Kardinaal De Wever

Er komt stilaan nog meer duidelijkheid over wat er allemaal gebeurde rond de persoon van Pol Van den Driessche, de Brugse schuinsmarcheerder van de N-VA.

Zo blijkt dat enkele dames die voorheen op seksueel vlak door de man lastig waren gevallen eerder een gesprek hadden met Bart De Wever. En kijk, die bleek geen interesse te tonen voor hun verhalen. Hij stuurde ze vrij onbeschoft wandelen.

Waarna ze dan maar naar Humo togen. Met alle gevolgen van dien. Plots was er wel interesse. Waarmee Bart De Wever exact dezelfde houding aannam als Kardinaal Daneels en al die andere kerkelijke mijterdragers in de duizend-en-één Roomse pedofiliezaken.

Van pedofilie en verkrachtingen tot handtastelijkheden, alles de doofpot in. Met extra bescherming voor de viespeuken. Zo was het in Mechelen, zo is het in Antwerpen

Het toont nogmaals aan dat De Wever op moreel vlak gewoonweg onaanvaardbaar is en zoals Hete Pol best uit de politiek zou verdwijnen. Een politicus die stelt het goed voor te hebben met de kiezers laat dit immers niet onaangeroerd maar onderzoekt die klachten. Hij had de kans maar weigerde ze te nemen.

Bart De Wever - kop - 1

De Wever had geen interesse voor de klachten van die vrouwen tot de pers zich er mee moeide. Dan moest die pers maar best zwijgen want dit was een lynchpartij. De normen en waarden van de man. Zelfs onze bisschoppen durfden zover niet te gaan in de zaak van bisschop Vangheluwe.

Kardinaal De Wever had maar een boodschap voor die vrouwen: loop naar de maan met jullie gezaag, PVDD is onze vriend en dat blijft. En dat is dan voorzitter van een partij die beweert normen en waarden na te streven, hoog verheven bovenal die Belgicistische partijen, slaven van de PS. Het zijn dan ook eerder de normen en waarden van een viespeuk.

Dan blijkt ook uit het feit dat de man bij de N-VA als media-adviseur aan het werk mag blijven. Als dat geen slag in het gezicht is van al die vrouwen, en ook mannen, die het slachtoffer werden van grootschalig machtsmisbruik zoals PVDD dat volgens die vele getuigen beoefende.

Typerend voor de N-VA zijn trouwens ook de uitlatingen van Liesbeth Homans, rechterhand van De Wever in de Zevende Dag gisteren op de VRT. Zij stelde dat de pers die brave man gerust moet laten en dus zwijgen over de zaak.

Zij roept met andere woorden op tot perscensuur. Om de man en dus ook de N-VA met rust te laten want het is een voor de partij vervelende zaak. En dat zit dan in het parlement. Wat betekent dat ze behoort de democratie en dus de persvrijheid te verdedigen.

Ik ken geen geval van een andere partij die in het verleden in zo’n schandaal betrokken raakte waar toplieden van die partij publiek de pers opriepen om te zwijgen over die voor hun onprettige zaak. Ze deden dat misschien wel privé, achter de coulissen, maar nooit in het openbaar.

Het typeert de N-VA die niet alleen op moreel vlak verwerpelijk is maar die ook een gevaar voor de democratie betekent. Oproepen aan de pers om te zwijgen omdat het slecht is voor de N-VA, je moet maar durven. Dit is op politiek vlak misschien nog erger dan de strapatsen van Hete Pol.

Ondertussen is het ook leuk te zien hoe de basis van de N-VA op het internet de man blijft steunen en niet terugschrikt voor het spuien van pakken vulgariteiten, vooral dan over CD&V. Een had het zelfs over de matras van Miet Smet. Ook hier is het een kwestie van durven, de slogan van N-VA.

Willy Van Damme

Naschrift:

Het is nu wel overduidelijk dat het verhaal van de N-VA-woordvoerder uit Brugge over een complot tegen zijn partij vanwege CD&V een bewust verspreidde leugen is. Volgens dat indianenverhaal was de CD&V doodsbang om haar enige burgemeester van een provinciehoofdplaats te verliezen. Daarom verspreidden zij via Humo die ‘smerige leugens’ over de toekomstige burgemeester van Brugge, Hete Pol.

Nu blijkt immers dat voor de publicatie in Humo die vrouwen hierover een gesprek hadden met Bart De Wever. En die stuurde hen onbeschoft wandelen. Uiteraard wisten dus alle in de zaak betrokken N-VA’ers dat die dames op eigen houtje handelden en niet in opdracht. Of De Wever moet zijn blunder en wangedrag voor de partijtop geheim hebben gehouden. Wat twijfelachtig is.

Met andere woorden: Om PVDD te beschermen en er nog garen bij te spinnen maakte men die dames bewust zwart door ze als agenten van de CD&V voor te stellen.

Maar dat De Wever zo reageerde hoeft niet echt te verbazen. Filosofisch leeft de man in de achtiende eeuw toen er een elite was die regeerde en een plebs dat dit zonder morren aanvaarde. En PVDD behoort tot de elite en die dames tot het plebs en die moeten dit wangedrag van hun baas daarom ook maar aanvaarden.

