Noch normen, noch waarden

Zoals te verwachten heeft Pol Van den Driessche dan vandaag de handdoek in de ring gegooid en is hij uit de politiek gestapt. Het was een logische beslissing die ongetwijfeld door de N-VA voor hem genomen is. Hopende dat de zaak zo kalmeert.  Ze zullen bij hun vele patronale vrienden voor hem wel een job vinden.

Grote angst

Het kon ook niet anders meer want volgens persberichten waren ook Story en Dag Allemaal samen met Humo bezig aan verhalen met nieuwe onthullingen. En Story en Dag Allemaal hebben de gewoonte onder de gordel te slaan, niet als Humo erboven.

Bij N-VA moet men de voorbije dagen dan ook continu en met grote angst de media in de gaten hebben gehouden. Elke dag was er wel een nieuwe getuigenis van een of andere dame die na het zoveel jaren opgekropt te hebben er nu mee naar het publiek ging. Voor hen een bevrijding.

En zoals Humo-journalist Jan Antonissen woensdag zegde, zou met die nieuwe verhalen voor hem de weg naar de hel openliggen. Een ramp voor de N-VA die met een zoveelste schandaal zit. Dit juist in het weekend dat de partij met veel trompetgeschal het kandidaatschap voor Antwerps burgemeester van Bart De Wever aankondigde.

Wat een strategisch geplaatst pr-verhaal over de aanval op het Schoon Verdiep zou worden eindigde in de strapatsen van Hete Pol. Bart De Wever zal de voorbije week dan ook nogal wat gevloekt hebben. Een rampzalige start voor een kiescampagne, dat is zeker.

Een lynchpartij 

Maar de wijze waarop Bart De Wever vandaag op de VRT op deze ontwikkeling reageerde tart zowat elke verbeelding. Hij noemde het verhaal rond zijn vriend een onaanvaardbare lynchpartij door de media.

Dus als al die vrouwen eindelijk de durf hebben om over die zaak te getuigen en de media die verhalen ditmaal niet verzwijgen maar eindelijk wil publiceren, dan is dat … een lynchpartij. Dat komende van een partij die deze legislatuur zowat synoniem is voor lekkende emails en gekend is voor haar harde aanvallen op iedereen die in de weg staat.

Hoe durft De Wever die vrouwen te beschuldigen van het lynchen van Pol Van den Driessche? Het toont dat De Wever geen enkel respect heeft voor vrouwen en geen enkel probleem heeft met de aantasting van de eerbaarheid van andere personen, mits ze natuurlijk komen van partijgenoten.

Want dat men bij de N -VA de reputatie van de man niet kende is totaal ongeloofwaardig. Het beweren is gewoon lachwekkend en spotten met de intelligentie van de medeburger en de vele slachtoffers van de man.

Nooit de bedoeling geweest

Zoals Liesbeth Van Impe, huidig hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, het dit weekend stelde, noemt de N-VA zich graag een partij van normen en waarden, verheven boven die andere ‘Belgicistische’ partijen. De Wever heeft vandaag – nogmaals – het tegendeel bewezen.

En dat Hete Pol, die na eerst gesproken te hebben over klachten tegen Humo, zich nu verontschuldigde is gepast maar de wijze waarop is opnieuw een slag in het gezicht van zijn vele slachtoffers.

Zeggen dat het ‘nooit de bedoeling geweest’ is om die dames te schaden is hen nog maar eens kwetsen. Hij wist perfect dat hij fout zat en zowat alles kon doen wat hij wou. Hij kende immers zijn macht en invloed, en die zorgden ervoor dat hij jarenlang ongestraft zijn perverse gang kon gaan.

Ook bij de vroegere directie van Corelio, uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad, en CD&V zou men zich eens mogen bezinnen en verontschuldigingen aanbieden. CD&V voerde nog niet zolang geleden campagne onder de slogan ‘respect’. Veel respect voor vrouwen was er bij hun gewezen senator niet te vinden. En ze wisten het.

Willy Van Damme

Advertenties

3 thoughts on “Noch normen, noch waarden

 1. Sterk ook dat NVA-Liesje Homans bijna eiste dat de pers nu de privacy van het heerschap moest respecteren. ” de kracht van verachting” noem ik dat.
  Johan Baert
  Antwoord:
  Bedankt voor je reactie.
  Dit aspect van de zaak was mij onbekend. Het wekt natuurlijk geen verbazing dat deze ‘dame’ zo reageerde. Het toont het echte niveau van de N-VA. Geen verrassing dat een Koen Blyweert en Bart De Wever goede vrienden zijn. En wie goed de geschiedenis van het Vlaams nationalisme kent ziet nog veel meer dergelijke fraaie verhalen. Wat een Vlaanderen.
  Willy Van Damme

  • Beste Willy,
   Het verbinden van dergelijke wansmakelijke verhalen en praktijken met ‘het Vlaams nationalisme’ vind ik hier niet correct. Dit kan je net zo doen met het socialisme, het katholisisme, het liberalisme, het communisme enz… Ik denk dat ik mijn geschiedenis een beetje ken en zou hier over deze -ismen een opsomming van kuiperijen kunnen maken die eindeloos is.
   Het Vlaams nationalisme historisch verengen tot de huidige visies van de De Winters en De Wevers doet afbreuk aan het sociaal en groen Vlaams nationalisme van de strekking Maurits Coppieters, Hugo Schiltz, Nelly Maes, Willy Kuipers, Bart Staes, Vic en Bert Anciaux en zovele anderen binnen de toenmalige Volksunie. Sinds mijn jeugd werd ik door verschillende van deze mensen begeesterd en schaam me zeker niet je te melden dat ik nog altijd fier ben Vlaams nationalist te zijn. Zelfbeschikkingsrecht, eigen taal- en cultuurbeleving, sociale rechtvaardigheid voor alle volkeren en burgers samen met vrede en verdraagzaamheid zijn vandaag even eerbaar en noodzakelijk dat 50 jaar of 100 jaar geleden. Dat zijn ook de basiswaarden van het Vlaams nationalisme waar ik met hart en ziel altijd mijn kleine steentje heb toe trachten bij te dragen.
   Ik weet daarnaast heel goed dat ook het eng nationalisme overal ter wereld voor brandhaarden heeft gezorgd en nog zorgt.
   Met vriendelijke groeten
   Johan Baert
   Antwoord:
   Bedank als steeds voor je snelle reactie.
   Dit verhaal wordt niet verbonden met het Vlaams nationalisme maar specifiek met de N-VA. Viespeuken en smeerlappen zitten er in alle partijen en in alle geledingen. Hier zien wij echter een partij die in plaats van de man stande pede te dumpen hem niet alleen in bescherming neemt maar de slachtoffers zelfs aanvalt en de pers vraagt te zwijgen. Faut le faire.
   En het Vlaams nationalisme verengen tot De Wever en Dewinter zou inderdaad totaal fout zijn. Het is een heel groot huis met heel veel deuren. Nelly Maes is bvb geen PVDD.
   Willy Van Damme

 2. Hij zal wel opnieuw in de media opduiken om genadeloos jacht te maken op mindere zondaars. Daarin is hij altijd ‘goed’ geweest, daarom kreeg hij de post van hoofdredacteur aangeboden bij HN.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Als je op die periode bij Het Nieuwsblad terugblikt dan kun je ze moeilijk succesvol noemen, zowel qua kwaliteit als qua verkoopcijfers.
  Ik denk niet dat hij nu nog een publieke job zal ambiëren zoals bij de pers. Anonimiteit wordt het.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s