Belgische fans van Al Qaeda en Syrië

Waarde redactie,

Het artikel ‘De Syrische rebellen rekenen op een extremistische sjeik uit België’ in DM van dit weekend is wat men noemt een oogopener.

Niet omdat het veel nieuws weet te zeggen over Syrië zelf. Dat dit Vrije Syrische Leger en die gewapende rebellie grotendeels een zaak van salafisten is die hier een emiraat willen stichten is al lang geweten. Evenzeer is de rol van de clan Ayachi gekend zoals ook hun relatie met Al Qaeda. Dat staat allemaal misschien niet in de klassieke media maar is al vele maanden te lezen bij allerlei kritische alternatieve nieuwssites.
Wat de ogen echter wel doet opengaan is dat deze gegevens volgens de auteur reeds maanden geleden bekend waren bij de redactie.
Het is bovendien ook de visie van o.m. de Syrische regering die hier steevast als ‘een pak leugens’ wordt afgedaan. Het is een cruciaal gegeven om deze burgeroorlog beter te begrijpen. Een feit dat echter maanden werd achtergehouden.
Als ik mag kiezen tussen onze vriend Ayachi en Assad dan is de keuze dacht ik wel snel gemaakt.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar De Morgen over een artikel rond de rol van Sjeik Bassam Ayachi van het vroegere Centre Islamique Belge, een groep die in 2001, ten tijde van de aanslagen op het WTC in New York, in nauw contact stond met Osama Bin Laden en Al Qaeda. Voor het (sic) Vrije Syrische Leger is hij een held.

Hij uitte ooit doodsbedreigingen aan het adres van de vroegere Franse president Nicolas Sarkozy. In het interview in De Morgen noemt hij dat nu een misverstand, het was, zegt hij ditmaal, eerder een oproep tot ‘verzoening’.

Ja, nu het Westen deze bende terug steunt zijn doodsbedreigingen tegen westerse leiders natuurlijk uit den boze. Die zijn nu bestemd voor al diegenen in Syrië die tegenspartelen. En dat vinden mensen als Sarkozy nu juist leuk.

Over zijn zoon zijn hier al eerder enkele stukken verschenen.

Advertenties

3 thoughts on “Belgische fans van Al Qaeda en Syrië

 1. Willy,

  Mag ik jou opinie over het volgende topic en dan met name de “optie” “Het laten doden van Assad door een team van special forces”. Dit zijn politici die met jongeren praten over het vermoorden van een staatshoofd van een soeverein land. Verontwaardiging, nee, walging viel mij ten deel.

  http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2012/07/15/sp-jongeren-over-syrie/#comments
  Joop De Jong
  Antwoord:
  Ik volg de Nederlandse politiek niet van nabij maar dit wekt echt geen verbazing. De SP in Nederland maakt zich op voor regeringsdeelname en wordt dus een beetje de VVD met een rode strik er rond om de schijn op te houden. Het is de prijs voor macht, iets als zijn ziel verkopen aan de duivel. En inderdaad soevereiniteit is zomaar geen leeg begrip. Het is de basis voor wat vrede zou moeten zijn.
  Blijkbaar zijn die mensenrechten het geschikte nepargument om zomaar landen te veroveren en denkt men in Nederland nog steeds dat zij hier een plicht hebben. Dat ze eerst eens beginnen met schadevergoedingen te betalen aan de mensen in Indonesië die leden onder die Nederlandse bezetting.
  Willy Van Damme

  • Hallo Willy, Harry van Bommel en ik kennen elkaar pesoonlijk van de SP. Een door de CIA/AIVD, via de club van Hans van Heijningen geinfiltreerde en overgenomen partij, waar ik gen lid meer van wil zijn.
   Ik heb hem n.a.v. dit artikel uitgedaagd voor een discussie hierover. Hij is echter te laf om deze discussie met mij aan te gaan, en gaf mij een ban.
   Het persbericht van Mediawerkgroep Syrie kwam zowaar door Harry’s censuur heen, maar een latere posting, met mijn toegevoegde opmerking dat er ook mensen zijn die geen last van hun geweten hoeven te krijgen, en waar ik hem opnieuw uitdaagde tot een discussie, is op mijn pc nog steeds te zien, maar op een andere computer niet. Uiteraard durft Bommel de discussie niet aan omdat hij bewust leugens de wereld instuurt. In wiens opdracht? Ik heb en sterk vermoeden als ik ook zijn standpunt over andere confliken lees.

   36.@ Roelf van Bergen.”(Het conflict) door een tirannieke familie, ook de vader van deze Assad was een bloeddorstig heerser, is veroorzaakt.” Mijnheer R van Bergen, u durft nogal wat te beweren. Kom liever met bewijzen dan loze beschuldigingen. U lijkt Harry van Bommel we, die zich ook het recht meent te mogen toeeigenen om een gekozen staatshoofd te mogen vermoorden of via westerse interventie een legaal regime omver te mogen werpen. Helaas durft Bommel de discussie niet met mij aan.
   En overgooit u uw imperialistische beweringen a.u.b. niet met een wetenschappelijk sausje. Mensen die zich beroepen op, ”ik ben zo geleerd”, vertrouw ik namelijk niet.

   Reactie door Gerrit — vrijdag 20 juli 2012 @ 12:01
   Antwoord: De houding van de SP doet mij denken aan die van het Vlaams Belang en de N-VA in Antwerpen. Ze willen/wilden beiden in Antwerpen aan de macht komen en om die reden zit men de joodse lobby in Antwerpen aan het opvrijen. Zij zien dat als de zekere weg naar de macht, het Schoon Verdiep.
   De SP ruikt het torentje in Den Haag en gaat om die reden plat op de buik voor de Navo, Israël en Shell. Wacht maar, je zal nog verschieten van de salto mortales daar.
   Gezien het gênante karakter zal men bij de SP elke discussie daarover natuurlijk zeker zoveel mogelijk uit de weg gaan. Het grappigste (?) zou natuurlijk zijn als een minister van Defensie van de SP die Joint Strike Fighter koopt en daarmee dan direct in het zog van de VS ten oorlog trekt. Maar verschiet niet, de Duitse Groenen waren diegenen die Belgrado bombardeerden, Hitler achterna.
   Het tweede deel van je reactie begrijp ik niet.
   Willy Van Damme

   • Dat van Roelf van Bergen? Ja, dat komt ook criptisch over. Het gaat over reacties op het stukje van v Bommel in gesprek met Rood. Deze Roelf hield eerst een heel verhaal over zijn opleiding, om daar het vervolgcommentaar aan te verbinden dat de hele oorlog de schuld is van de Assads, omdat het ‘bloeddorstige’ heersers zijn. Door zijn benadrukken dat hij antropoloog is wil hij zijn argumenten als waar voorstellen. Hij had hier tenslotte voor gestudeerd.
    Gerrit
    Nederland
    Antwoord:
    ‘Bloeddorstig’ als analyse van het bewind van de familie Assad kan natuurlijk tellen. Vermoedelijk moet je om zo’n hoog niveau te halen antropologie hebben gestudeerd en uiteraard veel krantenpraat van nu geloven.
    Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s