Maak het eens wat spannend

Niets is blijkbaar zo makkelijk dan om in een land bestaande tegenstellingen in het eigen voordeel uit te buiten. Het is het klassieke ‘verdeel en heers’ dat al sinds de oudheid bestaat. En ook nu past men dit principe toe. Dat dit veelal gruwelijke consequenties heeft zal diegene welke manipuleert echter worst wezen. Het doel heiligt de middelen.

Een bewuste strategie

Dat westerse regeringen en onze hen napratende media over Syrië naar aanleiding van dit bloedbad in Houle zeggen dat ze ‘vrezen voor een sectaire burgeroorlog’ is dan ook merkwaardig te noemen. Zeker daar ze er juist de meest extremistische krachten steunen.

Dat dit een bewust vooraf geplande strategie van vernieling is hoeft weinig betwijfeld. De VS is al jaren bezig met het opmaken van plannen hoe ze bepaalde landen via het zaaien van onrust en een burgeroorlog op de knieën kan krijgen.

US marines probe tensions among Iran's ethnic minorities - Fina

Fortuinen worden door de Amerikaanse overheid uitgegeven om te zien hoe men landen via interne tegenstellingen kan vernielen. Men hoeft dan geen veroveringsmacht te sturen, een zogenaamde ‘vredesmissie’ zoals nu in Kosovo is dan voldoende.  Dat zal dan ontwikkelingshulp zijn zeker? Of strijd voor de mensenrechten, vrede, vrijheid en democratie? Dit is een artikel uit de Britse zakenkrant The Financial Times van 24 februari 2006.

Het verhaal uit de Financial Times van 24 februari 2006 toont hoe zelfs de US marines een onderzoek deden naar de etnische structuur van Iran om te zien hoe de relaties van al die vele minderheden zijn met de centrale regering in Teheran.

Tot heden is de poging tot destabilisatie van Iran echter een grote flop geworden. Het kan natuurlijk altijd veranderen. Dit verhaal uit de FT toont dat de westerse tranen over een mogelijk sectaire burgeroorlog in Syrië krokodillentranen zijn, het toppunt misschien van cynisme.

Dewinter goes (not) to Washington

Toen België samen met Frankrijk en Duitsland in 2003 tegen de Amerikaans/Britse invasie van Irak waren werd Filip Dewinter plots een veel geciteerde bron in Amerikaanse en Israëlische bladen, o.a. in de vermeende kwaliteitskrant Haaretz.

Er was zelfs sprake van een bezoek van Dewinter aan Washington, mede georganiseerd door Paul Beliën, de Vlaams Belanger met goede contacten bij Amerikaanse extreemrechts. Het was een amper verborgen waarschuwing van toen president George Bush aan ons land.

Het toont ook aan waar dat opkloppen van het sektarisme zijn oorsprong heeft. De Syrische oppositie, bewust nagepraat door organisaties als Pax Christi, zegt wel dat het de regering is die het sektarisme organiseert, maar krantenartikels als dit geven een andere richting aan.

Dat de Syrische regering dit sektarisme organiseert lijkt dan ook niet meer dan een bewuste leugen. Hoe zou de regering in Damascus dat dan doen? Door jihadisten uit Irak, Libië en Tunesië naar Syrië te lokken misschien? Die dan eerst naar Turkije worden overgevlogen?

Verhaaltjes hierover als dat van Brigitte Herremans van Pax Christi zijn simpelweg slecht verpakte leugens, propaganda. Ze brengen trouwens zelfs nog niet eens het begin van bewijs aan voor hun stelling. Ze tonen wel een zekere mentaliteit bij de verspreiders van die leugens.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “Maak het eens wat spannend

  1. Pingback: Maak het eens wat spannend « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s