Arrestatie De Schutter in Thailand

De Thaise politie arresteerde gisteren in de bekende badplaats Phuket de Belgische zakenman Marc De Schutter. Die komt er na een arrestatiebevel vanwege de Antwerpse gerechtelijke politie die hem zocht o.m. met betrekking tot de moord op zijn vroegere vriendin Vera Van Laer.

Superclub

Marc De Schutter was een der hoofdrolspelers in het enorme fraudedossier Superclub (1), een later opgedoekte keten van videoverhuurwinkels dat in 1983 was opgestart door Hingenaar Maurice De Prins.

Superclub was in de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw zowat het grootste financiële schandaal dat België teisterde. Toen het begin ‘90 ontplofte na een rommelig auditrapport van bedrijfsrevisor André Deschamps stortte het op enkele weken als een mislukte pudding in elkaar.

Marc De Schutter in Port Napoleon

Marc De Schutter toen hij directeur was van de private jachthaven Port Napoléon in het Franse stadje Port Saint-Louis du Rhône.

Aandelen die in september 1989 aan 100 frank (2,5 euro) werden uitgegeven gingen al begin mei ‘90 tot voor 6000 frank (150 euro) over de toonbank. Allemaal illegaal want er was nooit een openbare plaatsing van de aandelen via een goedgekeurde prospectus geweest. De toenmalige Bankcommissie met Jean-Louis Duplat had maandenlang gewoon niet gereageerd.

Groot schandaal

Dit aandelenhandel gebeurde via een uitgekiende strategie waarbij ook de toenmalige Kredietbank en onder meer De Financieel Economische Tijd betrokken waren. Die plaatste zonder enige kritische bemerking om de haverklap de hoeraberichten die Maurice De Prins bijna wekelijks liet verspreiden. Wat zorgde voor een jacht door speculanten op het als prachtig voorgestelde aandeel. Aandelen die na mei 1990 feitelijk waardeloos waren, want onverkoopbaar.

In de zaak raakten ook Remi Vermeiren, toen lid van het directiecomité van de KB, zijn voorganger Eddy Wauters, man van voetbalclub RFC Antwerpen, KB-hoofdaandeelhouder Fernand Collin Jr, gewezen procureur generaal Roger Van Camp en de gebroeders Leo en Jozef Delcroix betrokken. Leo was de vroegere topman van de CVP (nu CD&V) en Jozef is vooral een groothandelaar in autobanden.

Het dossier was ook verbonden met de schandalen rond de Kempense Steenkoolmijnen waarbij ongeveer 1,5 miljard frank (37,5 miljoen) werd weggesluisd naar Superclub en de later failliet gegane Wetterse bouwonderneming Pieters De Gelder.

Celstraffen

Hier verschenen uiteindelijk KS-baas Thyl Gheyselinck, een man die door toenmalig eerste minister Wilfried Martens (CD&V) was voorgedragen, en zijn rechterhand Gerard Van Acker, een vertrouweling van de SP, voor de Hasseltse strafrechter. Zij kwamen er beiden vanaf met een voorwaardelijke celstraf.

Ook werden zij burgerrechtelijk niet verantwoordelijk gesteld. Wat betekende dat de twee financieel niet moesten opdraaien voor de fraude van ongeveer 37,5 miljoen euro. Zij verlieten toen dan ook lachend de rechtbank.

Maurice De Prins en zijn acoliet Zelenaar en een gewezen notarisklerk Charles Cool kregen respectievelijk een celstraf van 4 en 2 jaar toegemeten. Straf die in beroep ook werd bevestigd.

Marc De Schutter zelf kreeg toen drie maanden voorwaardelijk. Ook later bij zijn veroordeling in de zaak van het nevendossier Lavithas, een facilitair bedrijf uit de video- en Tv-sector, kwam hij er vanaf met een voorwaardelijke gevangenisstraf van ditmaal 3 jaar. Hier bedroeg de geschatte fraude tegen de 50 miljoen euro.

Meer schandalen

Nadien ging hij als directeur aan de slag bij de privé jachthaven Port Napoleon in het Franse Port Saint-Louis De Rhône, eigendom van de Nederlandse in België verblijvende zakemannen Jan Hamelink en Gerard Cok. Ook dit eindigde voor De Schutter in schandaal.

Gerard Cock werd in het verleden genoemd in zaken met Charles Geerts (Dikke Charles), vroeger eigenaar van de meeste bordelen op de Amsterdamse Walletjes, de geschrapte advocaat Jan Engelsma en de vermoorde drugshandelaar Klaas Bruinsma, ex-vriend van prinses Wisse Smit Mabel, echtgenote van prins Friso van Oranje. Veroordelingen waren er echter nooit.

Deze zaak draait rond de uitbating van enkele bedrijven van Marc De Schutter na zijn dolle avonturen bij Superclub en Lavithas, zoals de NV Kempenaers Brandstoffen en de BVBA Iron.

Motief en dader

Die laatste vennootschap was eigenaar van een bordeel aan de Antwerpse Mechelsesteenweg dat Vera Van Laer bestuurde samen met de nu gewezen echtgenote van M.H., een topman van de vroegere Opsporingsdienst (OD) van de Antwerpse stadspolitie.

M.H. kwam een tijd geleden in het vizier van het parket rond de fraude met de minivoetbalclub Forcom. Naar verluidt zou die verdacht worden van de moord in opdracht dan van De Schutter. Voor zover geweten is het lijk van Vera Van Laer wel nog niet gevonden.

Deze verdween volgens De Schutter op 5 juli 1996 toen ze in Antwerpen Centraal de trein naar Nice nam, volgens hem om er haar kinderen te gaan bezoeken. Hij stelde haar daar te hebben afgezet. Uit zijn mobiel telefoonverkeer bleek echter dat hij hierover gelogen had.

Het gerechtelijk onderzoek raakte echter nergens en werd ook gestopt. De Schutter werd wel in voorarrest opgesloten maar mede dankzij naar bronnen zeggen valse verklaringen kon hij vrijkomen. Tot het een ganse tijd geleden door een speciale equipe, een cold case unit, terug werd hernomen. En dit zo te zien met succes. Het leidde tot dit arrestatiebevel.

Daarbij werden aanwijzingen gevonden voor zowel het motief als de dader. Het motief zou de geldstromen zijn rond de failliet gegane NV Kempenaers Brandstoffen, een petroleumgroothandel uit Rijkevorsel. Volgens verhalen in de Thaise pers zou De Schutter zelfs al op het vliegtuig richting België zijn gezet. Wat echter door andere berichten werd tegengesproken.

Vermoedelijk komt het nu dus toch tot een rechtzaak waarbij er dan hopelijk meer duidelijkheid komt over de eventuele rol van M.H. en eventueel andere politielui of parketmagistraten met wie De Schutter vriendjes was.

De zaak kan ook een licht werpen op de zeer onfrisse praktijken van de verschillende Antwerpse politiediensten en het parket uit die periode. Zo is er de vraag naar de rol van het vroegere hoofd van de OD die goed bevriend was met zowel M.H. als met Marc De Schutter. De indruk bestond dat in Antwerpen bepaalde politielui toen zelfs deel uitmaakten van de lokale onderwereld.

Kompaan Maurice De Prins staat op dit ogenblik opnieuw voor de Antwerpse strafrechter terecht op verdenking van oplichting rond beleggingen in Landone Partners Ltd., een niet-bestaande vennootschap op de Britse Maagdeneilanden.

De zaak komt in Antwerpen opnieuw voor op 8 november van dit jaar. Hier verschijnen ook een aantal vroegere vrienden uit de periode rond Superclub zoals bedrijfsrevisor Johan De Mey en medebelegger in Superclub Robert Scheers.

Willy Van Damme

1) Over de zaak Superclub verscheen in 1999 bij uitgeverij Van Halewijck van mijn hand het boek ‘De zeepbel van Superclub’.

47 gedachten over “Arrestatie De Schutter in Thailand

 1. Merci Willy !
  MdS sous les verrous thailandais…c’est une satisfaction pour tous ceux qui ont été floués par cet individu à Port Saint Louis.
  Bon courage pour la poursuite de ton action. et surtout Bonne santé .
  Paul-Louis Barry.
  Réponse:
  Merci pour tes félicitations. Heureusement pour toi et les autres que Marc De Schutter a quitté Port Saint-Louis du Rhône. Paul-Louis Barry était membre d’un comité d’action contre De Schutter pendant sont séjour la bas comme directeur du Port Napoléon. Salutations de la Belgique de ma part.
  Antwoord:
  Bedankt voor uw felicitaties. Gelukkig voor U en uw vrienden dat Marc de Schutter Port Saint-Louis du Rhône verliet. Paul-Louis Barry was lid van een actiecomité tegen het verblijf van Marc De Schutter ginds als directeur van Port Napoleon. Groeten vanuit België van mijnentwege.
  Willy Van Damme

 2. Beste Willy,

  Wie is Don Vito…nu moeten we beiden oppassen, dit is een volledig andere vertakking van de drug kartels… Vito Roberto Palazzolo is de “boss” van de Italiaanse “cosa Nostra”. de Siciliaanse maffia. Deze werd opgepakt in Thailand op 30 maart 2012. Natuurlijk voor de DEA een “grote” score. België interesseert zich niet aan deze arrestatie, maar de USA wel. Tenminste deze moest vooraf de arrestatie van Marc De Schutter gebeuren voor het goede verloop en juiste “timing” van het onderzoek. Maar, zoals ik zeg de Belgische Justitie speelt niet verder in deze zaak als de beschuldiging van Marc De Schutter voor de moord op Vera Van Laer. Het ligt niet aan mij om de kleine link te maken in beide arrestaties, maar het word wel tijd dat de politie diensten in de wereld iets beter samenwerken en ook minder tijd, informatie (geld), en bewust in zekere gevallen, zouden verliezen in deze wereld van de grote criminaliteit.
  Ik was ” lange tijd terug rond 1994″ reeds enkele jaren de gebuur van de Pablo Escobar Gaviria Kartel Medellín die onder bescherming stond van de DEA. Wat mij ook al heeft doen nadenken was dat de man die naast mijn villa, aan zijn zwembad lag te zonnen, en mij elke morgen vriendelijk begroete eigenlijk lang zou overleden zijn. Heb ik met een “geest” enkele goede avondjes de Caribische zonsondergang meegemaakt? Bijzondere rustige momenten die ik met enkele en rare contacten rondom Pablo heb mogen meemaken. De meeste “mensen” die ik daar gezien en begroet heb waren 8 body-gards die met mijn 3 body-gards spraken in het Spaans, en enkele bankdirecteurs van de Caraïben die ik gezien heb op een strandfeestje.

  Beste Willy, ik ben sinds enkele weken begonnen met mijn biografie te schrijven « Unknown heroes. » , doch ben ik geen goed journalist en schrijver om dit in vorm te brengen, en…er is wat te vertellen in “mijn” boekdeel, geloof mij. ( ik heb mijn verhaal reeds aangeboden aan de krant de standaard bij de hoofdredacteur Bart Sturtewagen), doch ben ik vrij achterdochtig tegenover deze en vele “personaliteiten”….
  Robert French
  Antwoord:
  Een vriend van Pablo Escobar was een zekere Alvaro Uribe. Deze was voor hij president werd verantwoordelijk voor het geven van licenties voor nieuwe vliegvelden. Een interessant contact dus voor Uribe. Verder wordt alleen Monsanto naast dan de cocaïneproducenten en handelaars goed van het Amerikaans drugsbeleid in dat land. Geen toeval natuurlijk.
  Het gerechtelijk onderzoek tegen MDS waarvan ik kennis heb heeft alleen te maken met het verdwijnen van Vera Van Laer en niet drugshandel. Het is uiteraard goed mogelijk dat men dit ook onderzoekt. Maar dat is dan door een ander team politiemensen.
  Ik weet wel dat men in Zuid-Frankrijk bij douane en politie erg achterdochtig was betreffende Port Napoleon. Logisch natuurlijk als je die mensen plots ziet opduiken omdat ze oh zo nodig een jachthaven willlen laten uitbaten door een man met een zwaar crimineel verleden.
  Willy Van Damme

 3. Inderdaad, Het “super” Kartel werd in België nooit verlinkt aan Drugs, tenminste niet op grote schaal. Maar zijn we dan de enige die iets verder kijken of iets meer informatie hebben? ik denk het niet. De drugbestrijding diensten werken in eerste stap alleen aan “eigen lof”. Het opsplitsen van deze diensten, om diensten intern te controleren, is sinds de jaren 80 een belangrijke “doofpot” systeem geworden. Doch word het opsplitsen moeilijker en moeilijker om juiste informatie te garanderen. Komt daarbovenop nog dat hier ook duidelijk gebruik word gemaakt om misleidende informatie op de markt te brengen, wat ook niet zo eenvoudig is deze te verwerken zonder af te dwalen van het bestaande onderzoek.

  Wat Pablo betreft, deze is op het droge gesteld door de DEA. Algemeen geweten is dat hij op pensioen is gegaan met duidelijke akkoorden, en ook “belangrijke en gecontroleerde” beperkingen. De Douane in Zuid-Frankrijk is de meest “corrupte” samen met die van ons klein geliefde Antwerpen, dus duidelijk het voordeel van ons “superkartel”. Stilaan worden de buitenlandse banden in deze criminaliteit “terug” sterker. De arrestatie van Marc De Schutter zal daar “niets” aan veranderen zolang Knokke en Cannes onder goed contact blijven, maw. en gekend bij de Belgische justitie “duiken ze weer naast het zwembad”. En zo zijn ze op vele manieren “vriendelijk geweigerd” rondom bepaalde dossiers informatie “integraal” te stoppen.
  De maffia blijft zijn eigen wegen te investeren en zoals U schrijft met hulp van oa. Alvaro. Het is zeker voor de politiediensten wereldwijd “algemeen” blind werken, de rekening is snel gemaakt en de belastingbetaler weet nu waarom “deze” economie ongestoord blijft scoren, terwijl er minder en minder werk is voor de kleine burger….

