Geruchten in Syrië

De wijze waarop Jorn De Cock al een tijd over Syrië bericht wordt ongeloofwaardiger met de dag. Vandaag had hij het in zijn verhaal ‘iedereen wijst naar iedereen’ over die bomaanslag in Damascus over: ‘Maar evenzeer zijn er al enkele maanden geruchten over kleine aantallen binnen- en buitenlandse jihadi’s…’

Geruchten noemt hij dat. Zo zijn er vooreerst pakken getuigenissen van gevangen genomen salafisten. Recent nog afgegeven aan de VN-Veiligheidsraad. Verder zijn er veel getuigenissen van allerlei extremisten die er over pochen op allerlei websites en blogs (o.m. bij mij).

Dan zijn er ook nog de officiële verklaringen van de regeringen van Libië en de VS. Verder heeft men de serie arrestaties in Libanon en de door WikiLeaks gepubliceerde mails over de aanwezigheid van zelfs Amerikaanse militairen ginds. En we kunnen nog wel een tijdje zo verder gaan.  En dan heeft De Cock het over …. ‘geruchten’.

Niet te verwonderen dus dat hij deze aanslag op conto van de regering poogt te schrijven. Ik verwacht niets anders van hem.

En dat hij de massa’s misdaden van dat zogenaamde Vrije Syrische Leger verzwijgt wekt evenmin verbazing. Ieder zijn fans zou ik zeggen.

Willy Van Damme

Lezersbrief aan De Standaard

Nawoord:

Volgens Het Laatste Nieuws van vandaag was er in de aan de VN overgemaakte lijst van gedode ‘vrijheidstrijders’ ook een Belg. Wie werd volgens de krant niet bekendgemaakt.

Voorheen raakte al o.m. via De Standaard bekend dat Abdelrahim Ayachi, een van terrorisme beschuldigde Belgische salafist die om die reden hier voor de strafrechter staat, in Syrië aan het vechten is.

Waarmee die krant de “geruchten” van haar journalist Jorn De Cock zelf bevestigde. Kwaliteitspers noemt men dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s