Gene Taylor was in town

Wie zondag het optreden van toetsenman Gene Taylor tijdens de jaarlijkse Jazzbattaklang niet zag heeft duidelijk wat gemist. De tent met amper een 100 toeschouwers kreeg een concert geserveerd zoals men er niet veel meemaakt. Hij en zijn trio swingden de pannen als het ware van het dak.

Gene Taylor

Er was weinig volk voor het optreden van Gene Taylor maar de kwaliteit was er des te meer. De man heeft dan ook al een stevige CV bijeengeraapt in de wereld van de bluesrock.

Dat het optreden van de man goed ging zijn was te verwachten. Zo goed, dat was geheel onverwacht. Hij toonde zondag echter dat het geen toeval was dat hij de vroegere pianist is geweest van Canned Heat, een der beste bluesrockgroepen ooit. De man ademde zondag als het ware bleusrock.

Gene Taylor Trio

Het gene Taylor Trio zorgde voor een waardig en spectaculair einde van deze editie van de Dendermondse Jazzbattaklang.

Van zodra hij zijn stem verhief en de toetsen aanraakte bewees hij een meester van dit genre te zijn. Een man wiens muziek zweeft tussen de rags, Taj Mahal, Bill Haley, Jerry Lee Lewis en vooral Fats Domino. Zwarte muziek met een rock en een roll dus.

Gene Taylor

Gene Taylor toonde zich een meester in de zwarte muziek uit het Amerikaanse diepe zuiden.

Nummers als the Fat Man, Route 66 – vergeet The Rolling Stones –  Walking to New Orleans en Jambalaya werden door hem perfect en met een grote autoriteit gespeeld. En hij genoot ervan. Wat bovendien aanstekelijk werkte op enkele van de andere aanwezige muzikanten.

Jean-Pierre Severyns

Dat trompettist Jean-Pierre Severyns hier fijne ogenblikken beleefde toont deze momentopname. Zijn komst samen met die van Peter Verhas gaf het optreden van Gene Taylor een extra boost.

Zo’n kans om mee te spelen konden saxofonist Peter Verhas en de gekende Oostendse trompettist Jean-Pierre Severyns natuurlijk niet weigeren en een beleefde vraag was voldoende.  Samen met een uitstekende drummer Nico Vanhove en dito gitarist Bart Mulders werd dit een meer dan een uur lang durend muzieksalvo om nooit meer te vergeten.

Gene Taylor, Jean-Piere Severyns en Peter Verhas

En dat ook de muzikanten genoten toont deze foto ten overvloed. Ook het publiek klapte trouwens mee.

Iedereen genoot en glunderde, muzikanten en het publiek. Alleen de aanwezigen hadden ongelijk want zij hebben een prachtig stuk muziek gemist. Eentje dat voor de aanwezigen nog moeilijk zal te vergeten zijn.

Nico Vanhove

Nico Vanhove toonde zich met zijn drumsolo van het goede hout gemaakt te zijn voor deze muziek.

Het kwam trouwens na een volgens het publiek uitstekende zangeres Charmaine Neville, dochter van saxofonist Charles Neville van de befaamde Neville Brothers. Zij trad op met het Verjazz Kwartet met Peter Verhas. En dat leverde volgens de aanwezigen een heel mooi stukje swingjazz op.

Bart Mulders

Bart Mulders is meer dan een begaafde gitarist. Hij voelde zich zondag als het ware één met zijn gitaar. Een in de passie voor de bluesrock.

De dag voordien had zij nog in een goed overladen Honky Tonk Jazzclub New Orleansjazz gezongen samen met Norbert Detaeye’s Creole Gumbo. De dame sukkelt wat met haar gezondheid maar slaagde toch wonderwel in haar opdracht. Zij is ook sociaal erg begaan met allerlei activiteiten rond o.m. gezondheidszorg en sociaal welzijn. Een dame dus.

Peter Verhas

De Dendermondse saxofonist Peter Verhas ging goed mee op de swingende tonen van Gene Taylor.

Gene Taylor ¨speelde onder meer bij blueslegendes T-Bone Walker  en Big Joe Turner, en verder bij Doug Sahm, Canned Heat, Ricky Nelson en bij rockzanger Ronny Hawkins. De sterk onderschatte Ronny Hawkins is de man die ooit met de groep The Hawks rondtoerde. Nadien veranderden The Hawks hun naam in The Band, de via Bob Dylan overbekend geraakte rockgroep wiens drummer Levon Helm onlangs overleed.

Charmaine Neville

Charmaine Neville bewees zowel zaterdag en zeker ook zondag een grote dame te zijn, een van de topzangeressen in de goede traditie uit New Orleans.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s