Verantwoordelijke politici

In de discussie rond Fouad Belkacem en zijn Sharia4Belgium gaat terecht veel aandacht naar het probleem dat mensen die een beperkte celstraf krijgen toegemeten niet naar de cel hoeven.

Een straffe contradictie die onze rechtstaat zo richting vuilbak duwt. Een rechter zegt dat je wegens je misdaad naar een cel hoeft maar de uitvoerende macht slaagt er niet in om dat te realiseren. Zinloze magistraten dus.

De waanzin gaat zo ver dat men onze gevangenen nu in een Nederlandse cel in Tilburg moet stoppen. Een peperdure Belgenmop die bij vele Nederlanders terecht op gelach wordt onthaald. Er zijn betere methodes om met ons gemeenschapsgeld te gooien.

Terwijl Annemie Turtelboom, de liberale minister van Justitie, en liberaal partijvoorzitter Alexander De Croo roepen om een degelijk strafuitvoeringsbeleid op poten te zetten zitten die andere liberale excellenties in Dendermonde dat beleid openlijk te saboteren. Je moet maar durven.

Annemie Turtelboom

De Dendermondse Open VLD saboteert openlijk het werk van Annemie Turtelboom, hun minister van Justitie. Wanneer geeft zij haar Dendermondse partijgenoten publiek hiervoor eens een ferme bolwassing?

Annemie Turtelboom en Alexander De Croo zouden dan ook beter hun Dendermondse partijgenoten publiek de levieten komen lezen en hen desnoods uit de partij zetten. Dit is zelfs geen waanzin meer, dit is veel erger.

Geert Vermeir, ondervoorzitter van de Dendermondse Open VLD en gemeenteraadslid is ook de woordvoerder van het actiecomité dat openlijk de eisen van Annemie Turtelboom en Alexander De Croo en gans politiek België dwarsboomt. Met argumenten die zo uit een show van Geert Hoste lijken te komen.

Nu al weet de Dendermondse Open VLD dat ze de komende zes jaar, van 2013 tot 2019, nog maar eens in de oppositie zal zitten. Dat is niet het gevolg van een voor hen negatief opiniestuk hier maar alleen de oorzaak van hun eigen onaanvaardbaar optreden. Eigen schuld, dikke bult.

Wie Dendermonde wil besturen gaat niet scheep met een partij die het project van de Dendermondse gevangenis saboteert. Open VLD maakt zich hier zelfs compleet belachelijk. Terwijl Geert Vermeiren hemel en aarde verzette om de gevangenis richting de Eksterstraat te duwen, zette een ander gemeenteraadslid stiekem alle middelen in om die zeker daar niet te laten bouwen. Want ja die ontsluiting, die kwam dan voor de voordeur.

Met als resultaat een intern compromis waarbij de Open VLD in Dendermonde plots met het verhaal kwam dat een renovatie van de oude gevangenis voldoende was. Pure kolder. De gevangenis mag voor de ene liberaal niet op het Oude Klooster en voor de andere liberaal niet aan de Eksterstraat en dus krijgt men dit verhaal.

De Dendermondse kiezer krijgt op 14 oktober de gelegenheid om de lokale Open VLD de rekening te presenteren. De gemeenschap moet zich nu blauw (ja ja) betalen, dankzij de fratsen van een Geert Vermeir en zijn vrienden. Het is wat men in het Engels tijd voor de pay back noemt. Dendermondenaar denk aan je centen!

Intern is er binnen de lokale Open VLD veel ruzie over dit verhaal en het zou goed zijn dat de jongeren die er nu niet aan bod mogen komen een grote lenteschoonmaak organiseren. Het is dringend nodig. Anders blijft men zelfs na 2019 opnieuw met zekerheid op de oppositiebanken zitten. En dat is dan wel verdiend

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s