De Standaard ziet Al Qaeda in Syrië

Midden vorig jaar wist de Nederlandse oorlogscorrespondent Arnold Karskens al verhalen te vertellen over hoe salafisten vanuit Irak Syrië binnentrokken om er het land aan te vallen. Het toont het ‘hoogstaande’ niveau van uw krant dat ze vandaag, meer dan een jaar later, dat verhaal bevestigen.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van het artikel van Jorn De Cock ‘Al Qaeda kruipt Syrië binnen’ in De Standaard van vandaag. Eergisteren gaf de New York Times toe dat salafisten de leiding hebben van het verzet tegen de Syrische regering. En dus kon De Standaard nog moeilijk geheel achterblijven zonder zich niet alleen totaal belachelijk te maken maar ook vooral verdacht.

Advertenties

5 thoughts on “De Standaard ziet Al Qaeda in Syrië

 1. Ha Willy, leuk dat je me noemt. Eerlijke journalistiek in de tijd altijd ver vooruit, moet je maar denken. Een verzoekje. Wil je ook bij de Syrische autoriteiten aankloppen en doorgeven dat zij het werk van mij als onafhankelijk verslaggever onmogelijk maken door mij geen visum te geven? De schuld dat het juiste verhaal over Syrië niet kan worden verteld ligt momenteel echt niet alleen bij de media, wil ik er mee zeggen.
  Groet Arnold
  Antwoord:
  Jou wou ik toen interviewen, voor anderen kom ik mijn bed zelfs niet eens uit. En dat is echt niet om je te plezieren dat ik dit schrijf hoor. Het is zoals goede wijn, die hoeft geen krans.
  Kortelings bespreek ik hier het laatste boek van Rudi Vranckx? Hou het in de gaten, je gaat lachen.
  Ik weet uiteraard van je problemen met visa en betreur dit ten zeerste. Maar ik ken de pers hier en weet dat ze in Damascus heel achterdochtig zijn en dat ze daarin gelijk hebben. In jouw geval zijn ze dom. Maar je kent bureaucratiën en veiligheidsdiensten wel. Die zitten soms dwaas in elkaar.
  Het recente verhaal over die Nederlandse journalisten, de AIVD en de spelen in Beijing toonde nog maar eens aan hoe de journalistiek in elkaar zit.
  Die Agnes Mariam is nu in Postel. Misschien dat ze jou eens wil/kan helpen. Dit verhaal van Daniel Maes op het einde van het interview is zeker de moeite van een reis waard. Jens Franssen en Rudi Vranckx zullen haar wel niet bellen denk ik.
  We horen nog van elkaar.
  Willy Van Damme

 2. “Eerlijke journalistiek is de tijd altijd ver vooruit, moet je maar denken.”; zegt Arnold Karskens.

  Ik heb vanaf 11 September 2001 géén enkele vorm van “eerlijke journalistiek” meer meegemaakt.
  Daarbij is het grappig te lezen dat Arnold Karskens zichzelf een “onafhankelijke” journalist durft te noemen. Er is géén enkele onafhankelijke journalist die uitgenodigd wordt door de mainstream media, om een “onafhankelijk” verhaal op te houden over 9/11, Libië of Syrië. Arnold Karskens is nogal gek met het opsporen van oorlogsmisdadigers, dan ligt er nog een behoorlijke klus voor hem klaar in Amerika, maar het zou zomaar kunnen dat hij een beetje bevreesd is voor neo-cons.

  http://www.paulcraigroberts.org/2012/08/01/the-neoconservative-war-criminals-in-our-midst-2/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Hier verscheen maaanden geleden een gesprek met Arnold Karskens en hij was zowat de enige klassieke journalist die toen vrij correct de zaken daar in Syrië beschreef.
  willy Van Damme

 3. Tja Willy, maar de Syrische overheid had ook te maken met Franse “journalisten” die Franse geheimagenten bleken te zijn. Het laatste tripje van Sarkozy naar Moskou was niet voor niets.
  Kreeg trouwens net een bericht van Mediawerkgroep Syrië, dat er zich tussen de rebellen in Aleppo een Britse spionne bevindt met codenaam “Mary”, vermomt als journaliste.
  Daarom begrijp ik de voorzichtigheid van de Syrische overheid.

  http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2012/08/02/britse-spionne-in-aleppo/
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Dat vele journalisten voor geen haar te vertrouwen zijn weet zowat iedereen in de stiel. Ze zullen het echter zelden schrijven. En de Syrische regering is terecht wantrouwig tegenover die mensen. Het zijn geen idioten hoor. Ze lezen ook de kranten.
  Willy Van Damme

 4. Willy,
  Kan jij je het laatste bezoekje van Sarkozy aan Putin herinneren? Dat ging toch zogenaamd over het veto van Rusland bij de VN-veiligheidsraad over Syrië en had niets te maken met Franse geheimagenten die gearresteerd waren in Syrië, vermomt als journalisten? Tja en toevallig krijg ik net een bericht van Mediawerkgroep Syrië, dat er zich tussen de rebellen in Aleppo een Britse spionne bevindt met de codenaam “Mary”, toevallig ook een journaliste.
  Joop de Jong
  Antwoord:
  Ik herinner mij dat bezoek, een der velen, en die discussie. Het probleem is dat men dergelijke zaken steeds binnenskamers regelt. Behoudens uitzonderingen dan die men veelal bewust doet lekken. En dat het daar bij die Vrije Jongens (van Kooten en de Bie) krioelt van geheime agenten zal wel. Maar ook dat zal men ons niet komen vertellen natuurlijk. En als ze het vertellen dan moeten wij ons steeds de vraag stellen of dat dan wel waar is.
  Willy Van Damme

  • Hoezo, “de vraag stellen of dat dan wel waar is.” ?

   Het zou zelfs nog weleens zo kunnen zijn dat de VN haar “speciale gezant” Kofi Annan hebben ingezet deze geheime agenten vrij te krijgen. Ik heb Arnold Karskens geen bericht zien doen over de aanwezigheid van Franse geheime agenten die zich voordeden als journalisten. Daarbij aannemend dat Arnold Karskens de “alternatieve media” niet serieus neemt, waar hij dat beter wel zou moeten doen. Thierry Meyssan leeft in Syrië, nadat hij Frankrijk ontvlucht is door een zeer negatief boek te schrijven over het “vliegtuig” wat op 9/11 het Pentagon is ingevlogen en dat hem niet in dankbaarheid is afgenomen.

   http://www.voltairenet.org/France-opens-negotiations-with
   Joop de Jong
   Antwoord:
   Met die zin bedoelde ik dat je het woord van regeringen, diplomaten en spionagediensten nooit zomaar moet geloven. Wat ze je vertellen kan de waarheid zijn, het kan ook gelogen zijn. Je weet het niet en zelden zal je ook zekerheid hebben.
   Thierry Meyssan geeft de indruk een over de zaak goed geïnformeerde journalist te zijn en ik heb dan ook weinig twijfel om ook dit verhaal te geloven. Er zit trouwens veel logica in en deze geschiedenis is hier al gebracht.
   Hij was trouwens juist door al in februari Laurent Fabius te tippen als toekomstig minister van Buitenlandse Zaken. Om die post te krijgen moet je blijkbaar toelating krijgen vanuit Israël. Zie Reynders, Milliband & Rosenthal.
   Leuk is natuurlijk de naam van de Franse bommenlegger.
   Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s