  Indien we in de mogelijkheid zijn elkaar te spreken, zullen we het even hebben over deze, en welke de beste vorm is van geld verdienen in dit wereldje. Presidenten zijn namelijk de beste organisatoren in dat wereldje..en zeker die uit de Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse wereld.
  Robert French
  Antwoord:
  Het is algemeen geweten dat politiediensten bepaalde drughandelaars niet mogen pakken. Officieel stelt men hogerop dan meestal dat men hen volgt om zo grotere jongens te pakken. Onzin natuurlijk. Diegene die men pakt zijn veelal kleine garnalen of figuren die in de weg lopen, om wat voor reden dan ook.
  Of de Franse en Antwerpse douaniers de meest corrupte zijn betwijfel ik. Na wat ik al las over Mexico en de VS dan lijkt mij die van de VS onklopbaar. Men levert er zelfs de wapens bij en verzorgt het witwassen van de winst. Dat zie ik ze in Marseille en Antwerpen qua service nog niet zo direct doen. De VS, dat zijn pas profs.
  Willy Van Damme

 4. Beste Willy,
  Ik weet niet of je Blog “permanent” word gevolgd door de Franse, Belgische, Amerikaanse justitie. Doch zoals ik reeds gemeld heb, ik heb gezien dat enige dit wel doen, de rede is dat men zojuist mijn “mail adres” hebben geblokkeerd, en “bizarement” staat er een “t” voor…..
  Ik heb een nieuw mail adres bij dezelfde “provider” aangemaakt…Robert.French@gmx.com dus de .fr is verandert.
  Indien ik niet meer kan antwoorden, is het om de reden dat ik met onze open gesprekken niet “door bepaalde” word aanvaard “…
  Robert French
  Antwoord:
  Uiteraard kent men mij op vele plaatsen wel en vermoedelijk zijn daar wel mensen van inlichtingensdiensten bij, vooral na mijn boek over Jacques Monsieur. Zeker het Belgische zionistische milieu bekijkt deze blog regelmatig. Dat weet ik uit hun publieke reacties.
  Willy Van Damme

 5. Bewijsmateriaal in de zaak Vera Van Laer, werd op 3 september 2012 via Franco-Belgische diplomatische weg ontvreemd. De “belangrijkste” televisie opname van 1996, die werd opgenomen in de zaak van de verdwijning van Vera Van Laer, door het bekende televisieprogramma Tros-Vermist, is nooit aangekomen op zijn eindbestemming. Deze opname werd nooit in het dossier “volledig” gemeld, want de toen aangestelde onderzoekers van de Belgische politie, kregen, met een Belgisch huiszoekingsbevel, van de Tros enkel de “versneden” geluidsbanden mee. De tros wou op deze manier de hoofdgetuige beschermen.

  Destijds heeft ook de Tros Vermist journalisten enkele “op eigen houtje” verdere onderzoeken geleid, die nooit in het dossier werden vermeld.

  Een groot deel van het onderzoek leidde tot de vernietiging van een diepgaand “drug en informatie onderzoek” dat het genaamde “Taverne Klokske Rond” in Deurne en zijn uitbater werd met zijn leven bedreigd, vanuit dezelfde onderzoekscel bij de Politiediensten. De toenmalige eigenaar heeft deze politie corruptie “brut” afgebroken door de Taverne in vlammen te laten opgaan. Deze, van de eigenaar uit “criminal act” was een duidelijk bewijs van de ondenkbare druk die de politie uitoefende op de uitbater. Deze onderzoek”systemen” , toen begin 90 er jaren, vanuit de Antwerpse drugbrigade werd op dergelijke manier georganiseerd met behulp, en in opdracht, van andere maffia groeperingen die dan weer voordelen kregen om hun eigen criminaliteit ” met andere politie beschermende voordelen” verder uit te oefenen.
  Robert French
  Antwoord:
  Wat mij hier in deze kwestie vooral ergert is dat er bij de politie veel mensen zijn die hun werk wel serieus opnemen maar die door dat soort praktijken ook zwart worden gemaakt. En inderdaad gans die drugsbestrijding is een grote farce, niet alleen in België maar wereldwijd.
  Willy Van Damme

 6. Marc De Schutter was niet de enige die “bescherming” kreeg. Het arresteren van drie politieagenten is veel te weinig in deze “moeilijke” zaak. Volgens goede bron, moet er veel verder gekeken worden in de oude onderzoeken. Welke Antwerpse magistraten hebben bepaalde toestemmingen gegeven? Indien deze informatie via informanten liep, en er zijn reeds drie verschillende namen genoemd die geresteerd zijn, bewijst dat men verder moet kijken. Elke ontmoeting met agenten word steeds uitgevoerd in “team”. In de verklaringen zijn er reeds 3 teams gemengd, dus de rekening moet 6 agenten zijn die op de hoogte waren. De zaak Vera Van Laer is maar het begin van dit soort praktijken. Zo word uit goede bron vernomen dat dergelijke afspraken tussen Informanten en bepaalde politie “teams” in dezelfde periode de dossiers van de Bende Van Nijvel op gelijke basis hebben behandeld. Zo zijn “belangrijke” bewijzen rondom de bende Van Nijvel, nooit aangekomen waar ze moeten. De Bron spreekt hier zelfs over het afkopen van politieagenten van Interpol, die de arrestatie in Zuid-Amerika voor vier bendeleden van de Bende Van Nijvel hebben voorbereid, voor een bedrag van 5.000$ het “contact” zogezegd hebben verloren. Zo ook werd een Zuid-Amerikaanse firma, opgericht door de bende van Nijvel, waar ze rekeningen hadden met “grote” sommen geld, ook in de doofpot gestopt. Volgens de bron zou dit alles duidelijk overgedragen zijn aan de Belgische rechercheurs, die dergelijke en belangrijke “bewijzen” met originele bankdocumenten, boekhoudingen en beeldmateriaal, na overdracht tussen politie teams en informanten vernielt, en nooit in het dossier aangeboden.
  Robert French
  Antwoord:
  Het lijkt mij duidelijk dat er buiten die drie gearresteerde politiemensen er inderdaad nog meer in die zaak betrokken zijn. Het was een normvervaging van de ergste soort. De vrouw van een belangrijk politieagent baat samen met de vriendin van een gekend misdadiger een bordeel uit vlakbij de politie. De politielui die tijdens de diensturen wat last hadden met hun hormonen moesten dus niet ver lopen. En dat soort volk moest dan instaan voor de veiligheid van de burgers in de stad.
  Over de Bende Van Nijvel ga ik mij niet uitspreken daar ik de zaak veel te weinig ken.
  Willy Van Damme

 7. Volgens nieuwe informatie in de zaak Vera Van Laer en Marc De schutter, worden andere dossiers “geweigerd” en bewust niet onderzocht, zo verklaart een “informant”. Volgens de bron werden dossiers uit de jaren 90 tot op heden “bewust” niet geopend, wegens de “ongeoorloofde” onderzoekingen en tijd die een nadeel speelden op een goed verloop rondom bepaalde maffia praktijken. Wie heeft hier bewust zijn handen boven gehouden? Ook vandaag nog word zwaar getwijfeld over de “juiste” en “rechtvaardige” werking van politiediensten in België en buitenland. Zo zou oa. er grote problemen zijn rondom bepaalde ” rechten” ivm. getuigenbescherming, en financiële geleden schade, door het politiegedrag en de bedreigingen rond bepaalde dossiers en vanuit bepaalde Belgische politiekorpsen.

  Volgens onze bron, was bv. een internationaal geseind en gezocht persoon via het Interpol systeem, voor bepaalde opdrachten, en tussen bepaalde tijdstippen onder “eigen” identiteit vrij rondreizen en elke internationale politie of douane controles doorkomen, terwijl de kerel “officieel” een internationaal aanhoudingsmandaat op zijn kop had. ook, volgens onze bron, werd dit tussen maffia groeperingen via juridische diensten “geregeld”…Wie is in de mogelijkheid, een dergelijk systeem te blokkeren? normaal moet voor een dergelijke “ingreep” eerst enkele magistraten od zelfs de minister zijn toestemming geven, of Niet? Nee, dit zijn geen losse verhalen om “aandacht” te bekomen, maar we hebben hiervoor de bewijzen in Handen en zelf gezien! Kan dit leiden tot een nieuw onderzoek? of moet dit soort van informatie “liever” in de prullenmand om de betrokken justitiediensten niet nog eens met rode wangen te laten rondlopen. Volgens onze bron is dit een weinig gebruikte traditie bij justitie, dus die wie daarvan kon/kan profiteren, en gebruik maken, was geen klein bier, of hij wist “teveel” en daarom kreeg hij dit “bijzondere” vlucht en reis voordeel. Zoals gemerkt in alle kranten ivm de zaak Vera Van Laer en Marc De Schutter, doch zou volgens onze bron, veel andere en “ongelooflijke” technieken en strategieën bewerkt en verwerkt worden, zelfs nog vandaag de dag.

  Natuurlijk zijn niet alle “flikken” corrupt…ten minste… dat hopen we..!

  Volgens onze bron, blijkt alleen het internationaal samenwerken van bepaalde “beloften” ten overstaan van “belangrijke getuigen” niet te functioneren, zo laat hij ons weten dat sinds de heropening van de zaak Vera Van Laer en Marc De Schutter in 2009 door het Comité P in het verblijfsland van de “informant – infiltrant” de beschermde beloftes en europese regels rondom deze, ook flagrant en vernederend word behandeld. Dus zou eigenlijk bepaalde akkoorden tussen verschillende Europese landen “rechten van de mens” een echte puinhoop zijn. Misschien de rede dat bepaalde vooruitgang door deze soort van “rechten” door bepaalde mensen word stilgehouden.

  Wie zou in dergelijke dossiers “echt” willen samenwerken als hun “eigen en familiale veiligheid” niet verzekerd kan worden, of men er geen aandacht aan schenkt? Welke informant – infiltrant zou willen verder werken, en zelf al deze kosten dragen, terwijl de staat enkel en alleen “het goede” uit zijn werk haalt, en zijn beloftes niet nakomt?
  Robert French

