Getuigen uit Qara

Een immens trieste getuigenis welke je in onze media of bij de VN nooit zult horen en komende deze namiddag via mail van pater Daniel Maes uit de abdij van Dar Meir Yakub in Qara, een stadje in Syrië.

Gebeurtenissen die plaats hebben met de volle steun van onze regering, incluis ook Pax Christi, Broederlijk Delen, de Groenen en Ecolo. Dit heet voor hen de strijd voor de mensenrechten!

SAM_6650

Enkele religieuzen in de binnenkoer van het heropgebouwde klooster van Dar Meir Yakub in Qara. Pater Daniel Maes is in het wit gekleed.

1. In de christelijke wijk van Homs zijn zware gevechten bezig. Gewapende opposanten hebben 300 christenen, vooral ouderen en gehandicapten die niet weg konden, gegijzeld en ze willen ze uitleveren tegen de vrije doortocht van 400 van hun gezinnen maar op voorwaarde dat hun identiteit niet wordt gecontroleerd! Van de 80.000 christenen zijn er nog ’n 400 over.

2. Deze morgen hebben de christenen van Qousseir een ultimatum gekregen dat over 6 dagen afloopt. Gewapende opposanten zijn de kerk binnengedrongen om deze te ontheiligen en zijn met de klokken gaan luiden. Zo iets is hier altijd gezien als een extreme vorm van heiligschennis.

3. Hier in Qara is geen veiligheid meer. De oppositie eist dat de winkeliers hun winkel sluiten. Er worden van hier uit goederen aan mensen in nood verdeeld. Deze morgen heeft moeder Agnes-Mariam dit gedaan langs het Rode Kruis tot grote woede van de oppositie die zegt dat ze geen bescherming meer zullen geven voor het klooster. Er heerst een totale willekeur.

Qara is gelegen nabij de stad Homs in het westen van Syrië, niet ver van Libanon.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s