DSK de verkrachter

Toen de nu gewezen Franse president Nicolas Sarkozy in Frankrijk recent vocht voor zijn politiek overleven dook plots in de pers een nieuw verkrachtingsverhaal over de Franse PS’er en gewezen presidentskandidaat Dominique Strauss Kahn op. Toeval, dat kan maar teveel toeval stinkt natuurlijk. Vraag het maar aan een degelijk politieman of een journalist de naam waardig.

Ze kwam niet

Volgens dat verhaal had DSK enkele hoertjes vanuit Frankrijk naar de VS laten overvliegen om ginds deel te nemen aan een van de vele seksfeestjes waar DSK mee bezig was. De man heeft duidelijk hormonen in overvloed.

En daarbij stelde die Belgische sekswerkster dat ze ginds door DSK was verkracht. Wat onmiddellijk door een andere dame van lichte zeden werd ontkend. “Ik heb haar zeker niet neen horen roepen”, stelde die. Maar geen zorg, onmiddellijk trok de Franse politie op onderzoek.

En kijk dat lekte dan juist op het voor de Franse PS slechtste moment uit, vlak voor de tweede ronde der presidentsverkiezingen. Wat dus maar als een toevalligheid zal moeten gezien worden. Politieke beïnvloeding van het Franse gerecht? Kom nou.

En kijk nu, weken nadat François Hollande Frans president werd blijkt die Belgische sekswerkster geen interesse meer te hebben om haar verhaal aan de politie te doen. Drie vragen om naar het politiebureau te komen bleven door het vermeende slachtoffer van die verkrachting onbeantwoord. Ze kwam niet.

Het lijkt er dan ook op dat ook deze derde vermeende verkrachting hetzelfde lot zal ondergaan als al die vorige: de vuilbak. De essentiële vraag stelt zich natuurlijk hier dan ook naar het waarom van al die verhalen en die enorme interesse van de media?

Zijn seksfeestjes verboden?

De vraag stelt zich trouwens rond de aard van dat onderzoek naar de seksfeestjes in Hotel Carlton in Rijsel. Als men iedereen in Frankrijk gaat vervolgen die deelneemt aan seksfeesten met hoertjes dan zal het Franse gerecht en politie nog héél veel werk hebben. Maar voor DSK maakte men blijkbaar een uitzondering.

Heeft het te maken met geld en de wens om de man politiek uit te schakelen? Mogelijks, maar waarschijnlijk zullen wij het nooit te weten komen. Er loopt in de VS nog een civiel proces rond de eerste zaak maar vermoedelijk zal dat als naar traditie vooraf onder advocaten geregeld worden.

Wat wel duidelijk is is dat de man zijn reputatie door die verhalen kapot gemaakt werd. Wat een seksverslaafde lijkt kreeg dankzij de media totaal ten onrechte de naam van een serieverkrachter.

Toen in ons land de affaire rond Paul Van den Driessche openbaar raakte werd hij in sommige media vergeleken met DSK. Wat Hugo Camps in zijn befaamde column in De Morgen een schande noemde want Paul Van den Driessche was geen smeerlap, DSK wel.

De vergelijking is inderdaad fout. Tot nader orde is DSK gewoon een seksmaniak en geen smeerlap die het mishandelen van vrouwen een doodgewone zaak vind. Paul Van den Driessche had geen problemen met zijn schabouwelijk gedrag tegenover vrouwen. DSK en de Brugse NVA’er vergelijken is dus inderdaad fout.

De ene is een feitelijk eerbaar man, toch met vrouwen, de andere niet. Misschien kan Hugo Camps eens een column schrijven over journalistieke deontologie in relatie met de berichtgeving rond DSK.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “DSK de verkrachter

 1. Bospoepers, torenpoepers, hotel-suitepoepers, … als men er maar niet over … PIEPT.
  G. Eggermont
  Antwoord:
  Nog steeds denken vele mensen dat de mens iets hogers, beters is dan de dieren en wij tegenover seks en de voortplanting een 100% preutse houding moeten aannemen. Want seks, zeker in het openbaar is iets voor dieren. En wij mensen zijn toch beter, niet?
  Als DSK met 1000 vrouwen naar bed gaat, dan doet hij het maar. De pers hoeft zich daar zefls niet mee te moeien.
  Trouwens ik las onlangs dat de Spaanse koning ongeveer 1500 vrouwen in zijn bed heeft gehad. Dat lekte blijkbaar pas recent uit. En dan vraagt een kritisch waarnemer zich af waarom DSK zo en Koning Carlos anders? Dat zal wel met geld en macht te maken hebben zeker.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s