Een laatste kans

De Dendermondse atleet Jan Van den Broeck slaagde er in Helsinki op het Europees Kampioenschap Atletiek dan toch niet in om op de 800 meter de limiet van 1:45 te lopen. Die is nodig om zich alsnog te kwalificeren voor de komende Olympische Spelen in Londen. 

Jan Van den Broeck heeft nu deze week nog twee kansen om zich toch nog te plaatsen en dat is donderdag op de internationale atletiekmeeting in Luik en zaterdag in Heusden-Zolder op de KBC Nacht.

Jan Van den Broeck

De Dendermondse achthonderdmeterloper Jan Van den Broeck heeft deze week nog twee kansen om zich alsnog te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Jan Van den Broeck: “In Helsinki was het geen echt snelle wedstrijd en zou het sowieso altijd moeilijk geweest zijn om die tijd te halen. In Luik en Heusden-Zolder wordt normaal wel sneller gelopen en is er dus meer kans om die limiet toch nog te halen.”

In Helsinki kwalificeerde hij zich voor de halve finale maar raakte hij met een wat ontgoochelende tijd van 1:50.63 toch niet in de finales. Het wordt dus nu uitkijken naar deze wedstrijd. Waarbij zaterdag de laatste dag is om alsnog een ticket voor Londen te bemachtigen.

De 23-jarige Jan Van den Broeck geniet als beroepsmilitair van de topsportfaciliteiten van het Belgisch leger en is ook aangesloten bij de club Lebbeke Atletiektoekomst. Hij woont in Sint-Gillis-Dendermonde.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s