Salafisten als nuttige idioten

Abdelrahim Ayachi, de salafist die op dit ogenblik in Brussel wegens terrorisme en banden met Al Qaeda terechtstaat maar op dit ogenblik in Syrië vecht, is geen onbekende voor het Belgisch gerecht.

Zo werd hij al in 2009 correctioneel gestraft wegens het verspreiden van jodenhaat via een salafistische website. Maar dat belet hem er niet van om nu met steun van het westen en dus zeker ook Israël Syrië in brand te steken.

Waarmee Abdelrahim Ayachi en zijn soortgenoten hun leven riskeren om de natte droom van het zionisisme in Syrië te realiseren, de vernieling van het land.  Het toont nogmaals het gemak waarmee dergelijke radicale figuren zich laten manipuleren.

Recent bleek dat de regering van de vermoorde Libische president Kadhaffi en de Britse geheime dienst MI6 samen in een niet nader gespecifieerd Europees land een moskee met aan het hoofd een ultra-radicale iman hadden opgericht om zo sympathisanten van Bin Laden te lokken. Uiteraard met de bedoeling hen daarna te manipuleren.

Voorheen kwam ook al aan het licht hoe de Nederlandse inlichtingendienst BVD een website met allerlei salafistische prietpraat had opgezet, eveneens om sympathisanten van Bin Laden te lokken. Met ook hier als bedoeling hen te manipuleren.

Daarbij kan men er ook praktisch zeker van zijn dat Mohamed Merah, de moordenaar uit Toulouse, een informant was van de Franse veiligheidsdiensten. Het is de enige logische verklaring voor het feit dat de man ondanks zijn Afghaans verleden ogenschijnlijk met rust werd gelaten. Met als cruciale vraag of de veiligheidsdiensten dan niet wisten dat hij een gans arsenaal wapens had opgeslagen.

Het zijn maar enkele van de vele voorbeelden van interactie tussen veiligheidsdiensten en radicale moslims genre Abdelrahim Ayachi. Bijwijlen lijkt het op een ware symbiose tussen wat in theorie aartsvijanden zouden moeten zijn maar die op gepaste ogenblikken probleemloos samenwerken. Zonder dat de Salifisten dat daarom natuurlijk snappen.

Bij vele terroristische aanslagen moet men dan ook heel voorzichtig zijn met het snel trekken van conclusies. Je ziet iets maar dat hoeft niet de waarheid te zijn want daarachter zit zeer goed mogelijk een totaal ander verhaal.

Willy Van Damme

Advertenties

2 thoughts on “Salafisten als nuttige idioten

  1. Pingback: Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken | Marcus' s Space

  2. Pingback: Salafisten als nuttige idioten « Mediawerkgroep Syrië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s