Aangezien PVDD mediaraadgever van de partij is hoeft het niet te verbazen dat hij die strategie misschien wel zelf in elkaar stak. En van de man die ons ‘di Rupo de pedofiel’ bracht kan men nog veel leuke verhalen verwachten. Vooral onder de gordel?

Advertenties

2 thoughts on “Kardinaal De Wever

 1. Dat klopt niet. Iemand veroordelen op basis van geruchten behoort tot de lynchcultuur. BDW had beleefd kunnen vragen achter hun pv’s. Nu er een pv is, kan hij stappen ondernemen, maar beweren dat kardinaal Danneels had moeten voortgaan op basis van de volslagen gek, Rik Devillé, is pleiten voor de lynchcultuur. Maar bon, ik zal dit toevoegen aan het betreffende dossier.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Bedankt voor je reactie.
  De vraag is wat je moet doen als er dergelijke verhalen verschijnen. Hier had je echter een verhaal dat niet op 1, 2 of drie getuigenissen was gebaseerd maar op verhoudingsgewijs zeer veel. Journalisten bouwen een verhaal als dit veelal op aan de basis van een of twee getuigen waaraan men dan een aantal zou’s, veronderstellingen en geruchten koppelt. Het verhaal van het Laatste Nieuws over Tom Boonen of dat van de vroegere VUM over Elio di Rupo zijn hiervan goede voorbeelden. Nader onderzoek leverde dan ook niets op behalve een pers die grootschalig haar boekje was te buiten gegaan.
  Het was laster en inderdaad een – bewuste? – poging tot lynchen. Schandelijk.
  Hier echter zijn er zeker al twintig getuigen en kan er ook geen twijfel meer zijn.
  Hij heeft de feiten nu trouwens ook toegegeven omdat verder ontkennen onzinnig was.
  En wat betreft Daneels kan men zeggen dat er niet alleen Rik Devillé was maar duizenden slachtoffers wereldwijd die getuigden over massaal misbruik in de kerk. Misbruik dat Daneels & Co altijd hadden verborgen. Het hier gebrachte verhaal over zuster Gaby is er een hemeltergend voorbeeld van. Daneels of zijn voorganger – het is mij niet duidelijk – sturen een verkrachter als directeur naar een meisjesschool. Wat op schuldig verzuim lijkt te wijzen.
  Of Rik Devillé gek of knettergek is doet hier helemaal niets ter zake.
  Hetzelfde over PVDD waarvan het wangedrag bij insiders zeer goed geweten was. De Wever moet dat, voor hij hem een partijkaart gaf, heel goed geweten hebben. Zoals Danneels zonder Devillé ook goed wist wat zijn priesters met kinderen deden. De kerk is nu eenmaal een roddeltent waar iedereen over iedereen aan achterklap doet.
  Met een lynchpartij heeft dit dan ook niets te maken maar met een strijd om gerechtigheid, om normale menselijke verhoudingen op de werkvloer en elders. En zeker daar we de toestand van ons gerechtelijk apparaat kennen zullen slachtoffers in veel gevallen er, niet verrassend, geen vertrouwen in hebben.
  Verder is het toch opvallend hoe ultrasnel men reageerde in de zaak Kim Geybels en in de affaire PVDD. Waarom?
  Willy Van Damme

 2. Wat mij meer waarschijnlijk lijkt, is dat er in de loop van zaterdagochtend of vrijdag overdag een mail is verstuurd vanuit het NVA-partijbureau met een oproep om de zaak zoveel mogelijk uit te buiten door de slachtofferkaart volop te trekken. De reacties vanuit diverse politieke partijen waren zeer ingehouden geweest. Het is volgens mij de NVA zelf, die de hype heeft groter opgeblazen, dan iedere andere partij in het spel heeft gedaan. Dit is het zoveelste politieke spelletje.
  Edith legrand
  Antwoord:
  Bedankt voor je reactie.
  De N-VA wist perfect wat er aan de hand was. Die twee dames hadden de handen in elkaar geslagen en waren naar De Wever getrokken. Gezien dat zij daar wandelen werden gestuurd trokken zij dan maar naar Humo. Toen De Wever Humo las wist hij dus dat het geen politieke zet van een andere politieke partij is. Die doen dat trouwens in de aanloop naar verkiezingen bijna per definitie nooit. Het is immers te gevaarlijk dat de tegenstrever dan met succes voor slachtoffer gaat spelen.
  En dat was, zoals je schrijft ook vorige week bewust de strategie.
  Vermoedelijk omdat nogal wat vroegere collega’s in de mdia die man wegens zijn gedrag haten is dat dan verder gegaan.
  De N-VA heeft hier slecht toneel gespeeld. Had De Wever tegen die dames zelfs maar gedaan van alsof dan was er vermoedelijk niets gebeurd. Het is De Wever zelf die dus aan de basis ligt van dit debacle.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s