Windmolenparken in zee en Johan Vande Lanotte

In het interview met journalist Wim Van den Eynde over Johan Vande Lanotte in ‘Het machtsmisbruik van Johan Vande Lanotte’ gaat veel aandacht naar het feit dat hij (wat niet klopt want het was een regeringsbeslissing) besliste om de windmolenparken ver in zee te bouwen op 30 en meer km en niet op 5 kilometer als men eerst plande. Wat volgens de schrijver betekent dat Johan Vande Lanotte persoonlijk verantwoordelijk is voor die dure elektriciteit.
Wat hij blijkbaar vergeet is het feit dat er op zeker ogenblik een uitspraak was van de Raad van State over die eerste poging om kortbij een windmolenpark te bouwen. Een dame uit Knokke stelde dat zij zichtschade leed doordat zij op die molens in zee zou moeten kijken. De Raad van State gaf haar gelijk. Waarna de regering, welke ook, maar twee alternatieven had: geen bouwen of verder in zee gaan.
Het is maar een van de blijkbaar vele voorbeelden waaruit blijkt hoezeer dit boek over Johan Vande Lanotte langs alle kanten rammelt.
Een journalist behoort met kennis van zaken naar behoren genuanceerd, correct en evenwichtig te berichten. Als men dan ook nog begint te zwaaien met scheldwoorden als oligarch, nazistisch, Mao, Hitler en dergelijk fraais meer, dan moet men extra voorzichtig zijn. Dit is zo te zien inderdaad op zijn Dedeckers geschreven. Met gebrek aan respect voor de persoonlijke integriteit van hun onderwerp.
Laat het misschien een les zijn voor de journalistiek om echt kritisch te zijn. Moddergooien staat daar haaks op.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan Humo betreffende interview vandaag in het weekblad.

Advertenties

One thought on “Windmolenparken in zee en Johan Vande Lanotte

 1. Soms is het moeilijk om zeker te weten wie je mag geloven. Maar als Canvas met een panoramarapportage komt, durf ik deze als geloofwaardig te beschouwen. Vandaar toch nog even deze link naar PAX Electrabel met JVL vanaf minuut 35 over het windmolenpark:
  http://video.zita.be/video-galerij/dgeens/Pax_Electrabel.aspx.
  45 minuutjes “mens-erger-je(-niet)”.

  P.s. Willy, dank voor jouw kritische maatschappelijke reflecties.
  Dirk Van Hoeck
  Antwoord: Bedankt voor uw informatie. Ik vrees dat die twee journalisten van de VRT hetzelfde lot gaan ondergaan als die fantast die voor Het Laatste Nieuws de zaak van Tom Boonen deed.
  Vooreerst begon een van hen zijn chef Luc Rademakers in het publiek voor leugenaar te verslijten. En dat is voor de journalist geen goed teken.
  Verder stellen die twee nu fameus geworden schepen van sp.a dat beide journalisten hen bewust foutief hebben geciteerd door de zaken uit hun verband te rukken. Wat een zware tegenbeschuldiging is.
  Het lijkt er op dat dat wat een regelrechte moordpoging (politiek dan) door Dedecker op Johan Vande Lanotte was eindigt op de defenestratie van beide journalistn. Nog twee jaar en de LDD is geschiedenis. Maar ik vermoed dat geen enkele journalist na deze farce nog zal vallen voor de lokroep van deze valse sirene uit ditmaal Middelkerke.
  Pseudo-onderzoeksjournalistiek met centen van het Fonds Pascal Decroos.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s