 8. Hoe werkten destijds de drugbrigade in het Antwerpse.
  Onze bron verteld dat verschillende maffia groeperingen onderkomst hadden gevonden, om elkaar in alle rust te ontmoeten in de taverne klokske rond in Deurne. Deze Taverne was toen 24 op 24 geopend, dus de ideale ontmoetingsplaats in alle rust. DE toenmalige eigenaar was bevriend met vele topgangster vanuit alle uithoeken in Europa en werkte voor andere bedrijven die televisie-evenementen organiseerde op internationale schaal. Hij zou deze Taverne geopend hebben om zijn belangen in de zakelijke wereld van zangers en sponsoren en hun management na bepaalde optredens aan te trekken, om zo na hun prestatie op bv. Het sportpaleis, rustig te kunnen uitblazen, met hun “staff” tot ze hun privé vliegtuigen terug namen naar andere bestemmingen.
  Deze unieke situatie werd natuurlijk met dank aanvaard door een kleine geselecteerde groep, waar in het algemeen ook top en spil figuren uit de drugwereld en andere vertakkingen werden uitgenodigd om deze korte “rust” periode van popsterren mede te kunnen meemaken.
  Dit soort van Publieke relaties bracht op termijn het effect dat vele ook elkaar ontmoeten buiten deze speciale evenementen die in de Taverne. Zo was bv. Elke vrijdag op zaterdag rond 05.00 u er een gratis “ontbijt” georganiseerd voor de eigenaars van discotheken en hun personeel, gevolgd door natuurlijk drugdealers en andere bekende figuren uit de maffiawereld in en rondom het Antwerpse. Het was dus een te belangrijke verzamelplaats en informatief de interessantste geworden op korte tijd voor de speurders van de drugbrigade en witte boord criminaliteit, prostitutie en casinowereld groeperingen en onderzoek diensten vanuit de Brusselse recherche.
  Onze bron vertelde dat destijds, en veel later vernomen, in een leegstaand appartement aan de overzijde van de Taverne Klokske Rond, maanden lang werd gebruikt om elke bezoeker van de taverne op de foto te nemen, dag en nacht. De telefoonlijnen werden permanent afgetapt om bestellingen te volgen vanuit bv. Rotterdam, Breda, Amsterdam, van en naar het Antwerpse milieu.
  Volgens onze bron, zou de eigenaar jarenlang een vriendschappelijke relatie gehad hebben met verschillende van deze top figuren, maar zelf niet betrokken zijn in aanhangende criminaliteit.
  Daar ook enkele van de deze “tavernegasten” zware jongens waren en schijnbaar ook in de wereld van de internationale koppelbazen wereld uitgefilterd werden door het bestendigde “fotosessies” van de drugbrigade werden andere politiediensten hiervan verwittigd. Dus zou de belangstelling van justitie over verschillende soorten van criminaliteit verspreid worden.
  Toen begonnen de problemen. Infiltrerende vanuit de politiediensten die werden waargenomen door gastengangsters kwamen aan het licht. Die werden natuurlijk direct gestaakt wegens de “gevaarlijke” situatie om het onderzoek te laten stilvallen.
  Zo zou volgens onze bron, de eigenaar verdacht worden van infiltratie en de mogelijkheid te bieden aan de politie diensten hulp te bieden om deze spionage te organiseren. Dit werd schijnbaar inde onderwereld van het Antwerpse “geregeld” dat dit niet zo was. Doch bleek de verdachte eigenaar genoeg problemen op te leveren, daar deze, en zijn familie met de dood bedreigd werd. Dus werd de druk steeds maar groter. Zodoende waren enkele “gekende” politierechercheurs betrokken geworden in deals van transporten en verkoop van cocaïne. Deze aan het hoofd van de drugbrigade en het onderzoek belangen hadden om bepaalde “ gekende figuren” uit bepaalde dossiers te houden.
  De bron spreekt over een echte “Alliance” op de bevoorrading van alle drugs in het Antwerpse nachtleven, onder bescherming stond van de drugbrigade van Antwerpen.
  Zo zou ook de eigenaar van de Taverne Klokske rond, uitgenodigd door de “bazen” van de drugbrigade van Antwerpen, vriendelijk gevraagd, want er was een gerucht dat de eigenaar de zaak wou overgeven, op een duidelijke manier gezegd dat dit “onmogelijk” was geworden. De eigenaar zou op elk voorstel van de politiediensten hebben geweigerd.
  In het verloop van tijd werden nieuwe afspraken tussen beide, tevens meer en meer bedreigend ten overstaan van de eigenaar. Zo zouden de speurders, die reeds de hand hadden over bepaalde drug verkoop een contract hebben uitgeschreven dat hangende was om de eigenaar te vermoorden. Dit contract zou uitgevoerd worden, als de eigenaar van de Taverne de zaak zou sluiten of overdragen.
  De eigenaar kreeg steun van een andere maffia groepering die in de kijker stond , en de bedreigingen werden zo ernstig genomen dat de eigenaar er een einde aan heeft gemaakt door brandstichting in zijn Taverne, en zich op weg te begeven naar het buitenland om zo de contracten te ontlopen die op zijn hoofd werden uitgeschreven.
  Zover onze bron kan vertellen, zou deze het land zijn uitgevlucht met de hulp van bepaalde maffia groeperingen die de eigenaar, volgens zijn zeggen, zou hebben beschermd. Niet uit eigen belang van criminele voordelen, enkel omdat de eigenaar niet zou willen aangezien worden als “verklikker” en zo zijn beste vrienden die hij steeds “ingedekt” heeft hun vertrouwen te behouden.
  Bepaalde maffia groeperingen hadden geen interesse in bv. Drugstrafieken of wapens, die verzekerden de veiligheid van de eigenaar van de taverne het klokske rond aan de lakborslei in Deurne.
  Zo leidde men onderzoeken vanuit de destijds Antwerpse drug brigade, met criminele activiteiten en zelf een maffiacel werden in de wereld van de Antwerpse en buitenlandse maffia.
  Robert French

 9. Onze bron verteld verder dat tijdens de bedreigingen hij vanuit het milieu, wiite boord criminaliteit werd bevoorraad van beschermde voordelen. Zo beschikte hij vrij over een bodyguard en was zelf permanent gewapend. Jaren wist de drugbrigade dat de eigenaar een goede bescherming opgebouwd had, dus werd op het laatste de bedreigingen van de drugsbrigade van Antwerpen gezegd dat elke “mogelijke” uitvoering van een moordpoging, de eigenaar zich had voorgenomen direct te riposteren. Wat in de Taverne “een” keer is uit de hand gelopen, er werd toen door de eigenaar op een “aangestelde de moord uit te voeren in opdracht van de drugbrigade” geschoten op het individu. Een Antwerpse top advocaat stond hem jaren “onbetaald” bij, voor elk probleem dat hij kreeg met de Antwerpse justitie. Doch weigert onze bron de juiste verstandhouding te openbaren van de mogelijkheden die werden gecreëerd door het toedoen van zijn kontakten en advocaten.
  Uit het onderzoek, werden vele gebeurde situaties en belangen in de dossiers, bewust vernietigd. Volgens onze bron was ongetwijfeld niet alleen de recherche van de Antwerpse drugbrigade hiervoor verantwoordelijk, maar ook enkele magistraten van het Antwerpse gerechtshof bleken rondom de uitbater en de Taverne Klokske rond, hun interesse “administratief” te beheren door het filteren van de dossiers en indekken van bepaalde voordelen ten overstaan van bepaalde politieagenten en Antwerpse gangsters. Men zou kunnen uitmaken bij een “echt diepgaand” onderzoek wie wat, en waar deze magistraten betrokken waren in en rondom deze “gemelde” dossiers.
  Enkele journalisten zijn ook vroeger op de hoogte gebracht van dergelijke “informatie” doch heeft de justitie druk gemaakt op de media, ivm bepaalde zaken, evenementen niet te melden. Steeds werd vermeld dat het een obstructie zou zijn van het onderzoek, en zo werden de media vanuit justitie met mogelijke straffen bedreigt.
  Dat vandaag de dag, bepaalde magistraten werken aan strafverzwaringen ten overstaan van perslekken is duidelijk dat ook hieraan verder gewerkt word, om de media onder controle te krijgen.
  Volgens onze bron, zou het comité P een belangrijke rol spelen in het verdere onderzoek, zo zouden al lang kontakten bestaan ivm de zaak Marc De Schutter in de verdwijning van Vera Van Laer. Waarom de zaak zo lang werd uitgesteld, is duidelijk met betrekking op het voordeel van bepaalde magistraten die wensen dat het op geen enkele manier aan het licht komt, wie waar, hun “speciale”diensten geleverd te heeft de “echte oorzaak” te vinden van de verdwijning van Vera Van Laer. Dat verschillende zaken niet aan het licht mogen komen is duidelijk dat er enkele magistraten, die bepaalde rechercheurs indekken in het “slecht” uitvoeren van de onderzoeken en het gebruik van de maffiasystemen hebben gebruikt tijdens de onderzoeken hebben aangewakkerd, om hun eigen belang te verdedigen. Dit zou wel eens naar andere dossiers kunnen verwijzen die makkelijker de namen aan het licht kan brengen. Dus volgens onze bron, is er echt een rotte bom gebarsten rondom de affaire Vera Van Laer, en kan in de volgende dagen weken een belangrijke stap naar de corruptie in de jaren 90 – tot op heden opgelost worden, en alle goede werkende politiediensten hun eer en geweten terug goed kunnen verlaten op het werk dat ze vandaag de dag verrichten.
  De bron spreek ook in het voordeel van de huidige situatie in het onderzoek, maar spijts alle goede informatie ze nog te traag word verwerkt. Ook de bescherming van “bepaalde” getuigen rondom al deze “nog” steeds hangende zaken zou een echte catastrofe zijn.
  Robert French
  Antwoord:
  Alleen de toekomst zal uitwijzen of men in Antwerpen de zaak ditmaal tot een goed einde zal weten te brengen.
  Over wat er voorheen fout liep en over de corruptie en criminaliteit in Antwerpen kan men een heel dik boek schrijven. En ook nu ziet zelfs een blinde dat er in Antwerpen ontzettend veel fout loopt.
  Mede doordat de macht van joodse en Indische diamantairs veel te groot is.
  Maar laten we in het verhaal over Vera Van Laer vooraf geen conclusies trekken.
  Willy Van Damme

 10. Met enorm veel verbazing lees ik alle hiervoorgaande verklaringen. Ik ken Marc De Schutter als een heel beminnelijk man, heel inteliggent en vooral heel behulpzaam. Ik was voor grote delen op de hoogte van zijn verleden, doch bepaalde zaken zijn voor mij wel een zware verrassing. Ik weet dat hij heel veel, en enorm belangrijke contacten had. Toen ik hoorde van zijn arrestatie in Thailand heb ik mij direct de bedenking gemaakt dat hij OF zou vermoord worden omdat hij teveel weet van belangrijke mensen in justitie en politiek, alsook in de het politiemilieu, of nu totaal uit de biecht zou praten en iedereen aan het kruis zou nagelen. Groot is mijn verbazing dat hij nu reeds is overgebracht naar België. Ik wacht met heel veel interesse of we nu nog veel over deze dossiers zullen horen? Of alles weerom in de doofpot beland! Dat destijds heel wat politiediensten in Antwerpen corrupt waren, is niet verbazingwekkend en zeker geen groot bewaard geheim. Al wie destijds intensief in het uitgangsleven van Antwerpen actief was, als horecawerknemer, of als “vriendin” zijnde van, weet hiervan. Benieuwd hoe dit afloopt. Toch draag ik Marc een goed hart toe. Desondanks zijn verleden. Hij had ook zijn “goeie” kanten!
  Vera Wesenbeek
  Antwoord:
  Ik raad U aan behalve met Marc De Schutter eens met zijn duizenden slachtoffers te spreken, o.a. de simpele spaarders van Luc Thibaut & Co Financiers NV wiens spaarcenten (40 miljoen euro) werden ontvreemd, mede door deze ‘beminnelijke’ man. Hetzelfde in het verhaal van Superclub.
  En inderdaad corruptie bij de Antwerpse politie. En wie was hun vriend? Inderdaad, Marc De Schutter.
  Het is bij insiders geweten dat Marc De Schutter erg vriendelijk, behulpzaam en zelfs minzaam kan zijn. Dat wil echter niet zeggen dat er geen andere kant aan dat ‘minzame’ karakter is.
  Ook Ronald Janssens, zonder hem daarom met MDS te vergelijken, stond bekend als erg minzaam, sociaal en behulpzaam. Tot de waarheid aan het licht kwam.
  Doe je ogen open zou ik zeggen en kijk wat verder of en dieper.
  Willy Van Damme

 11. Wat mij overigens vooral verbaasd is dat er toch wel heel wat lezers zijn van deze blog, maar dat er buiten 1 persoon niemand op reageert. Nochtans kende Marc enorm veel mensen. Hij werd geliefd of gehaat. Het stoort me dan ook wel dat heel wat mensen, die door hem destijds uit de nood geholpen werden, of mee geprofiteerd hebben van zijn “netwerken”, hem nu zo sterk de rug toekeren? Uit angst voor represailles?? Zal de waarheid hier ooit aan het licht komen?
  Vera Wesenbeek
  Antwoord:
  Niet alle reacties die mij toekomen gaan via deze blog. De meeste zelfs los hiervan. Dat hij nu al in België is werd mij al na twee dagen gemeld vanuit de regio door iemand die hem en het dossier kent. Het stond hier trouwens geschreven. Hij wou zich duidelijk niet verzetten tegen zijn aanhouding.
  Verder hoop ik dat de waarheid snel aan het licht komt. En dat vrienden bij de politie die voor hem blijkbaar logen nu de waarheid vertellen kan men alleen maar toejuichen.
  De man heeft voor wie de vele getuigenissen aanhoort en documenten leest een enorm spoor van vernieling achter zich gelaten. Het zou mij verbazen moest hij in Azië niets misdaan hebben. Na o.m. Superclub, Lavithas, Vera Van Laer, Kempenaers Brandstoffen en Port Napoleon lijkt mij dat logisch.
  Deze ‘beminnelijke’ man heeft er al een stevige carrière op zitten.
  Willy Van Damme

