De salafisten als nuttige idioten–Deel II

Iedereen kent ze wel die dappere helden van het scherm, de vrijheidsstrijders in Syrië, de mannen met baarden. Maar de werkelijkheid achter die helden krijgen wij nooit op onze schermen te zien. Onze Tv-zenders vertikken het te brengen.

Onze vrijheidsstrijders

Hoe gevaarlijk en fanatiek die (sic) vrijheidsstrijders wel zijn blijkt uit de hierna geplaatste discussie ontstaan naar aanleiding van een hier geplaatst stuk ‘De salafisten als nuttige idioten’. Dit artikel werd met toestemming ook overgenomen door de Mediawerkgroep Syrië die het op haar blog plaatste.

Waarna een salafist reageerde. En dat leverde een boeiend verhaal op. Het toont hoe extremistisch die figuren zijn. Het is van een dergelijk niveau dat de gewone sterveling het zich niet eens kan inbeelden. Het bewijst nog maar eens hoe gevaarlijk die stroming binnen de islam werkelijk is. Daarmee vergeleken lijkt de SS van weleer wel op een knapenkoor.

De tweede man die op zijn reacties reageerde is een in Nederland verblijvende Syriër. Hij verontschuldigde zich achteraf bij mij voor zijn hard woordgebruik. Een neef van zijn verloofde was immers vorige maand gedood bij een bomaanslag in Damascus door dat soort heren. Zijn woede was dus vanuit menselijk standpunt te begrijpen.

Besef wel dat onze journalisten o.a. op de VRT dit soort heren nu in de hemel prijzen als zijnde onze vrijheidsstrijders, de helden die hun leven riskeren voor een ‘vrij’ Syrië.

Het eerste stuk is een commentaar op mijn eerder hier geplaatste tekst door iemand die zich toepasselijk Mohammed noemt. Met excuses voor het barslechte Nederlands maar ik laat dit bewust zo.

Hoezeer je ook geleerd wil overkomen, het is zielig dat je zo paranoïde bent. Eerst en vooral is het schrijven van zulke onbezonnen beschuldigingen aan het adres van salafisten zonder enig bewijs al een teken van amateurisme en subjectiviteit. Ten tweede, salafisten zijn gewoon moslims, met een ideologische stroming binnen de Islam. Wij als moslims willen de shariah, en voor jou klinkt het misschien vreemd, maar als je de shariah niet wil ben je geen moslim meer. Iedere moslim moet de shariah willen, als hoogste wet zien en proberen te implementeren. Dit is dan ook het doel van de moslims in bijvoorbeeld Afghanistan, Irak en Somalië. Ik denk niet dat een zieligaard als jij van zulke zaken gehoord hebt of je zulke zaken kunt inbeelden, maar Syrië onderdrukt al tientallen jaren op de meest repressieve en gruwelijke manier de moslims. Nu de Arabische Revolutie ook daar uitgebroken is, is het meer dan logisch dat de moslims buiten Syrië naar daar trekken om hun geloofsgenoten bij te staan in de strijd tegen dergelijke dictator als Bashar al assad (die in naam met een Westers goedgekeurde democratie regeerde.) Nu, bewezen is dat het Westers democratisch model niet werkt, althans niet in onze landen. Een alternatief? De shariah invoeren, en dat is het beste systeem dat de mensheid gekend heeft. Bij deze reizen de nobele moslimstrijders, die jij in al je onwetendheid graag labeled als “gevaarlijke en idiote salafisten” af om hun broeders en zusters te helpen en mee te werken aan de Heilige taak om de shariah in te voeren. Geen manipulatie, geen zionistische invloed of inmenging, geen destructie of geheime diensten. Immers, als de shariah is ingevoerd in Syrië, is dat de grootste nachtmerrie voor israel (Golan-hoogte) en voor de geheime diensten, omdat dat hun marionetten van bashar al assad en zijn medestaanders zullen verdwenen zijn van de macht. En daarom zou ik eerder stellen dat jij gemanipuleerd bent om zulke zielige beschuldigingen te uiten, om de salafisten een slechte naam te bezorgen. Jij weet nog geen 10% van wat de ziekelijke dictatoriale regering van Syrië aan onmenselijkheden gedaan heeft in eigen land. Ik vind je dus erg amateuristisch. De shariah is de enige oplossing die heil kan brengen aan de mensheid. verder wordt er niemand gemanipuleerd door de MI6 of Kadhaffi( die gelukkig nu trouwens dood is) om destructie van Syrië te veroorzaken. Zoals ik al zei, bashar al assad plaats zien maken voor de nobele salafisten is de grootste nachtmerrie voor het Westen en israel, omdat beiden een stropop van bashar al assad hadden gemaakt voor hun eigen plannen. De salafisten staan met alle recht vijandig tegen hun en zullen geen compromissen sluiten tot het vervloekte land israel is weggevaagd van de aardbodem. Maar doe maar zielig verder met je leugens, en tel je joodse geld maar dat je er aan verdient, de salfisten zullen de strijd niet opgeven tot alle mensen zoals jou met hun neud op de feiten zullen worden gedrukt.

