Jan Van den Broeck in halve finale

De 23-jarige Dendermondse atleet Jan Van den Broeck slaagde in zijn poging om tijdens de Europese Kampioenschappen in het Finse Helsinki de halve finale in de 800 meter te bereiken. Hij werd tweede in de vijfde schiftingsreeks en werd dankzij zijn tijd geplaatst voor de halve finale.

Zijn tijd was met 1:48.35 wel verre van zijn beste tijd ooit. Die staat op 1:47.01. Hij maakt wel nog steeds kans om naar de Olympische Spelen in London te gaan maar dan dient hij wel nog wat sneller te lopen tot 1 minuut 45 seconden.

Jan Van den Broeck

Jan Van den Broeck, woonachtig in Sint-Gillis-Dendermonde, zit in de halve finales van de 800 meter op het EK in Helsinki. De kans voor een olympisch ticket blijft dus bestaan.

Jan Van den Broeck: “Mijn eerste doel was de halve finale te halen en dat is gelukt. Ik zit nu in de reeks waar enkele heel snelle mannen tussen zitten die hier al 1:45 liepen en als die zo de ganse groep meetrekken dan zit de kans er zeker nog in om die limiet te halen.”

Afwachten dus voor deze beroepsmilitair die ook aangesloten is bij de atletiekvereniging Lebbeke Atletiektoekomst. Hij werd dit jaar wegens zijn verdienste gevierd door de Dendermondse Sportraad en was ook kandidaat voor de Sportprijs van de Dendermondse Perskring.

Hier moest hij echter de duimen leggen voor Moving Baasrode die met hun skipropping zelfs wereldtitels halen.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s