Een ander filmpje

Er was deze week op YouTube kort een spannend filmpje (1) te zien over Syrië. Een beetje een verrassend beeld van die ‘revolutie’. Het werd echter wegens te pornografisch rap afgevoerd. Tot spijt vermoedelijk van diegenen die een wat andere kijk op die revolutie willen zien.

Steeds groter

Abdul Razzaq Tlass moet gedacht hebben dat de boog bij een burgeroorlog niet altijd kan gespannen staan. En dus had hij tussendoor via Skype met een videolink een leuk gesprek met een dame. En dat ging over onder meer zijn penis die, zoals de dame aanmoedigde, altijd maar groter en groter werd.

Waarna achteraf dit filmpje op YouTube kwam. Wat doet vermoeden dat die dame of voor de regering werkte of voor een van die vele andere salafistische bendes die naast de regering en de hen ontrouwe bevolking ook andere groepen wel eens naar het leven staan.

Abdul Razzaq Tlass is immers de grote leider van de salafistische Faroekbrigade die onder meer tekende voor de vernieling van Homs, de kerken er kort en klein liet slagen, etnische zuiveringen doorvoerde en er maar op los liet moorden.

De Faroekbrigade wordt gezien als de voornaamste salafistische groep binnen het Vrije Syrische Leger. Deze zou volgens getuigenissen ook betrokken geweest zijn bij de slachtpartij in Houle.

Helden

Zij waren voor onze media de vermeende helden die ‘heroïsch’ weken stand hielden in de wijk Bab Amr. Hij en zijn groep werden er wereldbefaamd door. Abdul Razzaq Tlass is de neef van de vorige maand gevluchte gewezen generaal Manaf Tlass die ooit nog een bevelhebber was van de Republikeinse Garde. Hij zat echter al ongeveer een jaar onder huisarrest.

De broer van Manaf Tlass is Firas Tlass die beschouwd werd als een van de rijkste zakenlui in Syrië. Hij werd door onze media toen bij het begin van de opstand mede gezien als het voorbeeld van de corruptie in het land. Firas zit naar Syrische bronnen stellen al meer dan een jaar in Dubai en zou volgens zijn eigen verklaringen die Faroekbrigade mee financieren.

Hun vader is Mustafa Tlass die goed bevriend was met de vorige president Hafez al Assad en het toen zelfs bracht tot minister van Defensie. De familie Tlass stamt uit een oud aristocratisch geslacht dat altijd nauw samenwerkte met de machthebbers, de Ottomanen, de Fransen en nadien de familie Assad. Mustafa Tlass woont volgens bronnen al een goed jaar in Parijs.

Niet geweten is of ‘vrijheidsstrijder’ Tlass op het einde van dat filmpje dan Allahoe akbar riep.

Willy Van Damme

1) Het kort filmpje is nu te zien op de Pakistaanse website Terminal X samen met een ander waar hij dan zijn toorn laat voelen en zijn anhangers een Syrische hemel op aarde belooft. http://www.terminalx.org/2012/08/free-syrian-army-abdur-razzaq-tlass-webcam-sex.html

Advertenties

One thought on “Een ander filmpje

 1. In dat filmpje herkende ik een foto uit februari waarin deze Abdul Razzaq Tlass een paar Iraanse Pelgrims flink vernedert. Bedankt voor de analyse over de Tlass-familie. We houden ze in de gaten.

  (http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/02/iran-sluit-landsgrenzen-met-syrie.html?showComment=1345311056855#c4346053055243186375)
  Waterput3
  Antwoord:
  Bedankt voor die link naar dat kort stukje met die foto. Haatpredikant Adnan al Aroun werd volgens berichten in Syrië ooit veroordeeld wegens het verkrachten van een serie mannen in het Syrische leger. Vrij Syrisch Leger: Vrij om te doden, terreur te zaaien, te folteren en te plunderen. Onze Razzak Tlass zal wel fier zijn op zijn exploten. Didier Reynders & Co hebben goede vrienden. “Vrolijke vrienden”, zong Nonkel Bob Davidse.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s