Die Morgen in Kobbegem

Er komt binnenkort extra plaats vrij op de site van Het Laatste Nieuws in Kobbegem bij Asse. Tot voor een paar jaar werd daar onder meer die krant gedrukt samen dan met enkele weekbladen van De Persgroep, de uitgeversgroep geleid door Christian Van Thillo.

Maar die groep beschikt nu over een ultramoderne drukkerij aan de E17 in Lokeren waar sinds kort nu ook het dagblad De Tijd wordt gedrukt. Alleen nog Dag Allemaal, het paradepaardje onder de weekbladen van de groep, wordt nog elders gedrukt, namelijk in Charleroi. Die hoeveelheden kan de drukkerij in Lokeren immers nog niet aan.

Ondertussen worden de machines van de oude drukkerij in Kobbegem doorverkocht en gaat ook het gebouw tegen de vlakte. Zodat hier ruimte komt voor andere activiteiten. En dat blijkt volgens die plannen de redacties van enkele websites te zijn die op dit ogenblik nog elders zitten.

Echter ook de redactie van De Morgen zal dan naar Kobbegem verhuizen. “Het is de ultieme wens van Christian Van Thillo die men uiteraard ook zal moeten aanvaarden”, is te horen bij een goed geïnformeerde bron binnen de groep. Daar beseft men uiteraard wel de herrie die voorheen bij de redactie van De Morgen ontstond rond die verhuisplannen.

Drukkerij De Persgroep - Lokeren

Sinds enkele weken wordt ook De Tijd nu in Lokeren gedrukt zodat de vroegere drukkerij in Kobbegem overbodig wordt en zal afgebroken worden. Met plaats voor de redacties van de groep die nog niet in Kobbegem zitten.

“Het drukken van de kranten ‘L Echo en De Tijd is sinds 19 maart hier in Kobbegem gestopt. De Tijd verhuisde voor het drukken naar Lokeren, terwijl l’ Echo nu gedrukt wordt bij de mediagroep Rossel. De dagbladen behoren immers tot Mediafin en dat is een joint venture van ons met Rossel. De bedoeling is dat gebouw dan nu af te breken en in de plaats een nieuwbouw te zetten. De verhuis van die redacties is dus zeker nog niet voor morgen. De officiële beslissingen hierover moeten trouwens nog genomen worden”, aldus een perswoordvoerder van de groep.

De grote onrust die toen rond die verhuisplannen bij de krant ontstond was een van de hevige geschilpunten tussen Van Thillo en de toenmalige redactie. Het was mee de oorzaak van een serie ontslagen bij de journalisten daar. Wie bij dat conflict te veel zijn nek had uitgestoken werd toen gewoon op straat gezet. Wat betekent dat een verhuis naar Kobbegem binnen de huidige redactie ditmaal wel eens op weinig weerstand zou kunnen stuiten.

De grote vrees bij de medewerkers van de krant op dat ogenblik was dat na die verhuis de redacties van Het Laatste Nieuws en De Morgen op termijn deels zouden samensmelten. Waarbij men de nauwe relatie tussen de redacties van Het Nieuwsblad en De Standaard als voorbeeld aanhaalde. Het was een idee dat de vroegere redactie helemaal niet zag zitten.

Willy Van Damme

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s