Julie Croket naar Londen: Officieel!

De Koninklijke Belgische Turnbond draagt, volgens een persbericht van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, zoals verwacht dan de Dendermondse turnster Julie Croket aan het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor om in juli deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen. Waarmee haar ticket voor die Londense spelen nu zeker is.

Het is de officiële bevestiging van wat voorheen al officieus o.a. via deze blog was bekend geraakt. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Brussel van verleden week haalde ze zowel in groep als individueel de finale. Met de groep haalde ze de zesde plaats en dat is voor onze turnsters de beste plaats die ze ooit op een EK behaalden.

De finale voor de individuele gymnastiek haalde ze in de discipline van het grondturnen waar ze teleurstellend slechts de 8ste en laatste plaats haalde. Ze viel op het einde van haar oefening eventjes en raakte daarbij zelfs buiten de lijnen. Wat men uiteraard flink afstraft. 

Julie Croket

De deelname van Julie Croket aan de Olympische Spelen in Londen is nu officieel.

Volgens haar een gevolg van de zenuwen. “Ik was toen wel wat gespannen”, opperde ze deze middag in een kort gesprek. Volgens vader Stanny Croket is de druk op haar sinds kort sterk toegenomen.

Zo wou Tv-zender Sporza haar tijdens het EK een ganse zondagochtend met de camera volgen. Maar dat werd geweigerd. Het wegvallen van turnster Aagje Vanwalleghem, tot vorig jaar onze nummer één, zorgde voor het ontdekken door de media van Julie Croket.

De kans dat men in die media van haar nu een vedette gaat willen maken neemt dan ook toe. Media en het publiek lusten nu eenmaal sterren, BV’s. Kijk maar naar het succes van vedettenbladen als een Dag Allemaal.

Stanny Croket: “Ik hou niet van dat soort toestanden. Julie moet gewoon turnen en haar best doen. Wij vergaderen volgende week en zullen dat aspect van de media-aandacht zeker ten berde brengen. Wie haar kent en zondag bezig zag weet dat dit niet de Julie Croket is zoals we haar kennen.”

In Londen zal ze alle turndisciplines doen, en dat zijn de brug, grond, sprong en de balk. Vooral de balk en grond zijn haar specialiteiten. Stanny Croket: “Voor de sprong moet ze twee verschillende oefeningen goed kunnen doen en dat is nu nog onvoldoende het geval. We zien wel of dit tegen dan nog kan lukken.” En daarvoor heeft ze dus nog ongeveer 2 maanden tijd.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s