 12. Beste Robert,

  Het moet mij toch even van het hart om op uw reactie te reageren. Blijkbaar heb ik me hierin verkeerd uitgedrukt en dien ik hierop toch enige duidelijkheid te scheppen.
  Ik heb nooit, maar dan ook nooit, enige vrouwelijke interesse van Marc De Schutter in mijn persoon mogen aanvoelen. Integendeel zelfs. DUs ik ben niet een van de vele dames die met hem het bed gedeeld hebben. Ik ken Marc ook niet uit het nachtleven. IK ben intussen al op een leeftijd beland waarop deze periode lang achter de rug is. Dus ik ken hem niet vanuit die periode maar pas vanaf de laatste jaren. Ik heb echter als jonge vrouw, en nu spreek ik van einde jaren 80 en de jaren 90, van zeer dichtbij het nachtleven van Antwerpen gekend. En ik heb daar heel wat zaken gezien en gehoord die het daglicht niet mochten zien. DUs de verhalen over corruptie bij sommige politiediensten, klinken mij zéér bekend in de oren. Dat is al jaren zo. En dat die “eerlijke” ambtenaren het later toch ver geschopt hebben, is gezien hun daden en contacten ook niet verwonderlijk. Er is heel veel waar het Antwerpse parket weet van heeft, maar vakkundig verdwijnt, om bepaalde personen te sparen. Daar had ik het over. Dit is niks nieuws. Ik heb echter nooit het bed moeten delen met zulke of andere kerels, noch “dergelijke” ontbijten meegemaakt. Dat heeft wellicht mijn leven veiliger gemaakt, dan de dames die het wél deden.
  Wat Marc De Schutter betreft, die heb ik leren kennen enkele jaren geleden, door mijn bedrijf. Ik werkte met zijn toenmalige vriendin samen. Ik wist vanaf de eerste dag van bepaalde zaken die Marc gedaan heeft. Deels van hemzelf, deels van zakenpartners van hem. Tegen mij heeft Marc nooit grote verhalen verteld, noch met enige financiële blufferij uitgepakt, nooit stoer gedaan. Ik zou hierin ook niet geloofd hebben, deels omdat ik ook al veel heb meegemaakt in mijn leven; Ik ben dus niet snel onder de indruk van zulke mannen, noch laat ik mij daardoor imponeren. Ik keur zijn daden ook niet goed, en heb dat nooit gedaan; Ik wilde enkel maar duidelijk stellen dat er ook een “andere” kant van de man is. Ik zat met mijn bedrijf in problemen en hij heeft me zonder enige vorm van eigenbelang geholpen, door bepaalde raad te geven, waardoor ik mijn bedrijf heb kunnen redden en gezond heb kunnen maken. Nooit is er enig teken van interesse van hem geweest, noch zijn er oneerlijke dingen gebeurd. Hij gedroeg zich steeds heel beleefd en vriendelijk, als een vriend. Zo kennen mijn man en ik hem.
  Het is dan ook voor mij en mijn echtgenoot een enorme schok om te moeten lezen en vernemen waar hij allemaal bij betrokken was. Wij waren echt geschokt toen we het nieuws van zijn arrestatie zagen op tv. En al helemaal toen we daarna vernamen wat hij gedaan heeft, en waartoe hij in staat is. Van sommige zaken kijken we niet echt raar op, anderen zijn voor ons moeilijker om aan te nemen. Ik kan me best voorstellen dat personen die met hem slechte zaken hebben meegemaakt, helemaal anders over hem denken en praten. En ik geloof ook best wel wat ik hier allemaal lees. Toch is het voor ons bijzonder moeilijk om een boosaardig man in hem te zien, op de manier waarop wij hem gekend hebben. Ik blijf desondanks toch met heel veel belangstelling alles volgen en lezen. Al blijft de vraag of de volle waarheid ooit aan de oppervlakte zal verschijnen!
  Vera Wesenbeek
  Antwoord:
  Bedankt voor uw inbreng in dit debat. Verder raad ik u aan mijn boek over de zaak te lezen. Er staan achteraf bekeken enkele detailfouten in (o.a. over de voetbalmatch Europese bekerfinale RAFC Antwerpen – AC Parma waar er AC Milaan staat, een fout van de eindredactie) maar verder is mijn relaas door de vele rechtbanken (ik denk ergens tussen de 20 en 30) steeds correct bevonden. Het boek geeft een vrij gedetailleerd beeld van wat er allemaal gebeurde. En de man heeft inderdaad iets van een Jekyl & Hyde.
  Men moet altijd oppassen met het evalueren van mensen. Laat dat een les wezen, voor iedereen.
  Willy Van Damme

 13. Beste Willy,
  Even terugkomende over een kleine « vergeten » zaak waar U op geantwoord hebt, maar waar we verder niet meer in het gesprek gevolg hebben.
  “Over de Bende Van Nijvel ga ik mij niet uitspreken daar ik de zaak veel te weinig ken.
  Willy Van Damme”
  Deze bende kocht zijn eerste wapens “riot-guns” en “cagoules” in een bekende wapenhandel in mortsel. Daar werden de eerste “getuigenissen” neergelegd, met duidelijk een foto “erkenning” van de kopers en identiteit vastgelegd. Dit eerste “effectief” bewijs leverde het onderzoek in de goede richting, met een duidelijk visueel contact dat was gemaakt rond de bende van Nijvel. De lege hulzen die werden gevonden door de recherche na de eerste dodelijke overvallen, waren van het merk “legia” die ook op dezelfde datum werden verkocht in de bovenvermelde wapenhandel. Het “type” van dit soort van “jachtpatroon” was “neuf ballettes” ( 9 loden ronde kogels in een cartouche,en “ de beruchte zwijnen cartouche van hetzelfde merk “Legia Brenneke”.( een uit 1 projectiel vervaardigde blok lood met ronde of spitse kop in caliber 12. Destijds waren “riot-guns” in België nog onder vrije verkoop aan te kopen, dus geen inschrijving in het wapenregister, wat voor andere wapens, zoals oorlog en bepaalde handwapens, wel het geval was.
  U kan in alle dossiers van de gerechtelijke, nakijken, dat dit gedeelte ook niet en nergens vermeld zou zijn….fout van wat? Of reeds dekking van bepaalde “belangrijke” bewijzen..? wie zal het ons vandaag de dag nog kunnen vertellen…LOL

  Wat mijn bron schrijft, inzake en rondom de bende van Nijvel en het onderzoek, dat vandaag de dag nog “steeds” gevolgd word. Is dat waar het dikke dossier over de bende van Nijvel geruisloos stilvalt.
  Een belangrijke infiltreren, buitenom de kennis van interpol of de huidige recherche in het dossier rondom de bende van Nijvel, gestart. Dit loopt rondom de periode april 1995 en 1996. Deze speelde zich af in zuid-amerika ( zoals onze bron reeds melde op Uw Blog). Door het toedoen van de Amerikaanse Ambassade in dit zuid Amerikaanse land, werden de eerste vluchtige verbinding gemaakt naar de door België ongekende verdere ontwikkeling en activiteiten rondom 4 “resterende” personen van de bende. De Amerikaanse Ambassade wou verder geen interesse geven aan deze “bende”. Het infiltreren, bracht later aan het licht dat de bendeleden, via hun Zuid-amerikaanse advocaat en notaris, een bedrijfje hebben opgericht, om zo verder ondergedoken, en met hulp van bepaalde “Belgische” immobilia kopstukken de “buit” te inverteren in “onroerende goederen en investeringen in de Spaanse riviera, deze te kunnen verdubbelen zonder enig spoor naar België en zijn onderzoekers team van de politie in het belangrijke dossier, verder te verbinden.
  Deze uiteenlopende en oncontroleerbare situatie door de politiediensten,werd in die periode met “alle” bewijsmateriaal, zoals beschreven doorgegeven aan het Antwerpse parket, waar vandaag de dag geen enkel spoor meer te vinden is van deze bewijzen…..raar maar waar! Weer een bewijs dat de Antwerpse justitie en zijn administratie duidelijk, en rondom belangrijke dossiers, de corruptie zich verder ontwikkelde. Dit zijn enkele dossiers die dezelfde “voordelen” hadden bij bepaalde magistraten of hogerop. De destijds lange infiltratie werd in een kaffee in het Dorpje Assenede besproken en doorgegeven aan een recherche team onder leiding van W.W. uit het Antwerpse ontvangen. ( kleine knipoogje naar het huidige comité P die het dossier van Marc De Schutter bewerkt)

  Beste Vera,
  Via deze weg meld onze bron het volgende.
  Eerste heeft hij het moeilijk “geblinddoekt” te spreken via de blog van Willy. De reden is dat U dezelfde naam draagt als Vera Van Laer, wat daarmede steeds gevoelig word vermengd ten overstaan van het slachtoffer. Doch even een kleine ondersteuning naar Willy, die uitstekend werk verricht, en de mogelijkheid openstelt dit “openbaar” te laten verschijnen. Bewust worden de “kijkcijfers” op Willy zijn blog zeer belangrijk, en meer en meer interessant…
  Vera, onze bron zegt ons dat U in de eerste fase was van voorbereiding tot het overgaan naar een belangrijke of aanvullende interesse van Marc De Schutter. Onze Bron kent Uw bedrijf niet, en weet ook niet in welke interesse Marc De Schutter producten of diensten “later” zou kunnen gebruiken in een andere of bestaand oplichtingplan.
  Om te kunnen oogsten, moet men niet eerst zaaien, er zijn belangrijke stappen, die ook langdurig bewerkt moeten worden alvorens men de oogst kan binnenhalen of verder gebruiken. Een bedrijf dat “in de problemen” zit is enkel op korte termijn gebruikbaar om enkele gaten op te vullen in dergelijke oplichtingen. Daarom is het duidelijk dat er een bepaalde interesse was, dat Marc De Schutter zijn geloofwaardigheid eerst opbouwt, en laat zien dat hij Uw belangen verhoogt om later “in volle vertrouwen” kan overgaan met Uw geloofwaardige toestemming fase 2 te bereiken, of iets dergelijks te laten exploderen en zelfs de aandacht te trekken een belangrijke “ontwikkeling” in een andere zaak te verduisteren of een onderzoek te belemmeren.
  U heeft denkelijk veel geluk gehad, en we wensen U verder het beste, behoud deze als een waarschuwing.
  Wat onze bron nog kwijt wil over U, is dat het beste is dat U contact opneemt met het Comité P, deze hebben een website, en dat U “open” kaart speelt met deze “toffe en ervaren alsook betrouwbare bron” uw kontakten met Marc De Schutter met hun bespreekt, zodoende ook zal U “eigen belang” deze diensten U niet moeten “geheim spioneren en enkele kleine “onbelangrijke” missers, later door U “zwaar” gedragen moeten worden.
  Dit geld tevens voor alle die meelezen en in dergelijke situatie benaderd werden door Marc De Schutter. Help, dit soort van “kanker” voor eens en voor altijd te doen verdwijnen, denk ook aan de volgende slachtoffers rondom dergelijke praktijken en personen.
  Robert French
  Antwoord:
  Bedankt voor die gegevens over De Bende Van Nijvel.
  Willy Van Damme

 14. Wat een verhalen? Wat moeten we daar van denken? Dat het quasi onmogelijk is om te verifiëren. Toch een aantal nuchtere bedenkingen: Vera Van Laer is verdwenen, dat staat vast. Maar is ze ook vermoord? Daar zijn momenteel geen bewijzen voor. Het is mogelijk, maar om over het motief te speculeren begeven we ons al snel op glad ijs. Niemand – behalve de speurders dan – schijnt rekening te houden met de mogelijkheid dat De Schutter ruzie heeft gekregen met Van Laer, haar een pak rammel heeft gegeven (was eerder al gebeurd) en haar daarbij heeft gedood (al dan niet met het oogmerk om te doden). In dat scenario zou het plausibel kunnen zijn dat hij(mogelijk een belangrijke informant) vrienden/runners bij de politie heeft ingeschakeld om hem uit de penarie te helpen en ‘de boel op te kuisen’. En om de boel op te kuisen had men meer tijd nodig, wat zou kunnen verklaren waarom in dat kwestieuze proces-verbaal (waar het allemaal om draait) het cijfer 3 in een datum achteraf is veranderd in een 8. Ook al is het een zeer zwaarwichtige zaak, dat sluit niet uit dat het een domme, uit de hand gelopen ‘echtelijke’ twist ging. Overigens, inspecteur Marc H., die vorige week nog werd gehoord als getuige, is zonet ook aangehouden wegens “mededaderschap aan valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken.’
  Joris Van der Aa
  Antwoord:
  Bedankt voor je bijkomende informatie en zeer boeiende visie.
  We zitten op dit ogenblik in de fase van het onderzoek en weten als buitenstaander maar delen van het verhaal en moeten dus voorzichtig zijn. En, zoals jij en ik weten, zal een goed journalist zelfs na een assisenproces nog met 1001 vragen blijven zitten. Je hypothese die jij hier gaf is een logische. Of ze daarom ook conform de realiteit is zal nog moeten blijken.
  En dat Marc H. blijkbaar aangehouden is – ik was vandaag een tijd weg en druk met andere zaken bezig – lijkt te tonen dat men het net rondom Marc De Schutter en Marc H. steeds dichter aan het trekken is.
  Het vermoeden is dat de uitlevering van De Schutter voor Antwerpen wat te vlug is gegaan en men nog veel voorbereidend werk moest doen. Toevallig, maar de Schutter had geen probleem met zijn uitlevering.
  Daarom dat het nu plots vlug moet gaan en men pas nu Marc H. klaarblijkelijk arresteerde. Deze man is volgens mijn informatie een der hoofdverdachten in de zaak. Of die informatie toen en nu nog klopt is mij natuurlijk onduidelijk.
  Wat Robert French (een schuilnaam) betreft is het voor insiders van het dossier overduidelijk dat we te maken hebben met een kenner ter zake. Degelijke journalisten nemen dit dus serieus, maar of dit de absolute waarheid is dient, zoals met alle andere soort bronnen, wel afgewacht te worden en getoetst aan andere bronnen.
  Journalisten moeten werken als een klassieke wetenschapper bij zijn onderzoek doet. Een hypothese toetsen aan andere hypothesen en feiten om daaruit dan een thesis en de waarheid te halen. Een tijdrovend en lastig werk vol onzekerheden.
  En dat Vera Van Laer vermoord is lijkt buiten discussie te zijn. 100% zeker is men natuurlijk nooit. Maar dat is zo voor bijna alles. Zelfs de zwaartekracht wordt al eens in vraag gesteld. Dus…..
  Ik heb het hier al wel eerder geschreven: de dommen hebben de antwoorden, de slimmen de vragen.
  Willy Van Damme

 15. Beste Joris Van der Aa,
  Je kan vluchtig, zoals U het hier verklaard, overlezen en snelle besluiten nemen, zo heeft de justitie in 1996 gewerkt aan het dossier, en zo zie je maar wat ervan gekomen is.
  Onze Bron vertelde dat reeds in 1996 de eerste zaken werden vastgesteld dat er geknoeid was met het dossier. 2e vertelt onze bron dat een belangrijke televisie-opname werd uitgezonden, met een hamer vaste verklaring van de feiten die vandaag de dag nog worden verder onderzocht.

