Verhuis gerechtelijke politie

Vandaag week donderdag verhuist de federale politie van het gerechtelijk arrondissement Dendermonde naar haar gloednieuw gebouw aan de Dendermondse Kroonveldlaan, vlakbij het AZ Sint-Blasius. Het gerechtelijk arrondissement Dendermonde is na Antwerpen, Brussel en Luik het grootste van het land.

Het is een erg imposant door de onderneming Cordeel uit Temse neergepoot gebouw welke in zekere zin de allures heeft van een fort. Zo is het voor een groot deel omgeven door een meer dan 2 meter hoge betonnen muur. Opvallend is ook het wit/zwarte contrast van het gebouw dat door die muur nog geaccentueerd wordt.

Donderdag verhuizen dan de diensten gehuisvest aan de Dendermondse Leopold II laan terwijl het volgende week dan de beurt is aan de afdeling die nu nog voorlopig aan de Aalsterse Graanmarkt zit. Het maakt het mogelijk dat ondanks de verhuis de dienst steeds verzekerd blijft.

De federale politie in Dendermonde bestaat uit twee afdelingen. Zo is er de gerechtelijke politie van het Dendermondse parket waar een 150 man werkt en is er de dienst die instaat voor de coördinatie tussen de federale politie, de nationale politiereserve en de lokale politiezones onderling. Deze telt 15 mensen.

 Federale politie - Kroonveldlaan, Dendermonde

Komende donderdag neemt de gerechtelijke politie haar intrek in dit nieuwe imposante gebouw.

Deze verhuis zal de werking van de gerechtelijke politie in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde zeker verbeteren. Wel zullen de afstanden in bepaalde gevallen wat langer worden.

Ninove ligt nu eenmaal dichter bij Aalst dan bij Dendermonde. Doordat al de politiemensen nu op een site gaan zitten kan de coördinatie daardoor natuurlijk een stuk optimaler worden.

Bovendien is dit een gloednieuw gebouw voorzien van de meest moderne technologische snufjes op het vlak van o.m. communicatie en beveiliging zodat ook dit een goede invloed op de werking zou moeten hebben.

Die huisvesting van de federale politie in de regio op een locatie is een reeds lange eis van de politietop. Zeker na de politiehervorming waarbij de inlichtingendienst van de Rijkswacht (BOB) en die van het parket (de gerechtelijke politie) samensmolten tot een geheel.

Federale politie - Kroonveldlaan, Dendermonde

Een groot deel van het gebouw is omgeven door een meer dan 2 meter hoge omwalling.

Wel zal de de officiële inhuldiging door minister Servais Verherstraeten, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, de bouwheer in dit dossier, nog wat op zich laten wachten. Dit zou voor september zijn, pal voor de verkiezingen. Pas dan heeft de minister voldoende tijd in zijn agenda gevonden.

Het gebouw zal een dertig jaar lang door een privaat consortium worden verhuurd aan de Regie der Gebouwen. Deze staat in ruil ook in voor het onderhoud en financiering.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s