Pret op de Oude Dender

Geleidelijk aan beginnen de Dendermondenaars de vele mogelijkheden van de Oude Dender te ontdekken. Zo was er woensdagnamiddag voor het eerst een roeiwedstrijd tussen de middelbare scholen op deze Oude Dender.

Regatta Dendermondse scholen 16 mei 2012

Bij de eerste proef lagen de roeiers van Hemaco duidelijk aan de leiding.

Het was mede het idee van Sport op School en vormde het eerste nog wat schuchter begin van een Dendermondse miniversie van de befaamde Britse regatta tussen studenten van Oxford en Cambridge op de Theems. 

In totaal namen 8 ploegen deel en komende uit vier scholen, Hemaco, Sint-Vincentius, het gemeenschapsonderwijs in Dendermonde en Sint-Vincentius uit Gijzegem. Goed voor een goeie 100 roeiers.

Regatta Dendermondse scholen 16 mei 2012

Sint-Vincentius verloor de eerste proef mede dankzij het chaotisch ogende pendelwerk.

Als eersten beten Sint-Vincentius uit Dendermonde en Hemaco de spits af. En die wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen door het team van Hemaco die in tegensteling tot het chaotisch peddelende Sint-Vincentius toonde wat discipline bij het roeien kan opleveren.

Bij die serie proeven moesten de ploegen van ieder 10 man in een grote kano 500 meter roeien tussen de Denderbrug en het sas en zich daarbij ook tweemaal keren. Een voor niet-specialisten geen gemakkelijke zaak. Uiteindelijk werd de winnaar van de dag het Atheneum die de snelste tijd wist te laten noteren.

Regatta Dendermondse scholen 16 mei 2012

De winnaars van de dag waren uiteindelijk de mensen van het gemeenschapsonderwijs. Hier in hun typische schooloutfit?

Er was voor deze editie buiten de betrokken scholieren en wat fans nog amper volk te bespeuren. Het evenement heeft echter de capaciteit om uit te groeien tot een der grote Dendermondse gebeurtenissen. Ook andere groepen waaronder bijvoorbeeld jeugdbewegingen of verenigingen uit de stad kunnen dit namelijk eveneens organiseren.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s