Israël geeft Iraniërs een stem

Dat prietpraat in onze kranten geen probleem vormt is al lang geweten maar het stuk van uw medewerker Rolf Bos “De gewone Iraniër haat Israël niet” (De Morgen van 14 mei 2012) breekt op dit vlak zowat alle records.

Als we uw medewerker moeten geloven dan geeft Amir Menashe van de radiozender De Stem van Israël Iraniërs een stem. Kritiekloos citeert hij daarbij de man zeggende: “Vrijwel alle Iraniërs die ik aan de telefoon krijg snakken naar vrijheid.”.

Wat die ‘vrijheid’ dan betekent wordt niet duidelijk gemaakt. Behalve dan als hij zegt dat zijn Iraanse gesprekspartners snakken naar Israëlische bombardementen op Iran. Aan het gezicht van de man kun je trouwens zo de haat, de wil tot agressie lezen.

De op Iran gerichte radiozender ‘Stem van Israël’ is gewoon een van de vele tientallen mediaoffensieven vanuit Israël en haar westerse vazalstaten om Iran te destabiliseren en kapot te maken, Irak en Libië achterna. Niets nieuws, niets speciaals.

Dit verhaal is dan ook een typisch voorbeeld van de diepten van de journalistiek zou ik zeggen.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan de Morgen die er blijkbaar geen enkel probleem mee heeft om zelfs de meest platte Israëlische propaganda over te nemen. ‘Leve de vernieling van Iran’ moeten sommigen bij de krant waaronder deze Rolf Bos blijkbaar denken. Mensenrechten? Bah!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s