Siegfried Bracke naar Sint-Gillis-Dendermonde

Lang heeft Siegfried Bracke de link met de Socialistische Partij pogen te ontkennen tot de verhalen zo veelvuldig waren dat er ook voor hem geen ontkomen meer aan was. Hij moest de spitsroeden lopen.

De man, journalist van de VRT/BRT die gebonden was aan wat journalistieke deontologie hoort te zijn, bleek jarenlang lid geweest te zijn van de SP. Een partij waarover hij als wetstraatjournalist dan in alle objectiviteit moest berichten.

Maar het is natuurlijk niet het enige verhaal over een VRT-journalist die de politiek scheve schaats tot zijn kenmerk maakte. Zo was er die andere Wetstraatjournalist die berichte over de corruptie rond de PS/SP en de Augustaffaire en die men ondertussen volgens Christen-Democratische bronnen bij de CVP in het zwart betaalde voor het geven van lessen in communicatie met de pers.

Hoe reageer je bijvoorbeeld nietszeggend op TV op de vragen van een Siegfried Bracke of een Ivan De Vadder. Het was ooit bijna een plaag op die openbare omroep. Voor sommigen leek het wel een toonbeeld van platte corruptie.

Het lidmaatschap van Siegfried Bracke bij dan nog de partijafdeling van Sint-Gillis-Dendermonde wekte er echter niet bepaald een groot enthousiasme. “De reden voor zijn lidmaatschap was dat hij vond dat die afdeling veruit de beste was. Wij echter waren heel argwanend en dachten dat die man zo gewoon carrière wou maken”, aldus een insider uit die periode.

Siegfried Bracke - Lid SP Sint-Gillis 1997

Siegfried Bracke stelde dat de partijafdeling van de SP in Sint-Gillis-Dendermonde veruit de beste was.

Zijn ogenschijnlijk plotse maar georkestreerde overstap naar de N-VA veroorzaakte dan ook nogal wat opschudding in dit milieu. Hierbij een deel van de ledenlijst uit 1997 met daarbij op nummer 17 Siegfried Bracke uit Heusden/Gent. Hij was duidelijk ook al in 1996 lid want hij stond op deze lijst niet genoteerd bij de nieuwe leden.

Dat Siegfried Bracke naar de N-VA trok wekt feitelijk geen verbazing. Hij is geboren in 1953 en wie toen zijn kind Siegfried noemde had vermoedelijk heimwee naar een op dat ogenblik niet ver verleden toen er hier nog wat meer Duits werd gesproken.

Willy Van Damme

3 thoughts on “Siegfried Bracke naar Sint-Gillis-Dendermonde

 1. Hopelijk is bovenstaande lijst niet verward met de lijst van de Loge-leden uit het Gentse …
  G Eggermont
  Antwoord:
  Heb geen vrees ik ken de persoon die ze mij gaf al lang persoonlijk, een aantal leden op de lijst behoren tot mijn kenissenkring en ik vermoed dat men bij de loge niet zoveel leden heeft in Sint-Gillis.
  Willy Van Damme

 2. Tja, en sommige straatnamen bevestigen dit alvast…
  Jempi
  Antwoord:
  Om reden van privacy maakte ik de namen onleesbaar alsmede de huisnummers. Behalve dan dat van Norbert De Batselier want die is al jaren een publiek figuur. Het gegeven adres is trouwens verouderd. Zijn naam toonde de link met de SP toen. De anderen waren gewone maar in de stad goed gekende leden van de sp.a. Maar zelfs hun identiteit maakte ik om reden van privacy onleesbaar. Verder is de persoon die mij de lijst bezorgde gekend als een erg betrouwbare figuur. Er is weinig twijfel over.
  Willi Van Damme

 3. Geen twijfel !
  Luc Van Gasse
  Dendermonde
  Antwoord:
  Hoe weet jij dat? Inside informatie zeker? Maar mijn bron is een betrouwbare bron die jij vermoedelijk ook wel kent.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s