/features/2012/06/01/american-jews-israel/

   ———————-

   Over Houla heb ik een blog gemaakt waar ik twee verklaringen van de kroongetuige, de 11 jarige Ali Alsayed – die de moord op zijn familieleden heeft gezien, en zag wie de moordenaars waren – naast elkaar leg.
   Het jongetje vertelt 2 verschillende verhalen!
   En nu beweert de VN dat ze overtuigd is dat Assad de massacre in Houla heeft gepleegd omdat de getuigenverklaringen zo consistent waren!
   Helaas kunnen we dat niet controleren, want er wordt geen enkele verklaring openbaar gemaakt.
   Ik ben benieuwd wèlke verklaring van de 11 jarige Al Sayed dan de juiste was… dus in overeenstemming met de verklaring van àlle andere getuigen….
   Hier de betreffende blog: http://tiny.cc/najrjw
   Jan Verheul
   Antwoord:
   Bedankt voor die bijkomende informatie.
   Dat het hoofd van HRW voor het Midden-Oosten in Saoedi-Arabië fondsen ging inzamelen voor de organisatie en in de Council of Foreign Relations zit maakt wat Finkelstein hier zegde heel logisch.
   Het blijft daarom verbazingwekkend dat journalisten als Tom Naegels en Jorn De Cock van De Standaard de beweringen van HRW als een soort dogma nemen. Het toont hun totale onbekwaamheid als journalist.
   Verder lijkt het mij stilaan duidelijk dat het bloedbad in Houla niet door regeringstroepen maar door die opposanten werd veroorzaakt. Moest het anders zijn dan had men wel beter gedocumenteerde bewijzen gevonden dan het soort rapporten als recent dat van de VN. In de stukken hierover die de schuld van de regering ‘bewijzen’ (Der Spiegel en HRW) zitten trouwens grote discrepanties. Maar dat ontdekken is voor onze persmuskieten veel te veel gevraagd. Plakken en kopiëren is daar de leuze. Verder raken ze niet.
   Willy Van Damme

   • HRW is een Georges Soros organisatie.
    Mercury Traveller
    Antwoord:
    Klopt. Een andere grote sponsor van HRW zou de National Endownment for Democracy zijn. Een in wezen door de Amerikaanse overheid gecontroleerde organisatie die betrokken is bij elke Amerikaanse staatsgreep dor mee lokale onruststokers te betalen. Ze is feitelijk een vroeger deel van de CIA dat onder Ronald Reagan het levenslicht zag.
    Andere organisaties rond ‘mensenrechten’ die geld van George Soros krijgen zijn naast dus HRW ook nog de Open Society, Global Witness en Avaaz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s