Kaboel Brussel

Dat men het met de mensenrechten in België in bepaalde gevallen niet nauw neemt wordt nogmaals eens bewezen met de affaire van de Afghaanse vluchteling Parwais Sangari die men gisteren bij nacht en ontij naar Afghanistan terugstuurde, een oorlogsgebied.

Een onveilig Brussel

Toppunt van durf en domheid waren natuurlijk de uitlatingen op VTM van de verantwoordelijke minister voor Immigratie Maggie De Block (Open VLD).  Daar stelde ze in een reactie op de veiligheidsproblemen in Afghanistan dat het hier in Brussel ook gevaarlijk is om ‘s avonds buiten te komen.

Een schande. Vooreerst geeft zij zo de indruk dat je ‘s avonds in Brussel best niet op straat komt want het is er onveilig. Van onzin en laster gesproken. Brussel voorstellen als een stad waar het s’ avonds gevaarlijk is, is dat om Brussel te promoten? Of om het toerisme in onze hoofdstad te steunen? Onaanvaardbaar dat een federaal minister deze stad zo zit zwart te maken.

Belgische militairen

En dan is er Afghanistan en Kaboel. Stellen, zoals zij en haar diensten doen, dat Kaboel veilig is, is lachen met de realiteit. Als het volgens haar in Kaboel dan zo veilig is, waarom dan al die al lang geldende zeer strikte veiligheidsmaatregelen voor onze soldaten die reeds jaren de luchthaven van Kaboel bewaken?

Reeds enkele jaren na hun aankomst, toen men hier nog in de media beweerde dat de Taliban verdwenen waren, heersten er bij de militairen om reden van het grote gevaar de striktste veiligheidsmaatregelen. Buiten de luchthaven mocht men zich volgens de orders van Defensie niet eens bewegen. Zo gevaarlijk was het toen al.

Nu jaren later is het hek helemaal van de dam en sneuvelen bijna dagelijkse Navo-soldaten. Bovendien is Afghanistan onder de VS uitgegroeid tot ‘s werelds grootste narcostaat.

Terwijl tot voor een goeie 5 jaar de veiligheid alleen in de regio rond Kaboel, Jalalabad en Kandahar een probleem was, is dat nu ook zo in Bamian, Kunduz, Herat en elders. Gans het land is een grote oorlogszone. Om over het banditisme nog maar te zwijgen. 

Bovendien is de Navo zich nu snel aan het terugtrekken. Na de Nederlanders komen o.m. dit jaar de Fransen aan de beurt. En waarom trekken die zich terug? Omdat het er te gevaarlijk is natuurlijk. En eind 2014 is het land op zich aangewezen en wandelen de taliban zo Kaboel binnen. En dan een Afghaanse jongen naar dat (sic) veilige Kaboel sturen is een grote schande.

Dit land, en de rest van Europa doet niets anders dan mee oorlog voeren – nu in Syrië – en dan krijgt men natuurlijk oorlogsvluchtelingen. En wat doet men? Of men laat ze verdrinken zoals in het geval van Libië, of men stuurt ze terug of naar elders zoals met de zigeuners in Kosovo en de Afghanen en de Irakezen.

Hier stelt men dat de Syrische president Bashar al Assad het grootste monster ooit is. Maar de man laat toe dat zijn land honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen en 1 miljoen gevluchte Irakezen opvangt. Ze klagen er in Syrië zelfs nog niet eens over. Laat staan dat men ze zoals hier terugstuurde.

Onder druk van de haatpolitiek van het Vlaams Belang en de N-VA worden oorlogsvluchtelingen gewoon terug naar de mede door België veroorzaakte oorlogszones gestuurd. Asocialer kan niet eens. Is dat een liberaal beleid? Blijkbaar.

Oorlogsvluchtelingen dienen zolang de oorlog in hun land duurt hier tijdelijke opvang te krijgen. Hen naar een land in oorlog terugsturen is een grove schending van de mensenrechten. Mensen terug naar Kosovo, Somalië, Libië, Syrië, Irak en Afghanistan zenden kan niet. Is de oorlog voorbij dan kan men ze uitwijzen. Nu niet.

Maggie De Block is een telg van de Merchtemse brouwersdynastie De Block gekend van o.m. de Dendermondse Tripel. Zou men niet beter dat bier gaan boycotten zolang zij haar koers niet wijzigt of ontslag neemt?

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Kaboel Brussel

  1. Pingback: Kaboel Brussel « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s