  Tot 2009 was deze verklaring via Tros-vermist “nooit” volledig aan het dossier gekoppeld, daar enkel een deel van de geluidsband was overgedragen om de persoon die de verklaring aflegde te beschermen, wat ook gebeurde door de tros redactie. de volledige band die op de televisie in dat programma werd uitgezonden, is sinds enkele jaren in handen van het comité P Veel Later, zijn er verdere getuigenissen gekomen die stilaan de situatie en de corruptie rondom dit dossier “kleur & geur” hebben gekregen. Afleidend de situatie van de affaire Marc De Schutter en Vera Van Laer, schijnt het nu op gang te komen wie bepaalde situaties heeft “geschrapt” in het onderzoek. Naast deze affaire, komt ook aan het licht dat verdere “voordelen” in andere belangrijke criminele dossiers mogelijk werden gemaakt, door een soort van “bendevorming in de schoot van de OD van Antwerpen en uitgezaaid tot op het Parket en gerechtshof en zeker enkele belangrijke andere “namen” in de Belgische politiek, rondom de gekende, “aparte” bestudeerde jaren en dossiers. Bepaalde kennissen van Marc De Schutter, reeds lang voor de zaak Superclub en andere tot op heden in signapor, vanuit een andere belangrijke vertakking naar bepaalde Magistraten toe moet uitgekeken worden. Denkelijk wenst men nu het kanker tot aan het bot van de Antwerpse corruptie te openen, en via bepaalde “situaties” zal men daar zeer snel op antwoorden stuiten.

  Mijn bron zegt ook, dat hij dieper over bepaalde verklaringen en bewijzen, namen en datums zich niet hier wenst uit te spreken om het onderzoek niet te beïnvloeden, wat de vraag is geweest vanuit de cel van het Comité P, en hij dit respecteert.

  Alle feiten die mijn bron hier laat plaatsen, is rechtstreeks een bewijs van de verschillende scheefgelopen dossiers, behandeld door dezelfde cel en verantwoordelijke van de Belgische “vroegere” opsporing diensten en hun vertakkingen. Tevens Heeft U zeker voldoende geleverde dossiers, die een goed journalist, makkelijk op “dreef” brengt naar andere “uitkomsten”, als hij goed zoekt en bepaalde dossiers kan inkijken. Ook enkele die reeds gesloten of verjaard zijn, en bepaalde straffen voor bepaalde rechtbanken ook “anders” werden behandeld.

  Nogmaals vermeld onze bron, dat vandaag de dag, andere en nieuwe politieagenten, en verantwoordelijke van deze, zelfs magistraten, zuiver zijn!, en hun niet moeten verantwoorden tov. deze vroegere lange en brede uitgezaaide “pest”. Daarom is dit een belangrijk onderzoek dat vanuit alle uithoeken de “juiste en nodige” aandacht moet krijgen. Tot op heden,werd in de media, weinig gemeld, en de politiekers ook te weinig reactie hebben gegeven om deze pest weg te helpen, te bestrijden voor vandaag en morgen. Zo enkel kan de criminaliteit aan de bron ook veel eenvoudiger bewerkt worden. De kleine criminaliteit overwoekerd het systeem, omdat teveel obstakels ” veroorzaakt” worden door belangrijke personen, en in Europa te weinig werk daarvan word gemaakt, de bestaande strategie om te draaien blijkt ook beter te onderhouden kunnen worden op lange termijn. De oude, hebben teveel watertjes door zwommen en vele zijkanalen gegraven. Het is moeilijk, financieel, technisch en strategisch, voor nieuwe “boefjes”, belangrijk te worden, wanneer de “oude” regelmatig in hun blootje gezet worden.
  Robert French
  Antwoord:
  In wezen heeft de federale politie en het Antwerpse gerecht nu een unieke kans om te tonen dat het hen menens is met het uitmesten van deze augiastal. Deze mensen tonen alleszins aan dat er in dat politiemilieu ook serieuze mensen zijn aan wie je de veiligheid van deze regio wel kunt toevertrouwen.
  Politieman Marc H. werd inderdaad vandaag aangehouden, niet voor medeplichtigheid aan moord maar voor valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken in zijn hoedanigheid van openbaar ambtenaar. Een uiteraard op zich al zeer zware beschuldiging. Maar dit zou dus het begin kunnen zijn.
  Willy Van Damme

 16. http://www.thaivisa.com/forum/topic/573775-belgian-most-wanted-arrested-in-phuket/page__st__50

  The article is not very clear, but it does say that the Belgian Embassy asked Thai police to pick him up in Phuket. I think a lot of people are drawing conclusions that I don’t think are there.

  For one, it seems many are assuming that this man being caught was the work of Thai police. It seems to me that the Belgian Embassy knew he was in Phuket when they asked the police to arrest him. The Belgian government must have worked out which passport De Schutter was using and then traced it to Phuket. The article doesn’t mention anything about the man’s visa status, but typically a visa requires you report every 3 months as to your whereabouts.

  I imagine a more in-depth article would have included information about how exactly the Belgian Embassy knew De Schutter was in the Phuket area in the first place. It should have mentioned whether he was using a fake passport or not, and should have investigated into the visa he had and when he’d last registered with immigration. It should have given a few details of how exactly the police tracked him down, what gave them the tip.

  I think the Belgian Embassy did a great job of tracing him to Phuket. It was likely a matter of local police asking around and showing his picture until they traced him back to his place in Rawai. I’m not discrediting the Thai police’s work, but hey – give credit where credit is due. The Belgian government tracked this man down, out of all the possible places in the world that he could be, to Phuket, Thailand. The article should be giving more credit to either the Belgian government, Interpol, or both. It should be written as a cooperative effort. But putting Damapong Priewpan’s photo at the top and writing that he was the man who “ordered the investigation” seems inaccurate and misleading.
  Aangeleverd door Robert French.
  Antwoord:
  De Belgische ambassade wist heel goed dat de Schutter daar zat om de simpele reden dat het zijn officieel adres was waar hij trouwens de voorbije maand nog een Belgische dagvaarding in de zaak Luc thibaut & C Financiers NV had ontvangen.
  Tweede was dat het Belgische gerecht een aanhoudingsmandaat had uitgegeven tegen de man en aan Thailand zijn uitlevering had verzocht. En Thailand wil dergelijke ‘gasten’ liefst zo snel mogelijk het land uitzetten. Het bezorgt hen een slechte naam en om dit soort criminelen te waarschuwen voerde men dan maar zo’n show op. De andere collega’s zijn hiermee gewaarschuwd.
  Dat arresteren en uitleveren ging echter vermoedelijk wat vlugger dan de gerechtelijke politie zo te zien had verwacht. Vandaar die plotse actie met veel ondervragingen, arrestaties en huiszoekingen na zijn aanhouding en uitlevering.
  Mogelijks was dat ook de reden waarom De Schutter zo snel wou terugkeren en zich ook niet tegen zijn uitlevering verzette. Door terug te keren zette hij immers een enorme druk op de gerechtelijke politie die nu snel met materiaal moet komen die zijn continue aanhouding moeten rechtvaardigen.
  Wel lijkt er toch een einde te komen aan de feitelijke immuniteit van De Schutter. Dat de GP en het parket zo ver zijn gegaan lijkt hiervoor een aanwijzing te zijn.
  Willy Van Damme

 17. Beste Willy
  Bedankt voor de informatie….
  Ik had gehoopt dat je op deze opmerking zou gestoten zijn…net na de bovenbeschreven tekst….

  Puhketliving
  Posted 2012-08-01 17:33:24
  There is more gooing on ,

  All business that where set up are there to fraud , laundry money and Vera van Laer knew to much , now they where not married . ((!!!This shap was Married with the daughter of a Rich Maritime company , abouth 200 Vessels!!!!!)) .

  He is a fantast firts rate , as we know many of them in Phuket . ……

  dit is vrij persoonlijke informatie die ook weinig mensen interesseren of kennen, dus “mogelijk” iemand die MDS persoonlijk in Thailand kent, of toch goede informatie heeft….
  Robert French
  Antwoord:
  In Phuket krioelt het van de buitenlanders (farangs) en De Schutter is iemand die soms vrij openlijk zit te vertellen over zijn dolle avonturen. Ook in Phuket zal hij ongetwijfeld hebben zitten pochen over al die verhalen rond zijn problemen met het Belgische gerecht. Hij weet echter perfect tot waar hij kan gaan en tot waar niet. Hij kan je op maandag doodwensen en bedreigen en de dag nadien goeiedag zeggen en je een koffie aanbieden. Toen ik in Port Saint-Louis bij hem op bezoek kwam. Inviteerde hij mij joviaal met een koffie en toen Mara, zijn dochter, binnenkwam zegde hij zonder blozen: ‘kijk dat is nu die man die al die dingen over mij schrijft.’ De week ervoor, bij het verlaten van de Mechelse rechtszaal toen ik hem mijn bezoek aan Port Saint-Louis aankondigde was het: ‘je eindigt nog eens onder de grond.’
  Willy Van Damme

  • Ik denk dat Willy hier gelijk heeft. Als je in het buitenland woont en je daar laat registreren, dan wordt dit doorgegeven. Bovendien moet je, je in Belgie laten uitschrijven wanneer je dat doet. Indien Marc De Schutter internationaal gezocht werd, ook door interpol, dan hadden ze hem al veel langer geleden opgepakt. Dit werkt echt heel snel. Ook ik heb in het buitenland gewoond, dus ik ken de procedure, en ik heb daar heel wat -welliswaar kleine-criminelen, gekend. Degenen die geseind waren, hielden het er geen 2 maanden vol of werden opgepakt. Dus dat werkt heel snel.
   Bovendien wisten ze al die jaren hier in Belgie ook waar hij woonde, en werd er toch ook niets gedaan. En het is zeker ook de waarheid dat Marc nogal kon opscheppen met zijn “daden”, dat hebben wij ook meermaals aangehoord. Maar hij ging dan blijkbaar inderdaad wel hoever hij zelf wou gaan. Want ik lees hier toch zaken die in nooit over hem geweten heb. Ik krijg stilaan wel een ander beeld over hem, maar het blijft toch moeilijk om dit allemaal te vernemen.

   Ik ben echt eens benieuwd wat hier nog allemaal aan het licht gaat komen.
   Vera Wesenbeek
   Antwoord:
   Veel hangt af van de vraag wanneer men het opportuun acht om iemand te laten seinen en op te pakken. Ik ben geen politieman maar werk als journalist deels gelijklopend. Ik zal ook geen interview doen met iemand voor ik geheel ben voorbereid en ik de zaak liefst beter kan dan de betrokkene zelf. Zeker in dossiers als dit is dat noodzakelijk. Anders werken heeft geen enkele zin.
   Daarbuiten kan iemand ook illegaal in een land verblijven of onder een andere naam en met een vals paspoort. Ook is er de vraag of bepaalde douane- en politiediensten een man/vrouw bij een grenscontrole wel willen arresteren. Sommige misdadigers hebben soms in bepaalde landen bescherming.
   Verder raad ik je gewoon aan mijn boek ‘De zeepbel van Superclub’ te lezen. Het kan perfect via bibliotheken. Dat boek wordt door praktisch iedereen, ook de meeste betrokkenen, gezien als een goed onderbouwd basiswerk. Een van die misdadigers belde mij ooit op om mij te vragen wanneer hij van het hof van beroep zijn straf kreeg en wat dat was. ‘Jij kent het dossier zo goed’, was de verontschuldiging om mij te bellen. En hij kreeg binnen de minuut het antwoord.
   Willy Van Damme

   • @ Vera: ik vind ook dat men hier ook vooral op 1 man focust, waartegen in feite enkel indirecht bewijs bestaat. Het moet je maar overkomen dat je ex-vriendin/vrouw plots verdwijnt, uiteraad gaat alle verdenking naar de ex-man. Marc DS zou enerzijds zeer intelligent zijn, maar anderzijds zou hij wel aan deze vrouw zijn grootste geheimen hebben prijsgegeven? hmm, dit lijkt me niet logisch.
    Ergens moet je Interpol wel vertrouwen: als Marc DS blijkbaar moeiteloos met een Belgische identiteit de wereld kan rondzijzen, immigration offices passeren, dan zal hij wel niet de gevaarlijke moordenaar zijn die men nu plots beweert dat hij wel zou zijn.
    Er even van uitgaande dat geen enkel gerecht ter wereld, ook niet in Antwerpen, de bandbreedte heeft om onderzoeken rond elk misdrijf, elke moordzaak, 100% tot een goed eind te brengen, in deze veronderstelling vraag ik me nog altijd af waarom me nu plots de zaak heropent over een bordeel houdster. Dit is me niet helemaal duidelijk als ik de blog lees. Wat is de trigger hier? Aanhouding van het hoofd van de politie in Brussel misschien? Verhalen van andere(n) die graag interessant willen overkomen om zogezegd te doen uitschijnen aan de “goede zijde” te staan?
    Ik lees op deze blog een hele klaagzang over het corrupte Antwerps gerecht (het lijkt haast alsof Marc DS aan de basis daarvan ligt). Vraag is wat allen op deze blog zouden doen, mocht dit “corrupt” systeem zich een dag tegen hen keren. De beste manier om dit niet te laten gebeuren, lijkt me inderdaad om het te vriend te houden. En dit is inderdaad wat Marc DS deed in het nachtleven (ik was er zelf niet bij, maar deze blog lezend, lijkt me dit een plauzibele verklaring). Mogelijks zag hij later in dat het niet langer opportuun was zo verder te werken, en verhuisde vervolgens naar het buitenland.
    Allesinds, Marc DS lijkt me een kleine garnaal in een immens corrupt systeem, een hele opsomming van namen die mee de gevangenis in zouden moeten + het misdrijf waarvoor, daar ontbreekt het me momenteel aan.
    Visitor from Belgium
    Antwoord:
    Insiders van het dossier houden blijkbaar nogal eens van schuilnamen. Het is hun goed recht.
    De zaak Superclub waarbij de aandelen massaal konden verkocht worden zonder dat het officieel op de beurs stond kon alleen maar gedijen in een zeer zwaar corrupt systeem waarbij hooggeplaatsten meespeelden. Dat in zo’n omgeving mensen als Marc De Schutter opdoken en politielui er blijkbaar corrupte praktijken op na hielden is logisch. Marc De Schutter was maar een van de zeer velen die van die toestand zo te zien profiteerden.
    Als het verhaal over Kempenaers Brandstoffen en Vera Van Laer klopt is het dan de vraag hoe ze dan aan bepaalde gegevens kwam. Marc hoeft daarom nog niet loslippig geweest te zijn.
    Het eerste verhaal over een hernieuwd politieoptreden in de zaak Vera Van Laer dook ook ten tijde van het onderzoek naar de Antwerpse minivoetbalploeg Forcom waar diezelfde Marc H. eveneens een hoofdrol in speelde. Het was immers opgevallen dat de moordsectie van het parket meespeelde in dit onderzoek en iedere insider wel wist van de goede relaties van MDS met leden van de OD van de Antwerpse politie als een Marc H en de verdwijning van Vera Van Laer.
    Dat Marc De Schutter de voorbije maanden vrij kon reizen heeft vermoedelijk te maken met het feit dat men hem pas in Antwerpen wou zodra men het dossier praktisch rond was. Het opbouwen van een onderzoek verloopt immers niet over een nacht ijs maar vergt maandenlang werk.
    Ik krijg wel het gevoel dat jij deze evolutie rond de zaak Vera van Laer niet als een positieve zaak ziet. Klopt dat?
    Willy Van Damme

