Het bier was bijna op

De traditionele Boonwijkfeesten in de Boonwijk in Sint-Gillis zijn al jaren een groot succes en zijn zo te zien perfect op de maat van de bewoners van deze volkse buurt geschreven. En de organisatoren, toch een pak mensen, zijn dan ook terecht fier over hun vorm van kermis vieren.

Een volks feest

De Boonwijkfeesten zijn een feest van en voor de bewoners van deze volkse wijk gelegen tussen de Dender en het centrum van Sint-Gillis. Het zijn een vierdaagse van muziek, met het al tien jaar bestaande festivalletje Little Woodstock, drinken en veel eten, gaande van scampi’s over mosselen tot een barbecue en hamburgers. En natuurlijk niet te vergeten, ook enkele kermiskramen.

Boonwijkfeesten 2012

Twee beren deden de knuffelworp en Willy Van den Steen, een der drijvende krachten achter de Boonwijkfeesten, keek heel tevreden toe.

En deze feesten kregen dit jaar veel meer volk over de vloer dan andere jaren. De biersteker kon niet genoeg komen met extra vaten en bakken bier en frisdranken. Men moest maandagavond zelfs nog elders om vaten gaan. En de Hoegaarden was die avond al vrij vlug op.

De Boonwijkfeesten eindigen een beetje zoals de Gentse Feesten met een stoet der lege portemonnees en het leegdrinken van de laatste nog beschikbare drank. Er zal de voorbije maandagnacht dus wat minder te ledigen geweest zijn.

Boonwijkfeesten 2012

Jong en ook oud deden in grote getale mee aan de knuffelworp hopende zo een van de vele knuffels te winnen.

De organisatoren waren dan ook erg tevreden over deze grote opkomst. En voor de foorkramers was dit natuurlijk ook een goede zaak. Zo had het schietkraam het maandagavond nog behoorlijk druk.

Ook was er dit jaar duidelijk veel meer volk voor de traditionele knuffelworp van maandagavond. Wel blijft de allochtone gemeenschap die in de wijk vrij talrijk woont nog steeds bijna geheel weg. Ze voelen zich duidelijk nog niet echt thuis bij hun buren.

Boonwijkfeesten 2012

Het bier was maandagavond al voor een deel op. “We moesten elders zelfs nog kriek gaan halen”, stelde Carine Verhelst, ober van dienst.

En nu is het werken aan de editie 2013. “Volgende maand zitten we terug bij elkaar voor een evaluatie en beginnen we te denken aan de editie van 2013. En dat gaat vlot daar we goed op elkaar zijn ingespeeld en iedereen weet wat hij moet doen”, zegt Carine Verhelst van het organiserende comité.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s