Sociale woningen in Dendermonde

De Dendermondse sociale huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn maakt eindelijk vooruitgang in haar twee dossiers in Dendermonde Centrum, dat op de vroegere bedrijfssite van de bouwfirma Engels en dat van de Garage Van Malderen.

Garage Van Malderen

Op de site van de vroegere garage Van Malderen aan de Gentsesteenweg is de Baasroodse bouwfirma Vekemans reeds in alle stilte sinds eind vorige maand begonnen met de bouw van in totaal 19 huurappartementen met 1 of 2 slaapkamers. Op dit ogenblik zijn de funderingspalen reeds geplaatst.

Site Garage Van Malderen

Waar ooit de Garage Van Malderen aan de Gentsesteenweg stond komen nu 19 sociale woongelegenheden.

Speciaal daarbij is dat 5 van die woongelegenheden bestemd zijn voor jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. Een idee komende van OCMW-raadslid Johan Baert die vroeger directeur was van het jeugdopvangtehuis Sint-Vincentius aan de Leopold II laan in Dendermonde. Hij zetelt namens sp.a ook in de beheerraad van Volkswelzijn.

Ook zal een woning op het gelijkvloers geheel aangepast worden voor mindermobiele mensen. De bouw zou normaal 425 kalenderdagen in beslag mogen nemen. De bouw van deze appartementen is het laatste grote bouwwerk in die buurt. Voorheen verscheen hier al o.m. de nieuwe bibliotheek.

De bedoeling is daarna de Gentsesteenweg herin te richten met het oogmerk het verkeer er op die wijze te doen vertragen. Nu is de weginrichting zo dat het uitnodigt om tegen hoge snelheid het centrum met zijn scholen en rusthuis binnen te rijden. 

Carine Verhelst

Carine Verhelst ziet haar twee dossier van Volkswelzijn in het centrum eindelijk richting realisatie gaan.

Carine Verhelst, directeur Volkswelzijn: “Deze appartementen zijn niet gericht naar een specifieke bevolkingsgroep. Maar daar de vraag vanuit alleenstaanden en kleine gezinnen het grootst is bouwen wij hier woningen met maximum 2 slaapkamers. Grotere gezinnen kunnen dan elders aan de bak.”

Site bouwbedrijf Engels

Ondertussen is sinds eind vorige maand ook de bouwvergunning binnen voor de vroegere site van bouwbedrijf Engels aan de Prudens Van Duysestraat. Hier bouwt Volkswelzijn 19 appartementen met 1 of 2 slaapkamers specifiek bestemd voor bejaarden. De bouwtermijn wordt hier geschat op 500 kalenderdagen.

Men is nu begonnen met het klaarmaken van het aanbestedingsdossier en hoopt dit na het bouwverlof rond te hebben. Wat betekent dat de bouw vermoedelijk eind dit jaar of begin 2013 van start kan gaan.

Site Bouwbedrijf Engels, Prudens Van Duysestraat

Pal naast het bouwproject van Parijs-Goossens bouwt Volkswelzijn hier 24 bejaardenwoningen. De bouw zou rond nieuwjaar van start kunnen gaan.

Ook gaat men de nu leegstaande woning van de familie Engels achteraan samen met de binnenkoer kopen. Hier komen dan 5 extra bejaardenwoningen. In dit deeldossier moet men wel nog starten met het ontwerp, bouwvergunning en aanbesteding. 

Carine Verhelst: “Het idee is dat we door dit te kopen geheel meester worden van deze plek en de binnenkoer zelf vorm kunnen geven. We willen zo verhinderen dat dit een grijze betonvlakte zou worden waar alleen auto’s kunnen staan. Het moet wat groen en gezellig zijn.”

Papiermolenstraat, project CM

De Christelijke Mutualiteiten zien de bouw van hun bejaardenwoningen naar hun eindfase gaan. 

Ondertussen raakt het groot bouwproject van de CM aan de Papierpolenstraat stilaan afgewerkt. Hier komen 23 flats voor bejaarden en een vaste stek voor het Passantenhuis waar ouderlingen overdag een opvang krijgen. Het passantenhuis zou in oktober klaar zijn en de flats in november. Ze krijgen zicht op de Oude Dender eens die daar terug open zal zijn.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s