Geplaatst door Mohammed | 5 mei 2012, 14:20

Wat een onzin. Vooreerst gaf ik een aantal voorbeelden hoe westerse regeringen via hun geheime diensten salafisten aan het manipuleren zijn. Libië en ook Syrië zijn goede voorbeelden hiervan. Of ga je nu beweren dat die groepen die in die landen vechten geen directe steun krijgen of kregen van het westen en dus ook Israël? Anders bewijzen genoeg hoor.
Maar je antwoord dan ook niet op de feiten die ik gaf en die ook vaststaande feiten zijn, en begint daarom dan maar over de shariah. Maar wat is die shariah? Voor die is dat zo en voor een ander moslim weer anders.
Maar feitelijk heb je het over jouw interpretatie ervan en die is dan volgens jou de enige die dan moet toegepast worden. Respect voor andere visies is je dan ook duidelijk vreemd. Het toont je feitelijk dictatoriale ingesteldheid waar elke vorm van tolerantie weg is. Als dat voor jou de islam is dan ben ik radicaal ertegen.
Verder is je bewering dat het bewezen is dat het democratisch model in het Midden-Oosten niet werkt klinkklare onzin. Hoe niet bewezen? Heb je daar bewijzen voor, voorbeelden? Bovendien beschouw ik je laatste zin als deels laster want je zegt zonder een bewijs dat ik corrupt ben en zou je nu voor de rechtbank moeten sleuren. Verder zie ik die zin ook als een vorm van bedreiging aan mijn adres. Je hoort daarom dan ook niet thuis in de samenleving die zoals het woord zegt ‘samen leeft’, en dit in al zijn verscheidenheid.
ik zal het recht verdedigen van iedereen om er zijn eigen voor hem specifieke visie op de maatschappij op na te houden. Maar ik zal met dezelfde ijver ook het recht verdedigen op verdraagzaamheid, tolerantie. In wezen hoor je thuis bij een Filip Dewinter of een Geert Wilders. In mijn ogen neo-fascisten.

Geplaatst door Willy Van Damme | 6 mei 2012, 20:04

Mohammed,

Jij vertelt hier een van de grootste onzin ooit dat ik van me *** leven heb gelezen.
Jullie salafisten denken dat iedereen de shariah wil. Alleen *** zoals Saudi Arabie en jij willen shariah. Bashar heeft een regering wat gebaseerd is op multi culty. Het maakt niet uit wat voor geloof je hebt: je kunt er rustig wonen. iedere moslimterrorist die denkt de shariah te gaan vervullen in Syrië wordt afgeslacht.

Wetten van de shariah:

– Vrouw komt op de tweede plek
– Vrouw mag niet autorijden
– Geen kerken
– Je moet de kont likken van Amerika omdat zij ons beschermen (salafisten)
– …

Donder een heel eind op man van hier. In Nederland bestaan de wetten van de shariah niet, WHAT THE *** KOM JIJ HIER DOEN DAN? Ga terug naar jou middeleeuwse achterbakse *** Saudi-Arabië, het liefste vandaag nog.

Het zuurstof wat jij inademt ben jij niet waardig, net als alle salafisten hier in Nederland.

‘De shariah invoeren, en dat is het beste systeem dat de mensheid gekend heeft`

Jij bent echt ziek!

GOD SYRIA AND BASHAR.