 18. Beste Willy,

  Mijn bron zegt, zoals U reeds vermelde, zijn “immuniteit” enz……..werd ook zojuist op de televisie volledig opgegeven. De journalist die de commentaar geeft sprak het uit dat Marc De Schutter een “informant” was van de Belgische speurders. Het blijkt dat het Comité P, via de Media, een duidelijk signaal geeft naar de buitenwereld, die hem kennen, dat zijn “contract” met justitie “voorgoed” voorbij is. Dit signaal zal ook wel “duidelijke” inslag geven naar die personen die met hem hebben gewerkt in het verleden, en de PVs verduisterden hem daarmee de vrijheid beloofden. Deze “immuniteits-ontneming” zal vele “partners” nu doen nadenken over andere zaken waar Marc De Schutter bij betrokken was of nog is, en wie Marc De Schutter zal vernoemen in de volgende maanden in de cel, terwijl hij daar de tijd krijgt om zich te concentreren op zijn mogelijke strafvermindering, wat voor hem nog overblijft te doen….

  Wat betreft de voordelen van een ” goede informant” want er bestaat wel degelijk een bepaalde organigram van voordelen rondom de belangen van de dossiers waar een informant aan werkt.

  Mijn bron weet hoever dit soort van “illegale immuniteit” werkt voor bepaalde die hij ook kent.

  Natuurlijk, in het geval Marc De Schutter, was zijn betrekking als informant, zuiver en alleen interessant voor hemzelf, en bepaalde noodzakelijke voorwaarden die hem werden toegestaan tijdens zijn reizen, en diplomatische administratie. Die agenten die aan de bron zijn van dergelijke integratie van informanten, moeten ook eens onder de loep genomen worden…

  Opgepast! niet alle informanten zijn daarom allemaal over dezelfde kam te scheren zoals heer de schutter. Zonder informanten was het politie werkt en succes in bepaalde zaken onmogelijk om een einde te maken rondom bepaalde dossiers. Informanten doen de politiediensten “leven”…en vervangt soms veel nutteloos onderzoek en tijdsverlies. Tevens zijn informanten meestal een goedkope bron van werknemers voor de staat. Spijtig genoeg voor deze, je kan er geen pensioen aangifte me doen, of rekening houden met belastingafschrijving…
  Robert French
  Antwoord:
  De man was voldoende geslepen om zich als zogenaamde informant van de drugssectie allerlei faciliteiten toe te eigenen. En inderdaad die luxe is nu voorbij.
  Hij is ook voldoende geslepen om bepaalde voor anderen bezwarende verklaringen af te leggen om zo strafvermindering te krijgen.
  De Schutter is een intelligent man.
  Willy Van Damme

 19. Deels is de lijdensweg van Pitou, en ik stel dit louter op basis van wat ik op deze blog lees, deels te wijten aan het belang dat deze man hechtte aan het finaciële. Het lijkt me net iets te simpel alles in de schoenen van zijn broer te schuiven.
  Visitor from Belgium
  Antwoord:
  Wat dit laatste betreft vermoed ik dat je wel gelijk hebt. Maar ik kende Pitou niet en kan er dus ook geen commentaar over geven. De man is dood en mede daarom zwijg ik.
  Willy Van Damme

 20. @Willy: ik ken weinig van de actoren écht ten gronde, en was er in die jaren ’90 toen het zich allemaal afspeelde niet bij. Ik ken enkel de kant die Vera beschrijft. Als er zéér sterke bewijzen opduiken (DNA of zoiets) sluit ik me volledig aan bij de conclusies die je daaruit kan afleiden. Momenteel vergelijk ik simpelweg wat ik op deze blog lees over die mensen hun verleden, met de beperkte kennis van de vermelde personen in kwestie, gecombineerd met de wetenschap dat op een gegeven moment (en zeker in het Antwerpse) het totaal onduidelijk is of de crimineel nu de politie is danwel de verdachte zelf. De Belgische wet met zijn vele “grijze zones” is ook al geen helpende hand in deze. Zolang “the bigger picture” me niet duidelijk is, blijf ik me de vraag stellen waarom die zaak nu plots weer geopend wordt. Dingen gebeuren om een rede, en het is nu net die rede die we best naar boven dienen te brengen. Ik zag de reporters op VTM of VRT deze vraag niet stellen aan het Antwerps gerecht, nochthans zou de burger die dit onderzoek financieert via zijn belastingen, hierover meer duidelijkheid mogen krijgen. De aanhouding is goed nieuws als het over de dader gaat en men onomstotelijk de schuld kan aantonen (hopelijk geen Klottemans type van arrest). Het is slecht nieuws als het weer om de zoveelste losse flodder zou gaan, terwijl er heel wat meer dringende dossier extra middelen kunnen gebruiken. Momenteel zie ik Marc DS als een pasmunt voor “iets”, vraag is voor “wat”? Misschien dat Humo hem eens kan gaan interviewen in zijn cel?
  Visitor from belgium
  Antwoord:
  Ik laat hier gewoon het gerecht zijn werk doen en zal met ongeduld wachten op de uitkomst. Maar zoals de zaak Pandy onder meer bewees hoeft men geen lijk te hebben om iemand zwaar voor moord te laten veroordelen.
  Uit wat ik nu de voorbije twee weken vernam lijkt het mij wel duidelijk dat het eerste onderzoek een doorgestoken kaart was. Blijkbaar wil men dat nu rechtzetten. Zoiets gebeurt nog wel eens, ook in andere landen.
  Maar als gezegd, ik wacht af.
  Willy Van Damme

  • Beste “Visitor from Belgium”
   Onze Bron meld:
   Dat alle bovenbeschreven teksten moeten gelezen worden met een bepaalde kennis rondom de verschillende zaken, gemeld. Dus is het voor buitenstaanders of vluchtige kennis van zaken, bijna onmogelijk, chronologisch te volgen. De geloofwaardigheid is enkel “in te schatten” door personen die jaren werken met deze dossiers. Bepaalde kleine stukken, geven soms en voor enkele, een klein licht in het duistere van de vele “personages” en “dossiers” die overlappend het bewijs moeten leveren van de “beschreven teksten” hier op de blog van Willy.

   Zoals willy reeds melde, lees de bestaande boekdelen, en bestudeer de bestaande dossiers, indien je daar inzage van kan hebben, wat mijn bron sterk betwijfelt.

   Door het stilvallen, en het “decoderen” van deze informatie, zal blijken wie de waarheid vertelt, en mijn bron wacht enkel dit moment af. Zoals vermeld in deze Blog kan wegens bepaalde “belangrijke redenen” de bron verdere informatie ” met akkoord van het comité P” hier niet vermelden. Ook over overlappende dossiers, kan hij die niet “openbaar” maken vooraf…het is een kwestie van gezond nadenken, en de ernst van de “verklaringen” die pas nu in het dossier zijn toegevoegd. Deze verklaringen kunnen slecht geïnterpreteerd worden door bepaalde maffia groeperingen die in dezelfde periode ook bepaalde “systemen” hebben opgebouwd met dezelfde politie diensten, en deze wensen niet dat deze aan het licht komen, dat kan je zeker wel begrijpen.

   Onze bron schrijft “in alle voorzichtigheid” over bepaalde personen die vandaag reeds met kogelvrije wagens zich verplaatsen, en permanent “onopvallende” lijfwachten hebben om ergens een koffie te drinken in het openbaar, die ook bepaalde “voordelen” hebben dat hier zo weinig mogelijk hun namen en “daden” openlijk behandeld worden…zo begrijp je de ernst van het begin van een mogelijke diepgaande reiniging en verdere stappen die zullen ondernomen worden door Comité P.

   Nu is de eerste stap Marc De Schutter voor een dilemma te stellen, die andere dossiers, die reeds werden behandeld, terug zal openen.

   Denkelijk, zal na de zaak in België, Marc De Schutter nog door enkele buitenlandse politie of geheime diensten worden opgevraagd en uitgeleverd door België naar bv Amerika waar verdere en andere ondervragings-systemen zullen worden toegepast hem aan de praat te krijgen. Moet hij zo nog naar Israël gebracht worden, zou onze bron “niet in de schoenen” willen staan van Marc De Schutter, bij de nog uit te voeren verhoringen, tenminste als je weet hoe deze politie diensten daar werken, is het duidelijk!

   Om bovenvermelde teksten te kunnen verstaan, moet je ze chronologisch behandelen, en onze bron heeft deze “bewust” kruisgewijze geschreven…
   Robert French
   Antwoord:
   Ik heb het gevoel dat onze ‘visitor from belgium’ niet geheel vreemd is aan dit dossier. Verder blijkt uit een bericht hier van Joris van der Aa dat Marc DS naar Marc H wijs als zijnde iemand die weet wat er juist met Vera Van Laer gebeurde.
   Willy Van Damme

   • @Willy: ik ben helemaal vreemd aan die Vera Van Laer zaak hoor, heb het destijds niet gevolgd. Wat ik wel stel is dat ik in die Marc DS geen moordenaar zie. Het motief lijkt me ook te zwak: een boekhouding van een kleine onderneming. Het lijkt me voorts ook dat hier professionals aan het werk zijn geweest die een quasi perfecte moord hebben weten uit te voeren. Dit lijkt me niet mogelijk voor (een onervaren) iemand om op zijn eigen houtje af te handelen, laat staan om dit te doen zonder sporen na te laten. Voor zover mijn kennis van chemie & fysica rijkt kan je niet zomaar met een dweil even je huis schoonvegen na een moord, er blijven zelfs dan nog sporen zicthbaar onder UV licht. Een helpende of zelfs uitvoerende “ervaren” hand is effectief een mogelijke piste, en mogelijks is dat wat men met de lopende confrontatie(s) tracht te bewijzen. Hopelijk krijgen we snel zicht op de motieven om deze zaak te heropenen. De motieven achter die moord ( een lijstje van prominenten als klant?). Ik interesser me voornamelijk in financiële dossiers, zoals de Gemeentelijke Holding recentelijk, dat om dezelfde motieven als destijds bij SuperClub niet in faillissement mocht gaan, maar enkel in vereffening. Op die manier houden zij die het wensen het potje dicht.
    Visitor from Belgium
    Antwoord:
    Het is maar de vraag wat men klein noemt. Bij Kempenaers Brandstoffen ging het om miljoenen euro’s die men achterover drukte via de klassieke mazout/dieselfraude. En een moord pleegt men desnoods om een sigaret te bekomen. Verder kan ze ook heel impulsief gebeuren.
    Of Marc De Schutter een moordenaar is zal het onderzoek mogelijks uitwijzen en ik heb daarover geen mening. Mijn (beperkte) kennis van de hoofdpersonen in het dossier Superclub toont wel aan dat er een hemelsbreed karakterieel verschil was tussen een Marc De Schutter en bijvoorbeeld een Jan Maes. Zelfs al zijn ze nog jaren na Superclub en Lavithas blijven samenwerken en elkaar ontmoeten.
    Willy Van Damme

   • Ik wil me niet met de zaak bemoeien, ik weet hier niets van, behalve wat ik op dit weblog er over lees, maar ik vind de redenatie van Visitor maar een kromme. Officieel geven de twee heren elkaar de schuld van, jawel, moord. Het is dus vreemd als je blijft volhouden dat dit onzin is. Bovendien kan ik me heel goed voorstellen dat een van de hen, of misschien wel samen, bang waren om vele jaren te moeten brommen wegens grootschalige fraude of wie weet wat die Vera nog meer aan de grote klok wilde hangen. Logisch is dan dat de moord zorgvuldig voorbereid is en dat die niet plaatsvond in het huis van een van de twee.
    Gerrit
    Antwoord:
    Ik ken die ‘Visitor’ niet maar misschien heef hij wel een persoonlijke reden voor die inderdaad kromme redenering. En als het inderdaad die politieman is die de moord pleegde dan zal die wel weten hoe hij dat varkentje moet wassen. De man was immers een topfiguur binnen de stedelijke recherche. Verder weten wij niet wat er allemaal in het gerechtelijk dossier zit. Reden waarom we allen hier erg voorzichtig moeten zij met het trekken van allerlei conclusies.
    Willy Van Damme

