Veel belangstelling voor de persprijzen

Gisteren werden in het Dendermondse stadhuis als vanouds de persprijzen voor sport en sociaal-cultureel werk van de Dendermondse Perskring aan de laureaten uitgereikt. En de belangstelling was groot te noemen. De Reynoutzaal van het stadhuis kon het volk amper aan.

Accordeonmuziek

Winnaars dit jaar waren de rope skippers en dansers van Moving Baasrode en het evenement Walking Dender van het Dendermondse Feestcomité. Twee heel terechte winnaars die ieder op hun vlak in luttele jaren prachtig werk wisten te leveren en bovendien ook de basis legden voor een mooie toekomst.

Persprijzen 2011 - 5 - Zaal

De Reynoutzaal van het Dendermondse stadhuis zat zondagvoormiddag goed vol. (Foto’s Geert De Rycke)

Zoals steeds werd de inleiding verzorgd door Hugo Aerts, de voorzitter van de Dendermondse Perskring en kwam ook de ere-voorzitter en Dendermonds schepen van Cultuur Marius Meremans (N-VA) aan het woord.

Waarbij zij zowel de laureaten van dit jaar prezen voor hun werk het voorbije jaar als ook de problemen van de media en de lokale perscorrespondenten aankaarten. Zeker werd daarbij ook het dramatische busongeluk in Zwitserland niet vergeten en de mediaheisa die dat veroorzaakte.

Als naar gewoonte kregen de laureaten een oorkonde versierd met kalligrafisch letterwerk van Lies Van Acker uit Grembergen en een ingekaderde pentekening van de hand van Guy Van Hoorde uit Appels.

Persprijzen 2011 - 11 - Jorge Bohyn & Lisanne De Gendt

Jorge Bohyn en Lisanne De Gendt brachten onder meer muziek van de Argentijnse componist Astor Piazolla.

Het was zoals steeds ook een goed verzorgde academische zitting met mooi in de oren klinkende accordeonmuziek van Jorge Bohyn en Lisanne De Gendt, leerlingen van de klas van Eddy Flecyn van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Hun interpretatie van de muziek van o.m. de Argentijnse tangokoning Astor Piazolla was een genot om te horen.

Goed nieuws

Ook toonde Moving Baasrode tussendoor een staaltje van haar kunsten met dans en rope skipping, koordjesspringen zoals inleider Luc De Donder het noemde. Het toonde dat rope skipping wel wat meer geworden is dan wat we door de overleving kennen als het koordjesspringen waar meisjes ooit zo behendig in waren.

Persprijzen 2011 - 9 - Moving Baasrode

De jongeren van Moving Baasrode toonden tijdens de academische zitting eventjes hun kunnen.

En er was vandaag zelfs extra goed nieuws te horen. Zo kon Moving melden dat er eventjes 16 rope skippers van de groep naar het jongerenwereldkampioenschap in Florida mogen. Ook maakte men ter plekke een akkoord waarbij Moving op de zondagochtend van Dendermonde kermis met dans, zumba en rope skipping op de Grote Markt de kermis mag afsluiten. Of hoe de beide laureaten de handen zondag al in elkaar sloegen.

Ook het Dendermondse Feestcomité kondigde deze zondagvoormiddag al een nieuwigheid aan. Zo plant men op de Grote Markt op 22 juni met de zonnewende een voorstelling in open lucht van een musical.

Persprijzen 2011 - 6 - Nele Dooms & Marie-Rose Dooms

Marie-Rose Dooms (r) ontving in naam van Moving Baasrode de persprijs 2011 voor de sport uit handen van Nele Dooms, haar nicht.

Verder benadrukte voorzitter Rein Macharis nogmaals de belangrijke en intense samenwerking van het feestcomité met anderen groepen en verenigingen in de stad zoals het CC Belgica, de lokale horeca, de Dendermondse Kunstraad, de Fotografische Kring en de stedelijke Jeugddienst.

Het maakt van die Dendermondse kermis terug wat het ooit geweest is, een erg populair vertier voor jong en oud met tijd voor veel babbels, muziek, drank en eten. Uiteraard alles in een nieuw hedendaags kleedje. De wereld staat nu eenmaal niet stil.

Persprijzen 2011 - 1

Leden van de Dendermondse perskring, de laureaten en leden van het Dendermondse schepencollege.

En na de academische zitting was het dan tijd voor de receptie met die gezellige babbel in aanwezigheid van enkele oud-laureaten zoals wandelaar Jozef Kuppens – man van de Bornemse Dodentocht – en de culturele doe-al Mariella Ost. Dit bij een goed glas wijn en een boterham met Dendermondse kop. Men is nu eenmaal in Dendermonde, de stad van de kopvleesfretters.

Willy Van Damme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s