Geplaatst door dood aan salafisten | 6 mei 2012, 15:07

Tweede commentaar van die Mohammed

Ten eerste, als jij geen deftig gesprek kunt voeren, hoor je hier niet thuis. We zijn hier om te praten als volwassenen, niet als kinderen. Eigenlijk zou ik nog niet eens op jou moeten reageren, want je bent pro-bashar al assad, en dat stuk stront is het nog niet eens waard vermeld te worden. Dat jij en Willy, twee ongelovigen die graag over de Islam willen schrijven (heeeel geloofwaardig…) tegen correcte, praktiserende moslims zijn is mij geen verassing, zo zijn jullie nu eenmaal. Maar dat jij ook nog eens het stuk stront al assad steunt, en daarmee al zijn misdaden maakt van jou een ziek en misselijk ventje. al assad en zijn vader hebben tienduizenden onschuldige moslims gedood en misdaden gedaan die jij je nog niet eens kan voorstellen, en jij steunt deze twee smeerlappen? weet jij wat God met jou gaat doen, alsook de meerderheid van de Syrische bevolking? Jouw lynchen en braden in een pan. Je maakt me misselijk. Verder, ja, shariah is het beste systeem dat de mensheid gekend heeft, en elke moslim moet er van houden en moet er voor zorgen dat shariah geïmplementeerd wordt. Elke moslim wil shariah. Shariah regelt alles, gelijkwaardigheid van man en vrouw, respect voor minderheden, correct gezag en eenheid onder de moslims,… Saudi-Arabië is geen voorbeeld van shariah, maar een voorbeeld van een door Amerika gesteunde staat, zoals Nederland of België. maar ik spug op jouw woorden, omdat jij bashar steunt. Ga eerst wat opzoeken wat die allemaal gedaan heeft voor je hier de grote Jan komt uithangen. Voor Willy wil ik nog het volgende zeggen, weet jij wat dictatoriaal fascisme is? Dictatoriaal fascisme en neo-fascisme is het doden van massa’s onshculdigen in Iraq en Afghanistan door het Westen, het vernietigen van de bestaande infrastructuur, de neo-kolonisatie in de moslimlanden, Guantanamo en Abu Ghraib, het steunen van israel in haar etnische zuivering en apartheid in Palestina, Hiroshima en Nagasaki, Vietnam, Korea,… Duizenden onschuldige vrouwen en kinderen dood in Irak, Palestina en Afghanistan. Vandaag opnieuw zijn er 5 kinderen en een vrouw gedood bij een ‘ongeluk’ bij een luchtbombardement, een maand nadat een amerikaanse soldaa tientallen kinderen doodschoot in een Afghaans dorp. Dat is neo-fascisme, zoals filip de winter en geert wilders het zien en jullie klaarblijkelijk ook. Shariah maakt geen onderscheid op basis van ras, afkomst of kleur, geeft gelijkwaarigheid aan man en vrouw binnen de samenleving, beschermt minderhedenreligies in ruil voor extra belastingen en baseert haar wetten op het Goddelijke Oordeel. En rechtvaardigheid, eer en waarden en normen staan centraal. Kortom, de samenleving waar het Christelijke Westen honderden jaren van heeft geleerd en is heengekomen om er van te studeren tijdens de middeleeuwen. Zonder de Islamitische Staat, zouden Algebra, Astronomie, Chemie en Geografie zoals jullie het nu kennen jullie vreemd zijn geweest omdat het christendom het jullie verbood. Nu mag jij nog zoveel schrijven over jouw mening over Syrië, feit blijft dat de meeste Syriërs moslims zijn, de sharia willen, sympathie koesteren voor salafisten en bashar haten. Maar dat zal jij nooit begrijpen totdat je bekeert tot Islam. Verder zijn de groepen die in Libië gevochten hebben onder Westerse steun niet per sé salafisten, eerder de gewone bevolking. Tot salafisten reken ik Al-Qaeda of de Taliban, twee groepen die een enorme uitdaging zijn voor het westen en ter hulp snellen van de onderdrukte moslims ter verdediging van hun eer en geloof. Geloof het of niet, maar zij verkrijgen de overhand in het huidige conflict, alsook in Yemen of Noor-Mali of Iraq. Zij stellen de bevolking veilig tegen jullie fascistische wreedheden. Zij geven de bevolking terug wat haar toebehoort, beschremen de bevolking en voeren de shariah in. Ga eerst onderzoeken wat jullie allemaal uitspoken en uitgespook hebben, en ik ben zeker, als je dat allemaal moest weten, je zou morgen proberen lid bij de Taliban te zijn.