 21. Vandaag in Het Laatste NIeuws, een wat mij betreft ophefmakend stuk, dat weggepropt is op de regiopagina’s. MDS beschuldigt politieman Marc H. van moord. Er is een confrontatie tussen Marc H. en MDS gebeurt en tijdens dat dubbelverhoor heeft MDS gezegd. “Marc H. weet maar al te goed wat er met Vera is gebeurd. Vraag het hem!” Afin, ze hebben mekaar daar wat zitten zwartmaken, zonder concreet te worden. Maar vrienden zijn het duidelijk niet meer.
  Joris Van der Aa
  Antwoord:
  Sterk bedankt Joris. Daar het op de regiopagina’s zat (wat oerdom) zou ik het niet gezien hebben. Het is, zoals ik hier al ietwat stelde, een te verwachten reactie. Het net wordt ook iedere dag zo te zien wat strakker gespannen.
  Willy Van Damme

 22. Bedankt Joris,

  zeer belangrijk nieuws, en met veel vuurwerk in de komende dagen…
  Wat onze bron reeds melde in 1996, word nu als eerste “waarheid” bevestigd…dit is het begin van denkelijk het “belangrijkste onderzoek” gepleegd en naar de destijds politie corruptie en de “gebruikelijk” systemen die onze bron “reeds” melde rond andere dossiers…er is vervolg op komst..gegarandeerd!
  Robert French
  Antwoord:
  Een snelle reactie en inderdaad. Zullen we de bloemen voor dit politieteam al klaarleggen?
  Willy Van Damme

  • Beste Willy,
   We wachten nog even met de bloemen, juist het feit dat we nog niet weten of een bloemenwinkel dit allemaal kan leveren, en hoeveel rouw boeketjes er gemaakt moeten worden. Laten we de experten nu de schade eerst duidelijk vaststellen, hopelijk is er nog plaats in de begijnenstraat, want isoleercellen hebben ze niet voldoende voorhanden. Tenslotte zitten daar vele “bandieten” die niet liever de wandeling willen delen met de “reeds” 3 opgesloten agenten, en een leugenaar met mooie “roze billetjes”.. en zeker word er gefluisterd, daar in de gevangenisgangen rondom onze 4 artiesten…zeker door enkele “zware” gevallen die door “deze” voor lange tijd werden van hun vrijheid beroofd wensen ook ” gerechtigheid”…
   Robert French
   Antwoord:
   We kopen de bloemen zodra we hier zekerheden hebben. Verder zou ik als flik inderdaad niet graag in de Begijnenstraat zitten. Er zal daar nog wel iemand een rekening hebben openstaat vermoed ik. Met interest!
   Willy Van Damme

 23. Beste Robert, al minstens 3 blijken redelijk voorbarig opgesloten te zijn, aangezien ze intussen al terug op vrije voeten rondlopen. Ik ben benieuwd naar het vervolg in deze zaak.
  Visitor from Belgium
  Antwoord:
  Een der drie (Marc H.) werd wel onder strikte voorwaarden vrijgelaten. En verder ben ik even nieuwegierig als jij naar de afloop van deze zaak.
  Willy Van Damme

  • Zo is België, en zo is de wetgeving…. en dat schijnt ook voor U en plezier te zijn…
   Robert French
   Antwoord:
   Sommigen hebben er inderdaad plezier in dat het justitieel beleid hier (maar ook elders) mank loopt. Kruimeldieven belanden in de cel, de grote jongens in de wijnbar.
   Toen Marc De Schutter en Guido Van Belle in Mechelen voor een fraude die meer dan 50 miljoen euro betrof (o.a. tegen kleine spaarders) 3 jaar celstraf voorwaardelijk kregen, fluisterde een magistraat mij in de zaal toe: “Die zullen vanavond wel een feest met champagne houden”. Jan Maes kreeg die jaren celstraf toen effectief aangemeten, maar in beroep werd dat ook bij hem drie jaar voorwaardelijk.
   Conclusie: Misdaad loont. Zij zullen het niet betwisten.
   Willy Van Damme

 24. Vier jaar cel voor Silvio Berlusconi…..

  Le tribunal, en prononçant en premier lieu une peine de 4 ans de prison, est allé au-delà des réquisitions du parquet, qui avait demandé 3 ans et 8 mois de prison pour le Cavaliere. Dans son réquisitoire, le procureur Fabio De Pasquale avait déclaré en juin que les coûts d’acquisition des films par Mediaset avaient été “gonflés” de 368 millions de dollars pour la seule période 1994-1998, tandis que pour les années 2001-2003, ce chiffre aurait été de 40 millions d’euros.

  En nu op zoek naar de relatie Jan Maes, de verklaringen hier op de blog…….
  Robert French
  Antwoord:
  Lijkt zijn verdiende straf maar Berlusconi gaat zeker nog in beroep en daarna is er nog Cassatie. Dus niet te vroeg juichen. Zijn einde is wel nabij, dat is zeker. Vraag is wat er met zijn imperium dan gaat gebeuren. Naar Murdoch?
  Willy Van Damme

 25. Mijn Bron tracht alleen maar zijn verklaring te bevestigen dat rondom die periode, en zeer opvallend” ook bunga-bunga reeds met mediaset speelde, en daarop de vergelijking van Jan Maes met kopie-conforme middelen speelde in een wazige waaier van gelijke interesses….hoe ka n het zijn dat ” mijn bron” als enige dit zou geweten hebben…(?)

  Natuurlijk blijven er middelen over voor Berlus, onkruid vergaat niet….hij zal wel alles overladen met nieuwe ” offschore’s” en behoud van de aandelen buiten schot van de staat en de Italiaanse fiscus
  Onze bron meld verder ” muisstilte” over alles wat Marc De Schutter aangaat, niet vanuit Comité P, niet vanuit de media…..niemand nieuws?
  Robert French
  Antwoord:
  Wat betreft Marc De Schutter is het afwachten wat het resultaat van het politioneel onderzoek nog gaat opleveren. Ook hier niet te vroeg juichen natuurlijk en alleen afwachten. Geduld, een mooie deugd.
  Willy Van Damme

 26. Justice…..lachertje….
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130103_00420857
  Robert French
  Antwoord:
  Het arresteren van iemand is een zeer uitzonderlijke maatregel en is maar een feit nadat er een onherroepbaar vonnis is, dit is dan veelal na een arrest in beroep.
  En zeker in voorarrest is dit nog veel meer uitzonderlijk en terecht. Iemand van zijn vrijheid beroven is een zeer harde maatregel die in geval er geen veroordeling is maar om heel serieuze reden mag gebruikt worden.

  Dat Marc De Schutter hier onder zware voorwaarden voorlopig in vrijheid kwam wil zeker niets zeggen over de richting die dit dossier finaal zal uitgaan. U maakt al conclusies die er helemaal nog niet te maken zijn.

  Verder is het goed vandaag het gesprek in Het Laatste Nieuws met de geschorste politieman Marc Houvenaghel te lezen. Deze stelt chronische leukemie te hebben en zegde in die krant: "Of De Schutter ermee kan leven dat hij zijn vrouw heeft vermoord? Ik denk het wel."

  Of hoe vriendschappen soms eindig zijn. Marc Houvenaghel, wiens ex-vrouw samen met Vera Van Laer toen in 1996 een bar openhield, geeft toe in de zaak van De Schutter fouten te hebben gemaakt.
  Willy Van Damme

 27. GEWELDIG NIEUWS!!! Marc is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, wat logisch is als je onschuldig bent !!! Vraag me wel af of ze hem nu in business class gratis gaan terugvliegen naar Thailand, en eventueel vergoeden voor de nutteloze tijd in de gevangenis!
  Visitor from Belgium
  Antwoord:
  Toch nog een fan van Marc De Schutter, en een die liever anoniem blijft.
  U beweert hier ‘zonder bewijs’ en schreeuwt hier onzin. Hij is vrijgelaten omdat zijn aanhouding in het kader van het verder onderzoek van dit dossier niet nodig was. En dan is zijn voorwaardige vrijlating logisch.
  Bovendien toont het feit dat deze vrijlating aan strenge voorwaarden is onderworpen dat er wel degelijk serieuze reden zijn om die op te leggen. Uw stelling ‘geen bewijs’ is dan ook klinklare onzin.

  Men moet gewoon de loop van dit onderzoek verder afwachten. En het is niet omdat men hem hier nooit veroordeelde dat hij onschuldig zou zijn. Juist zoals het tegenovergestelde ook waar kan zijn. het aantal onschuldig veroordeelden in de Belgische geschiedenis moet in de vele duizenden lopen. En dit is ook zo omgekeerd. Vele moordenaars ontsnapten de dans.

  Verder is dat van dat vliegtuigticket en die schadevergoeding te overwegen. Mits hij dan al de in de miljoenen euro’s lopende boetes e.d. die rechters hem oplegden vooraf zal betalen. Nu hangt die man, zoals al zijn kompanen uit het dossier Superclub, de onvermogende uit.

  Maar peperdure advocaten betalen, rond de wereld reizen en zomaar 10.000 euro borg betalen is nooit een probleem. Hun slachtoffers betalen…. dan is dan wel onmogelijk. Het is als Michelle Martin: Hun slachtoffers uitlachen in het gezicht terwijl ze bij Dessange in Knokke een nieuwe coup krijgen.

  Verder is de lectuur van het gesprek in Het Laatste Nieuws van vandaag met de geschorste politieman Marc Houvenaghel boeiend. Die stelde: “Of De Schutter ermee kan leven dat hij zijn vrouw heeft vermoord? Ik denk het wel.”
  U zij zonder bewijs?

  Gelieve dus wat minder de fan uit te hangen van dit soort asociaal volk. Maar ik heb zo’n vaag vermoeden dat ook U bij die superclub van kompanen behoort.
  Willy Van Damme

 28. Wat ik wil zeggen over onze visitor, na doorlezen van zijn intelligente teksten, moet het zijn dat hij inderdaad met Marc De Schutter een goede relatie heeft. Zelfs ” supporter” ….. Denkelijk een van zijn kompanen die alleen het moment heeft afgewacht van zijn ” tijdelijke” vrijheid om verder mensen ……. Nog zo een “mee-eter” die zich onder de huid wil verschuilen.
  Ik vind het spijtig dat het systeem niet iets meer mogelijkheden heeft om deze etters te laten rotten in hun cel.
  Normaal, en volgens de gekende technieken, zou Marc De Schutter vanaf nu, na zijn inkortingen van zijn rechten, bestendig onder toezicht te staan. Laat ons hopen dat de “speurders” nu alles op alles zetten hem op de voet te volgen, afluisteren, zijn contacten “grondig” doorspitten en hem geen seconde alleen laten….zoals je dat alleen in films kan bekijken, want het probleem is de onderbezetting van politieagenten zowat overal in Europa…

  @ Willy….Recht is aanpasbaar, en zolang er geen strikte lijnen getrokken worden, blijft het recht aan de zijde van die die ze “wensen” …

  In ieder geval, Marc de schutter heeft in deze korte periode enkele advocaten ” versleten” en zeker heeft het te maken met het niet kunnen betalen van deze ” dure” rechts..lol pleiters. De vraag kan gesteld worden, als je al je geld in het buitenland hebt, dus verdoken voor de fiscale zichtbaarheid, en je bent in Antwerpen opgesloten, is het zeker niet eenvoudig om grote sommen te kunnen overmaken, zelfs met hulp van, en zodoende de gelijke levensstandaard te kunnen behouden. Ook nog een duidelijk spoor die pas na vrijlating kan worden gecontroleerd. Dus door hem verbod op te leggen België te verlaten, speelt men op alle zekerheid hem elke millimeter te controleren. Dus, geen verplaatsing mogelijk, geen telefoontjes, geen bankbezoeken, geen contacten….enz… Marc De Schutter gaat een van zijn moeilijkste tijden in zijn leven, als vrije man, doormaken, dat is zeker.

  Marc Houvenaghel …mag van mij …… dat is dan ook het minste van de straf die hij kan krijgen. Wat mij in dergelijke toestand afvraag is, voor dergelijke mismanagement te hebben verklaard in zijn “job” moesten ze eens goed nadenken om dergelijke personen, het recht van het ontnemen van hun pensioen, in de strafmaat, en in regel uit te voeren.
  Denkelijk zouden “dergelijke veroorzaakte toestanden” duidelijk afnemen…zeker voor openbare functies…
  Robert French
  Antwoord:
  Jouw woede over bepaalde zaken in dit dossier is ook de mijne. Ik heb wel enkele zinnen uit je reactie moeten weglaten daar die strafrechtelijke feiten veronderstellen en dus als lasterlijk en eerrovend kunnen worden gezien.
  De man werd te vlug door de Thais het land uitgezet wat betekende dat men in Antwerpen plots zeer snel moest gaan. Mogelijks is het dossier tegen de zomer af.
  Willy Van Damme

 29. Dag Willy,
  Ik hoop dat je geen problemen of telefoontjes gekregen hebt over mijn gedrag, en ze u de vinger gewezen hebben. Doch nog even wat ik hier neerschreef is ” de waarheid” en zoals ik gemeld heb, ben ik ” onder bepaalde en reeds voorgelegde voorwaarden” om dit alles wat hier neergeschreven is, ook onder eed, aan de rechtbanken uit te leggen en te ondertekenen. Maar, geen zorg daar ligt nu het probleem van de Antwerpse justitie. Indien dit alles officieel zou onderzocht worden, is het alsof ze bekennen dat ze op de hoogte zijn “waren” van bepaalde corrupte situaties. Dit zou nogmaals de “mesthoop” vergroten en de media-aandacht en de publieke opinie nog verder moeten indijken.

