De salafist mijn vriend en vijand

Vandaag is in Brussel het proces begonnen tegen zeven salafisten die verdacht worden van het beramen van terroristische aanslagen, o.m. in België. Ze zouden daarbij in contact hebben gestaan met andere salafistische groepen elders in de wereld, waaronder leden van Al Qaeda.

Abdelrahim Ayachi, een van de hoofdverdachten is echter niet komen opdagen want hij zit klaarblijkelijk in Syrië te vechten tegen de regering daar. Een merkwaardig feit. Hier vervolgt onze overheid een strijder tegen de regering van president al Assad en stelt men zijn daden in België als uiterst gevaarlijk voor.

In Humo van deze week kun je zelfs lezen hoe Alain Winants, grote baas van de Veiligheid van de Staat, waarschuwt voor het gevaar dat salafisten betekenen voor onze democratie. Het grootste gevaar dat er op dit ogenblik hier is volgens de man.

Didier Reynders

Didier Reynders, de vriend van de salafisten in Syrië.

En kijk eens, als diezelfde salafisten in Syrië vechten en bommen gooien worden dat plots onze vrienden. Didier Reynders (MR), onze minister van Buitenlandse Zaken, loopt tegenwoordig zelfs de benen van onder het lijf om deze heren ginds te helpen in hun bloedige mars naar de macht.

In terwijl onze kranten op pagina 1 breed uitsmeren wat voor gevaarlijke figuren die salafisten in België zijn, kun je op pagina 5 van diezelfde kranten lezen wat voor helden dat in Syrië wel zijn.

En dan is er maar een conclusie mogelijk. Leve de salafisten als ze Arabieren en moslims vermoorden, raken ze echter aan de westerse belangen dan worden ze desnoods vermoord. Of hoe die salafisten zonder het echt te beseffen feitelijk instrumenten zijn van het westerse machtsstreven.

Hebben de zogenaamde ‘Vrienden van Syrië’, waaronder uiteraard ook België, niet onlangs in Istanbul officieel, en dus publiek, afgesproken om hen te betalen voor hun slachtpartijen? Misschien krijgt die voor het Belgische gerecht op de vlucht zijnde salafist nu met steun van Reynders wel geld van ons, de Belgische belastingbetaler.

Het zou alleen de naïeveling verbazen.

Willy Van Damme

Advertenties

One thought on “De salafist mijn vriend en vijand

  1. Pingback: Moslims, Christenen en Gratis Heilige Boeken | Marcus' s Space

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s