Geplaatst door Mohammed | 7 mei 2012, 19:07

Jou lulverhaal die jij hier hebt vertelt. Dat de amerikanen de duivel zijn heb je gelijk. Maar jij verbergt een ding.

Dat jou leiders de salafisten in qatar en saudi arabie de kont van amerika likken. Dat moet je er ook bij vermelden.

Ten tweede heeft qatar en saudi arabie nog nooit de isreal bekritiseerd, dat mag niet van haar leiders (amerika)

“Shariah maakt geen onderscheid op basis van ras, afkomst of kleur, geeft gelijkwaarigheid aan man en vrouw binnen de samenleving, beschermt minderhedenreligies in ruil voor extra belastingen en baseert haar wetten op het Goddelijke Oordeel. En rechtvaardigheid, eer en waarden en normen staan centraal. Kortom, de samenleving waar het Christelijke Westen honderden jaren van heeft geleerd en is heengekomen om er van te studeren tijdens de middeleeuwen.”

Dat jij de nederlands met ze zin voor de gek kan houden, kan ik begrijpen. zij zijn te naive.
Nooit iemand van middel east deze zin proberen te laten geloven. Wat jij hier zegt slaat werkelij alles.
Ik zeg toch ook niet dat Hitler geen een jood heeft gedood. in de hoop dat mensen het gaan geloven.

Leugenaar.

Geplaatst door dood | 7 mei 2012, 19:27

Wat een niveau. We dalen steeds dieper in de mijnschacht van moeder aarde. Maar als ik als ongelovige niet over islam mag discussiëren dan heeft elk verder debat met jou toch ook geen zin.
Maar de Taliban, die geloofsgenoten van jou, hebben toch veel jaren lang opium in hun land laten verbouwen en daar dan heroïne van laten maken. Ze waren zelfs ‘s werelds heroïneproducent, bijna 100% zelfs. Dat zal dan ook wel in de Koran staan zeker en in overeenkomst zijn met die sharia van jou.
Verder vrees ik dat ik jou zal moeten aangeven aan de politie wegens de bedreigingen die je hier aan mijn adres uit. Verder hoeft het voor mij niet meer.
Met een extremistische clown die de wereld alleen vanuit zijn bizarre fantasieën bekijkt wil ik niet verder praten. Verder wist ik niet dat het mij braden in een pan ook in de Koran staat en blijkbaar ook nog overeenkomt met die sharia van jou. Smakelijk zou ik zeggen. En niet vergeten wat zout en peper te gebruiken. Zonder is dat niet echt lekker hoor!
In Hamme is er op dit ogenblik een circus. Vraag ik hen met jou contact op te nemen?
Wat je wel bewijst is welk genre van vrijheidsstrijders daar in Syrië tegen de regering vechten. Daarvoor is je bijdrage wel interessant, verhelderend voor diegenen die het nog niet wisten. Dus ergens bedankt.
Ter attentie van Dood aan Salafisten: Saoedi-Arabië en Rupert Murdoch werken op mediavlak heel nauw samen en Rupert Murdoch is een van de mediabaronnen die voor 100% achter Israël staat. Wat men in Saoedi-Arabië uiteraard goed weet. En inderdaad zij financieren deze bende. Of hoe Israël en clowns als deze perfect samenwerken. Alleen moet je wel een beetje bij je verstand zijn om dat in te zien.

Geplaatst door Willy Van Damme | 7 mei 2012, 21:52

Zou het Vrij Syrische Leger over voldoende braadpannen beschikken? Anders misschien een taak voor de ‘Vrienden van Syrië”. De salafistische haatpredikant Adnan al Haroun had via de Saoedische TV al opgeroepen om niet-soennitische Syrische tegenstanders in stukken te hakken en aan de honden te voederen.

Blijkbaar moeten ze wel eerst nog eventjes in de pan. Eentje met een anti-kleeflaag?

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s