Vette titels

Kranten houden van vette titels met schokkende woorden en liefst dito foto’s waar het bloed en drama van afdruipt. Recent naar aanleiding van een aantal misdaden in Dendermonde was het weer prijs.

Wie de voorbije dagen titels van het Nieuwsblad of andere kranten las dacht dat Dendermonde onleefbaar was geworden. Er heerste hier terreur, de ongeveer 43.000 inwoners waren bang en hadden grote schrik van twee kinderen, jonge tieners, voor wie diefstal en vandalisme dagelijkse kost leek. Dat er nu nog mensen in de stad wonen, het is een wonder.

Neen, het leven in Dendermonde gaat gewoon verder en er vluchten geen mensen weg uit de stad. Als er al mensen schrik hebben dan is dat eerder van een grote spin, slechte examens, peperdure rekeningen, kinderen die te lang wegblijven of een echtgenoot/echtgenote die wat agressief uit de hoek komt.

Misdaad is en blijft een randfenomeen in Dendermonde waar mensen amper mee te maken hebben. Maar zo’n titels en verhalen zijn natuurlijk, nog maar eens, vers voeder voor het genre van demagogen als een Filip Dewinter.

Ik hoor hen nu al luidkeels roepen om op alle Dendermondse straathoeken camera’s te zetten en om de nultolerantie in te voeren. En ja, de allochtonen hebben het als altijd ook hier weer eens gedaan. Wat dacht je.

De gewone Dendermondenaar ergert zich natuurlijk aan dat soort titels en verhalen maar de buitenstaander uit Veurne of Luik stelt zich hierbij uiteraard vragen want, ondanks beter weten, blijft die de krant geloven.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s