Verbroederen met rugby

Het op Katuit na vermoedelijk grootste evenement in Dendermonde is bijna zeker de Flanders Open Rugby aan het Sportcomplex in Sint-Gillis-Dendermonde. Het grijpt traditioneel plaats tijdens het pinksterweekend en dat is dit jaar op 25, 26 en 27 mei.

Exotische landen

Het is een organisatie van de Dendermondse Rugbyclub (DRC) die het in haar soort (10-A-Side) ook ‘s wereld grootste rugbytornooi noemt. Met dit jaar al de 19de editie. Wat betekent dat de Flanders Open Rugby in Dendermonde een vaste waarde geworden is.

Flanders Open Rugby

Volgend jaar viert men bij de Dendermondse Rugbyclub al de twintigste editie van de Flanders Open Rugby.

Het trekt dat weekend steevast vele duizenden bezoekers naar het terrein aan de Van Langehovenstraat. En ook dit jaar heeft men weeral een alleen als indrukwekkend te noemen deelnemerslijst weten samen te stellen.

Zo zijn er 45 herenteams, 24 vrouwenploegen en 13 groepen met veteranen. En uiteraard zijn er daarbij een pak ploegen uit België en de ons omringende rugbylanden als Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland.

Maar men gaat traditioneel ook wat verder en heeft steevast teams uit meer exotisch klinkende landen in de aanbieding. Zo zijn er de Concresco Barbarians uit Australië , de Quins Pretoria uit Zuid-Afrika, de Moscow Dragons uit Rusland en – een primeur – de Lums uit Pakistan, een universiteitsclub uit de stad Lahore.

Er is verder altijd zoveel vraag vanuit de rugbywereld om hieraan deel te nemen dat men er daarom steeds moet ploegen weigeren. Want ook dit tornooi heeft nu eenmaal qua deelnemers haar limieten.

Flanders Open Rugby

Het sportieve staat bij de Flanders Open Rugby natuurlijk centraal.

Verbroedering mede centraal

In essentie is dit een sportieve verbroedering waarbij de nadruk op beiden ligt. Zo zijn er natuurlijk doorlopend wedstrijden met op zondag vanaf 16 uur dan de finales voor de verschillende groepen, vrouwen, heren en veteranen. De prijsuitreiking is voorzien voor 18 uur.

Maar daarnaast is er natuurlijk ook veel eten en drank met daarbij ‘s avonds elke dag een fuif. En aangezien rugbyspelers traditioneel stevige dames en heren zijn gaat het er tijdens die fuiven eveneens stevig aan toe. Tijd voor verbroedering dus.

Daarbij werkt men voor zaterdagavond steeds rond een thema en dat is dit jaar de oude olympische spelen. Het idee is dan ook dat de deelnemers zich indien mogelijk zo verkleden.

Flanders Open Rugby

Maar het gezellig onder elkaar verbroederen wordt zeker niet vergeten.

Daarbij voorziet men bovendien live muziek met op vrijdag The Norwegian Socks en op zaterdag o.m. Blue Thrill. Met voor- en nadien een ganse serie dj’s vooral geleverd door jeugdhuis Zenith.

Ook doet men zaterdagavond rond 20 uur een wereldrecordpoging voor de grootste scrum ooit. Een scrum is de opstelling waarbij de rugbyspelers in gebogen houding tegenover elkaar een bal pogen te bemachtigen die tussen hen wordt gegooid. Waarbij het elkaar tijdens de scrum pogen weg te duwen essentieel is.

Verdere info: www.flandersopenrugby.be

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s