Leve de helden in Syrië

Uw krant maakt vandaag melding van de heldhaftige strijd van de Faroeqbrigades, onderdeel van dat zogenaamde Vrije Syrische leger. Volgens een recent persbericht van het Vaticaans persagentschap zijn deze Faroeqbrigades verantwoordelijk voor het uitdrijven met geweld van 90% der christenen uit de stad Homs.
Iedereen zijn helden en vrienden natuurlijk, maar ik pas hier, De Morgen en Gert Van Langendonck niet.
Het doet mij denken aan de tijd van weleer toen in de jaren tachtig onze westerse regeringen en na hun De Morgen en de andere westerse media op grote schaal de loftrompet zongen van de Mujahideen in Afghanistan, o.m. geleid door een zekere Bin Laden en Mullah Omar, man van de Taliban. Die amuseerden zich toen o.a. met het de keel oversnijden van die schooldirecteurs die gemengd onderwijs gaven.
Dat lazen we toen niet of amper in De Morgen en in de rest van onze media. Evenmin als we nu ergens dat verhaal van het Vaticaan lazen. Berichtgeving? Mensenrechten? Kom nou.

Willy Van Damme

Lezersbrief naar aanleiding van het verhaal ‘Vredesplan Syrië zo goed als dood’ van Gert Van Langendonck in De Morgen van vandaag 10 april.

Advertenties

3 thoughts on “Leve de helden in Syrië

 1. Pingback: The ‘heroes’ of Syria | Edith Legrand

 2. Hallo Willy, ik vond dit te belangrijk en dat ik het moest vertalen en op mijn eigen site publiceren. Hopelijk heb je daar geen bezwaar tegen.
  Edith Legrand
  Antwoord:
  Geen enkel probleem. Mensen mogen altijd mits akkoord en bronvermelding teksten van mij elders plaatsen.
  Willy Van Damme

 3. Kunnen wij nog volgen, mogen wij nog kunnen volgen … ?


  G. Eggermont
  Antwoord:
  Bedankt voor je zeer informatieve bijdrage. Ik kende het filmpje al en het is een aanrader voor iedereen die de zaak daar wilt begrijpen. Het is eens wat anders dan de leugens, halve waarheden en verdraaiingen van een Brigitte Herremans van Pax Christi/Broederlijk Delen. Een pater met ballen.
  Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s