  Blijkt dat bepaalde advocaten ook hier hun informatie gehaald hebben, door de “cafépraat” zoals bepaalde hebben gebruikt voor de rechtbank om Marc De Schutter vrij te krijgen. Ik denk ten slotte dat dit aandeel tot het volledige leventje van Marc De Schutter, door toedoen van het internet, Marc in de toekomst wat meer problemen zal hebben als voorzien. Zijn naam draait duidelijk rond met de aardbol en in verschillende talen werd er over hem gepraat, dus, elke verdere poging tot zakelijke contacten op zijn naam zullen wel even anders aangezien of aangepakt worden.

  Google heeft duidelijk grip op deze man, nu hij zo openbaar werd benaderd door de media en justitie..
  Wat de meeste denken dat dit een goede publiciteit is voor Marc, heeft het fout…ook gangsters gebruiken Google en internet om de kwaliteit van tegenhangers te kennen, alsook hun falen en zwakheden…” om eigenwijze schrijvers zoals de visitor from nowhere” wat te verduidelijken, meeste goed georganiseerde misdaad organisaties beschikken over computer specialisten die via IP nummers en bijkomende informatie, sneller kunnen werken als de politie zelf..de aandacht schenken kan ook “anders” geïnterpreteerd worden als je te scherp ingaat op bepaalde zaken… Tevens via Maps kan je tot het huisnummer lezen….het telefoonnummer op de bakkerij inzoomen enz….zo kan je bv via MAPS in Nice praktisch de immobiliën lezen in de vitrine ” klein knipoogje naar……” … dus voor bepaalde informatie moet je jezelf niet meer verplaatsen…

  @ Willy, geen zorg voor de teksten die aangepast werden bij Uw hand. Dat het comité P inderdaad werd overspoelt zonder goede voorbereiding wegens het snelle uitvoeren van de aanvraag tot uitlevering wist ik de dag van zijn aanhouding..dat was ook hun grootste vrees..
  Robert French
  Antwoord:
  Ik wil het hier gewoon netjes houden. Iedereen kan hier onder een schuilnaam of de echte naam alles komen beweren, maar bij twijfel gooi ik het in de prullenbak. Onverbiddelijk.
  Willy Van Damme

 30. U schreef “” Ik heb wel enkele zinnen uit je reactie moeten weglaten daar die strafrechtelijke feiten veronderstellen en dus als lasterlijk en eerrovend kunnen worden gezien.””

  Soms is dat ook de bedoeling, deze “intellectuelen” te “vragen” om te strafrechtelijk te reageren, zeker “met een officiële klacht tegen mij en mijn verklaringen”. Dit zou voor mij een grote opluchting zijn deze vergeten zaken te benaderen voor bepaalde rechtbanken. De meeste van deze “soort” weet dan ook dat verder onderzoek word gemaakt…daarom laten de meeste “zeker ten overstaan van mijn persoon” dit vrijwillig toe… en ook weten ze dat het “zo laten” ook beter is…soms is het “vele weten” een nadeel, doch blijkt dit ook een sterk punt te zijn.. Het moet ook nog in de handen van de procureur terecht komen, en daar ligt dan het probleem..zij ook weten wat er zou kunnen gebeuren indien ze deze klacht “positief” doosturen aan het parket..

  Men kan zeggen wie met vuur speelt verbrand zich een dag,… ik ben al doorbakken…
  Robert French
  Antwoord:
  Ik raad U dan ook aan eventueel met uw eigen blog te beginnen. Maar U moet begrijpen dat ik hier bepaalde zaken, hoe juist ik die soms kan vinden, niet kan dulden.
  Willy Van Damme

 31. Beste Robert French, Ik volg deze discussie met interesse. Mocht u over meer info beschikken betreffende de Bende van Nijvel, dan hoor ik dat graag, desnoods anoniem via mail. Wat betreft Latijns-Amerika, meende Haemers tijdens zijn periode in Brazilië destijds beroep te kunnen doen op een invloedrijke bevriende persoon in Bolivië (?), wiens naam eindigde op “-ski” (zie rapport de jonghe/van brussel). Zie ene Fedor/Felix Przedbxxxx… ofte het dossier Atlas… ofte de judeobelgische maffia… ? latijns-amerika is uiteraard een anticommunistische stronghold geweest waar euroterrorsisten zich goed voelden (delle chiaie, ciolini, …) wat betreft thailand denk ik uiteraard ook aan beijer en van de weghe….
  Dimitri Knudde
  Antwoord:
  U bedoelde vermoedelijk Felix Brzedborski wiens naam valt in het dossier Atlas.
  Willy Van Damme

 32. Beste Dimitri
  De details van het aandeel in het dossier van de bende van Nijvel, werd door de Antwerpse politie nooit toegevoegd aan het “officiële” dossier. Toen deze werden vastgesteld, heeft men enkele weken moeten nazien naar de “zekerheid” van die gegevens, en men heeft de verplaatsingen van bepaalde leden van de Bende Van Nijvel gecontroleerd. Zo heeft het parket bevestigd dat de informatie en de bewijzen klopten met de beweging van de groep. De contacten die gelegd werden, was in het bijzijn van een bekende restaurantuitbater op de Turnhoutse baan in Borgerhout, die ook investeringen heeft in het genoemde land. Deze heeft geholpen in verschillende boekhoudkundige bijstand en het strategische verzetten van de sommen die later naar Spanje zijn verhuisd. Ze hebben eerst onderdak gekregen in een hotel, uitgebaat door een cubaan, ingeschreven onder hun eigen naam! daar is het onderzoek zogezegd vastgelopen, door het betalen van zwijggeld aan enkele leden van Interpol die scherp in de buurt waren. De bekende restaurant uitbater heeft zijn appartementen opengesteld aan de bende en bepaalde van hun vrouwen, zodoende ze niet meer in de buurt van het hotel moesten blijven. Een van de dames was psychologisch zeer onstabiel, en werd dan ook achtergelaten in het hotel. Interpol heeft ook nog verdere sommen ontvangen, om deze vrouw met rust te laten en zodoende het verdere onderzoek te omzeilen.

  Er werden foto’s geleverd, en die gemaakt zijn in de appartementen en doorgegeven aan de Belgische Politie, met alle leden aanwezig, deze foto’s zijn ook bevestigd door het parket en als bewijsmiddel aanvaard..doch zijn deze niet in het dossier terechtgekomen.

  De “papieren” bedrijven met oprichtingsdatum werden doorgegeven, de boekhouder was bekend met naam en zijn kantoor, waar de boekhouding, neerleggingen, bankuittreksels en al het zakelijke rondom deze aanwezig waren, doch is alles daarrond verdacht stil gebleven.

  Het comité P is daarvan ” nu” op de hoogte, en……bekijkt de zaak…verder wens ik “nog” geen uitgebreide informatie door te geven, dit zou leiden tot strafbaarheid in het “nog” verdere onderzoek…wat ik zeker niet wens..en dat wil ik zeker niet in voordeel van het parket brengen, nu ik over bepaalde zaken uit de bol ga…Politieagent dhr. W.W. was de man die alles in handen had, en schijnbaar alles verloren heeft. Wat ook mag zijn gebeurd, nogmaals een bewijs dat bepaalde politieagenten onder druk stonden, of zelf corruptie hebben gepleegd.

  Mogelijk later….met details en adressen..
  Robert French
  Antwoord:
  Bedankt voor die bijkomende informatie.
  Willy Van Damme

 33. Beste Dimitri,

  Ik kom nog even terug op Uw aanvraag tot informatie…
  In het geheel van wat ik hier over de bende van Nijvel schrijf bestaat duidelijk over “twee deelnames” rondom informatie over de bende…

  Het gedeelte dat ik U schreef “vandaag” en bovenvermeld is rondom 1994-1995….
  Het gedeelte over de wapens, munitie, en mijn “eerste” ontmoeting met Haemers, zijn vrouwelijke partner en 2 andere leden van de bende, moet ongeveer dateren van 1983-1984 ….
  Robert French

 34. Beste Dimitri…
  Zoals ik reeds zei, ik ben geen specialist in alle “sprongen” van deze bende, en ook zijn mijn contacten rondom deze vrij ongeorganiseerd tot stand zijn gekomen. Ik kan U zeggen dat die aangelegenheden voor mij “in volle verassing” zijn doorkruist.

  Ik wist niet, sinds gisteren avond, dat er een belangrijk forum bestaat over Haemers en alle omstandigheden rond deze bende.
  Ik heb daarom mij gisteren daar ingeschreven, en het eerste deel van mijn ontmoeting met Haemers neergeschreven.

  Het tweede deel, wat hier lichtjes werd aangeschreven, “met dank aan Willy” is in verder onderzoek, dus kan ik geen details schrijven..ook niet in dat forum.

  Gezien de foto’s die in 1996 werden gemaakt, en die werden nagezien door de onderzoekers is inderdaad de link gelegd dat beiden elkaar kenden, en ook zouden samengewerkt hebben.

  Op deze foto’s stonden zowel personen die bij de bende van Nijvel waren en die van Haemers.

  http://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=1074&p=2

  Groeten..
  Robert French

 35. dank, maar als dit info is uit 1983 en 1996, en er werd bijna een decenium niets mee gedaan, verwacht u dan nog niets hiervan uit gerechtelijke hoek?
  Dimitri Knudde
  Antwoord:
  Wachten is hier de boodschap. De indruk heerst dat men in Antwerpse politionele en gerechtelijke kringen nu wel iets wil ondernemen. En dat bleek tot nu.
  Verder raad ik u mijn boek van 1999 aan ‘De zeepbel van Superclub’ uitgegeven bij Van Halewyck. Je kunt het wel vinden via de bibliotheek. Daarin wordt haarfijn de relatie van die heren met het Antwerps milieu van politie en justitie omschreven. Niet fraai hoor.
  Willy Van Damme

 36. Beste Dimitri,

  Er bestaat een nieuw leven voor de volledige zaak van de bende van Nijvel. Men denkt sterk dat men de sluitingsdatum van 2015 gaat verlengen met 10 jaar.
  Geen van beide zaken staan op de “officiële” website van de politie die foto’s en bewijsmateriaal ter beschikking stellen..In wat gebeurd is met Marc De Schutter, en de verklaringen van 1996 blijkt nu ook in dezelfde kringen van de gerechtelijke gebeurd te zijn dus bewezen”gesjoemeld”…Is men op het spoor van deze “belangrijke” corruptie, en de personen die daar achter zitten?….ik kan het U niet bevestigen. Doch schijnt het de volle aandacht te krijgen en je weet maar nooit dat een weggeduwde informatie plots de zaken versnelt …
  Het is zeker dat verschillende zaken door bepaalde politie diensten niet juist werden behandeld, of bewust niet werden behandeld. Doch werd er wat veranderd om bepaalde mensen, medewerkers en gangsters te beschermen, nu deze door een hogere sectie in justitie word herbekeken ( comité P) zouden wel enige verassingen mogelijk kunnen zijn, aan hun om dit nu te bekijken en het “volledige abces” voor eens en voor goed te behandelen.

  Ik denk ook dat de stress op zijn hoogste punt staat, en dat dit een, in de kringen van de politie, een belangrijke therapeutische waarde kan hebben voor toekomstige politieagenten en hun gedrag. Ook dat bepaalde magistraten en diensten geherstructureerd kunnen worden, dus mogelijke dergelijke “daden” moeilijker uit te voeren zijn. Dat ook deze meer controleoverzicht krijgen in hun werk en beslissingen en administratie. En dat het “informanten en infiltreer systeem” eindelijk gebonden word aan een vast en erkend statuut.
  Robert French

 37. Ik hoef niet onder een schuilnaam te werken en heb echt niets te verbergen, voor niets en voor niemand. Iemand die vragen heeft kan ze me zo stellen per mail en zal een eerlijk antwoord krijgen. Sommige bevindingen zijn correct op deze weblog maar velen zijn ook ver van de waarheid. Mijn mailadres voor vragen: mdeschutter@mac.com.
  Marc De Schutter
  Antwoord:
  Bedankt.
  Willy Van Damme

 38. Beste, weet U waarmee Marc de Schutter en Jan Maes zich nu me bezig houden en waar ze zich bevinden?
  Naam gekend bij de redactie
  Antwoord:
  Het adres kan ik om reden van privacy niet meedelen. Alleen woont Jan Maes volgens mijn informatie in Azië en moet Marc De Schutter hier voorlopig in het Antwerpse blijven wonen. Een gevolg van de voorwaardelijke vrijlating waar hij aan onderhevig is.

  Volgens een verklaring van Marc De Schutter zouden beiden zich gezamenlijk bezig houden met een handel in de sector der zonnepanelen in samenwerking met Israëlische partners.

  In hoeverre dat klopt kan ik echter niet met zekerheid weten. Wel had een Thais politieofficier tijdens de persconferentie betreffende de aanhouding van Marc De Schutter het ook over Israël en maffia. Ook hierover kan ik mij wat betreft het waarheidsgehalte echter niet uitlaten.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s