De Schutter – Naar snelle uitlevering

De in Thailand aangehouden Belg Marc De Schutter kreeg volgens een normaal goed ingelichte Zuidoost-Aziatische bron vandaag al het uitwijzigingsbevel van de Thaise autoriteiten.

Deze werd na een Belgisch arrestatiebevel volgens de Thaise pers door een equipe van wel 30 speciale politiemensen in zijn woning op het Thaise vakantie-eiland Phuket aangehouden. Dit bevel kwam er omdat hij verdacht wordt als zijnde de opdrachtgever voor de moord op zijn toenmalige Antwerpse vriendin Vera Van Laer midden 1996.

Het betekent nog steeds volgens diezelfde bron dat hij ergens tussen de 31 en de 91 dagen op een vliegtuig richting België zal worden gezet. Dit in het geval hij geen beroep aantekent tegen zijn uitlevering.

Daarbij stelt diezelfde bron dat hij zich daartegen niet zou verzetten. De leefomstandigheden in de Thaise gevangenissen zijn zelfs in vergelijking met de slechtste Belgische strafinstellingen immers nog een stuk erger. Dus liever een cel in de Begijnenstraat dan een in Bangkok.

Het betekent dat Marc De Schutter ergens tussen begin september en eind oktober terug in ons land zal zijn. En dan is het vooral wachten op een datum voor het assisenproces rond die vermeende moord.

Marc De Schutter in Port Napoleon

Marc De Schutter liet zijn woning in het Nederlandse Philipinne zelfs gebruiken als rendez-voushuis voor bepaalde Antwerpse magistraten.

Waarbij er hopelijk ook meer duidelijkheid komt over de rol van zijn vroegere vrienden bij de Antwerpse politiediensten en parket. Zijn huis in het Nederlandse Philipinne diende daarbij zelfs op zeker ogenblik als een rendez-voushuis voor bepaalde Antwerpse magistraten.

De Schutter maakt er trouwens steeds een gewoonte van zich in te graven in dergelijke milieus. Zo was hij tijdens zijn verblijf als directeur van die jachthaven in Port Saint-Louis du Rhône goed bevriend geraakt met het toenmalige gemeentebestuur dat volgens lokale critici als het ware uit zijn hand at.

Hetzelfde met de plaatselijke douanediensten die af en toe een visje in de vorm van een kleine drugsimporteur kregen toegeworpen. Ondertussen genoten ze o.m. van zijn gratis eten en drinken in die haven waar trouwens ook veel Belgen kwamen.

Het liep zo de spuigaten uit dat ze uiteindelijk naar elders in Frankrijk werden overgeplaatst. Ook het vroegere gemeentebestuur overleefde zijn verblijf niet en werd na de verkiezingen vervangen door een team dat hem mee uitrookte.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s